Lagbanner
Inför Palermo - Genoa: Nytt målfyrverkeri?
Nya mål att vänta, Beppe?

Inför Palermo - Genoa: Nytt målfyrverkeri?

Senaste gången Genoa besökte Sicilien var i premiärmötet med Catania, en match Genoa helst vill lägga bakom sig. Förra säsongens målrika tillställningar och Genoas triumf senast gör söndagens drabbning extra intressant.

Genoa inledde som bekant sin säsong med en tuff bortamatch mot Catania. Med många nyförvärv av rang var förhoppningarna på Gian Piero Gasperinis lag stora om en premiärseger. Men utan förra säsongens succéspelare Marco Borriello gick Genoa mållösa ur matchen, men med ett mål i baken.

Men upprättelse skulle komma, redan i omgången därpå. Formsvaga storlaget Milan, med nyförvärv som Ronaldinho, Shevchenko och Flamini, stod för motståndet i en match som förra säsongen slutade i en total seger för gästerna. Denna gången hade Gasperini flytet på sin sida och tack vare Beppe Sculli och ”hemvändaren” Diego Milito lyckades hemmalaget plocka säsongens tre första poäng efter en 2-0 seger.

Palermo har inlett sin säsong i ett liknande mönster, med en premiärförlust mot Udinese (1-3) och en seger mot Roma (3-1). Segern senast är ett tungt bevis på att Palermo kan vara påväg mot höga höjder i Serie A, med en Fabrizio Miccoli i form kan Genoa få det tufft.

Tidigare möten:
Förra säsongen spelade Genoa och Palermo två väldigt fartfyllda och målrika tillställningar där Genoa sammanlagt vann målskillnaden med 6-5. Mötet i Palermo slutade 3-2 till Genoa efter att Milanetto, Figueroa och Konko nätat för Genoa och Amauri för Palermo. Notera att samme Amauri numera representerar Juventus och därför inte finns tillhands på söndag.

Startelvan
Gasperini gjorde sig känd förra säsongen för att rotera i sitt manskap inför matcherna, på gott och ont, och lär inte sluta med det nu. Någon som dock kan känna sig näst intill helt säker på att få spela är Rubinho som återigen gjort en bra säsongsöppning i Serie A.
Ännu en gång väntas det klassiska 3-4-3 systemet ta plats med Biava, Ferrari och Criscito i försvaret. Mesto, Juric, Milanetto och Modesto på mittfältet, och Gasbarroni tillsammans med förra helgens två hjältar, Milito och Sculli. På bänken finns också Rafa Palladino som bör ligga nära ett inhopp i matchen.

Nyckelspelare
Som i alla lag spelar innermittfältet en avgörande roll i den moderna fotbollen. Genoa som har gjort tunga värvningar i form av Motta och Bosko Jankovic, ställer dock upp med Milanetto och Juric som får en hård uppgift att radera ut speluppläggaren Liverani och grovjobbaren Nocerino på Palermos mittfält.
Även Diego Milito spelar en stor roll för Genoa i den här matchen då han är den som ska axla den roll som Borriello gjorde så bra förra säsongen. Med ett stärkt självförtroende efter målet mot Milan kommer Palermoförsvaret att få jobba hårt.

Båda lagen kommer med två imponerande segrar i bagaget och med tanke på förra säsongens fina drabbningar lagen emellan kan vi nog räkna med en mycket underhållande söndagseftermiddag.

Forza Rossoblu!


Carl Alexander Rosdahl2008-09-20 10:21:00
Author

Fler artiklar om Genoa