Lagbanner
Genoa – Napoli 3-2: Fantastisk underhållning på Marassi
Milito fortsätter att dominera

Genoa – Napoli 3-2: Fantastisk underhållning på Marassi

Genoa vann den täta och mycket underhållande matchen mot sina ”bröder” Napoli på Marassi. Napoli rivstartade med mål efter 26 sekunder, men Genoa fick sista ordet.

Genoa hade stora problem inför mötet med Napoli då man saknade flera tongivande spelare beroende av olika anledningar. Men i år har Genoa en stor och konkurrenskraftig trupp som tål manfall. Gasperini lyssnade på mig och ställde upp precis så som jag spekulerade och ville i inför rapporten och inga tidningar i Italien lyckades pricka in min elva 3-4-3:

                       Rubinho

Sokratis         Biava            Criscito

Mesto     Rossi        Juric      Modesto

        Sculli       Milito     Palladino

Matchen började med att den före detta Genoaspelaren Lavezzi får springa förbi två sovandes Genoaspelare i Biava och Criscito och trycka dit 0 -1 efter 26 sekunder. Napoli hade även bud på fler mål men Rubinho i målet spelade strålande matchen igenom och gjorde som han brukar, dvs fantomräddningar på löpandeband. Denis var en av de största målsumparna i Napoli. Genoa spelade sakta upp sig och reduceringen fick vänta ända till slutminuten i första halvlek då stortalangen Sokratis kunde trycka dit kvitteringen med ett vänsterskott.

Genoa kom ut som ett helt nytt lag i andrahalvlek och vände matchen helt. Milito hade två försvarare i ryggen men lyckades sulfinta oerhört snyggt och servera en helt omarkerad Palladino som kunde ge Genoa ledningen. Sen manglade Rossi ner Lavezzi i vad som sägs vara en ”rugbytackling” och utvisningen var odiskutabel. Genoa med tio man på plan men man förde ändå spelet och kunde göra 3-1 av Il Principe Milito med huvudet efter en cross av Juric.

Sen började jakten och Napoli radade upp lägen framför Rubinho som fortsatte sitt storspel. Han kunde däremot inte stoppa Denis hårda skott och reduceringen var ett faktum. Sokratis fortsatte med Genoastuffa spel och satte in en tackling även denna gång på Lavezzi och han fick även han se det röda kortet.

Genoa lyckas hålla undan och en av säsongens absolut trevligaste och underhållande matcher var över. Genoa räknade in sin tredje raka seger på Marassi där man fortfarande är obesegrade och gjort åtta mål mot förväntade topplag. Napoli inkasserade sin förstaförlust.

Fem poäng före cyklisterna från utkanten. Trevligt!

GRADINATANORD2008-10-05 20:32:00
Author

Fler artiklar om Genoa