Lagbanner
Fiorentina – Genoa 1 – 0: Trenden fortsätter för defensivt och orutinerat Genoa
Sokratis gjorde sin Serie A debut med bravur ikväll

Fiorentina – Genoa 1 – 0: Trenden fortsätter för defensivt och orutinerat Genoa

Genoa kom till Florens med positiva tankar men Gasperinis laguttagning tog bort chansen till ett bra resultat. Genoa kom med ett helt nytt lag till Florens jämfört med matchen hemma mot Roma och samtidigt med en väldigt defensiv grunduppställning.

Gasperini chockade alla med sin laguppställning där han placerade två Serie A debutanter (Sokratis och Bocchetti) i backlinjen i ett 4-5-1 system. Genoas skyttekung Diego Milito på bänken tillsammans med Genoas andra målskytt under säsongen Sculli. Det slutar inte här. På mittfältet gjorde Vanden Borre premiär som startspelare, vilket skulle visa sig vara ett misstag. Ensam på topp en helt övergiven och uddlös Olivera. Hela fem spelare utbytta sen Roma matchen alltså.

Genoas laguppställning 4-5-1:

                             Rubinho

Sokratis    Ferrari     Criscito     Bocchetti

Mesto      Rossi      Vanden Borre     Palladino
                            Milanetto

                              Olivera


En mycket defensiv uppställning för att vara Gasperini och det kanske skulle vara ett 4-3-3 system med det såg man isåfall inte röken av. Att ge två debutanter och tillika mycket unga spelare chansen i en match borta mot Fiorentina och att placera Milito på bänken och tröga Vanden Borre på mitten är respektlöst och osmart. Redan där försvann Genoas chanser till en seger p.g.a Gasperinis övertro till sina spelare.

Första halvlek var Genoa knappt på offensiv planhalva. Viola förde spelet utan att skapa någonting förutom en farlig nick på hörna i den andra spelminuten. Genoa var extremt defensiva och uddlösa framåt men samtidigt trygga och säkra bakåt. Den enda som får godkänt i offensiven i första var Palladino som ibland blixtrade till med sin fina teknik och snabba fötter ibland.

I andra halvlek öppnade matchen upp sig och Viola skapade fler farliga möjligheter. Men matchens chans fick Diego Milito direkt när han blivit inbytt. Rossi frispelade han men Frey gjorde en strålande räddning. Matchens bästa och klaraste chans. Det vore nästan för bra ifall Milito hade satt den. Målet kom istället efter en hörna där Gilardino gjorde en fantastisk prestation med Palladino och Olivera i ryggen lyckades han vända om och skjuta in 1-0 ur snäv vinkel. Det var inga försvarsspelare som han hade i ryggen ifall man säger så. Svagt försvarsspel men samtidigt en fantastik prestation av Gilardino.

Stor besvikelse på Genoas spel. Genoa verkar vara ett helt annat lag hemma på Marassi. Men samtidigt är 1-0 borta mot Fiorentina med den laguppställningen som Genoa ställde på benen ett helt ok resultat och Gasperini var nöjd med sitt lag efter matchen. Det är inte jag. Jag kräver mer. 

BETYG GENOA: 
Rubinho 6,5; Sokratis 6.5, Ferrari 6.5, Criscito 6, Bocchetti 6; Mesto 5,5 (Milito 6), Vanden Borre 4,5 (Modesto 6), Milanetto 6 (Juric 6), Rossi 6.5; Palladino 6, Olivera 4,5

Betygen satta av Salk och redigerade av GradinataNord

GRADINATANORD2008-09-28 00:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa