Lagbanner
Officiellt: Thiago Motta är klar för Genoa
Den förre Barca-spelaren är numera en Genoa-spelare

Officiellt: Thiago Motta är klar för Genoa

Direkt efter den sköna segern mot Milan idag annonserade Perziosi och Gasperini på presskonferensen att Thiago Motta anländer till Genoa på fri-transfer från Atletico Madrid.

Den 26-årige brassen Thiago Motta är klar för Genoa. Motta, som även är italiensk medborgare, är bäst känd för sin tid i Frank Rajkaards Barcelona. Där påbörjade han även sin professionella karriär i B-laget 1999. Efter 101 matcher och 19 mål var han mogen ta klivet upp i A-laget. Under sina år i Barcelona hann han vinna både Champions League och La Liga men han hade också stora skadebesvär. År 2004 ådrog han sig en knäskada som krävde operation och höll honom borta från spel i sju månader.

2007 lämnade han Barcelona för Atletico Madrid men hans säsong blev förstörd till följd av nya skador som spökade och till våren slogs även den gamla knäskadan från 2004 upp. Efter endast nio framträdanden för Atletico kunde han dystert konstatera att säsongen var över.

Under sommaren har han varit på väg bort från Madrid och var väldigt nära Portsmouth men klarade inte den obligatoriska läkarundersökningen. I slutet av augusti revs kontraktet med Atletico och nu har han alltså anlänt på fri transfer till Genoa. Kontraktet löper över fyra år.

Vi på Genoa-redaktionen hälsar Thiago välkommen till klubben och hoppas att hans skadefyllda år ligger bakom honom.

Forza Genoa!

Emil Carlström2008-09-14 21:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa