Lagbanner
Inter - Genoa 0-0: Första poängen på bortaplan
Tummen upp för första bortapoängen

Inter - Genoa 0-0: Första poängen på bortaplan

Genoa knep sin allra första poäng på bortaplan denna säsong efter en mållös match mot Inter. Hemmalaget var bättre men Genoa var inte långt borta från att åka hem med alla tre poängen. En viss argentinare gjorde nämligen en beundransvärd insats och var ett ständigt hot för våra motståndare.

Denna soliga eftermiddag i Milano ställde Genoa upp med en liknande uppställning som mot Viola för några omgångar sedan. Gasperini valde att offra en anfallare och istället spela med fem mittfältare för att täppa till längs kanterna - en taktik som visade sig vara mycket effektiv. 

Mourinhos Inter lyckades inte utnyttja sina skickliga kantspelare som man brukar kunna göra. Maicon tilläts inte göra sina berömda anfallsräder längs högerkanten och Quaresma var totalt osynlig.

Den första halvleken var chansfattig. Inter öppnar bäst och får den första målchansen på ett Quaresma inlägg från vänster som sånär hittar en Interspelare i straffområdet innan bollen rullar ut till inspark

Matchen fortsätter och lagen turas om att ta initiativ. Just när det verkar som att Inter har övertaget i matchen blixtrar Genoa till. Matchklockan står på 35 minuter när Genoa sågar sig igenom Inters försvarslinje med ett väggspel. Milito står på rätt plats som vanligt och efter ett par touch på bollen avslutar han inne i straffområdet med lågt skott. Julio Cesar räddar men tvingas lämna retur och Mesto får ett gyllene läge att ge oss ledningen i matchen, men misslyckas skjuta i öppet mål från 10 meter.

Bara minuten efter får Mesto en ny chans. Han är kanske något besviken på sig själv när han tar emot bollen på mittfältet och drar till 30 meter från mål. Kanonen prickar Julio Cesars högra ribbkryss innan den studsar ner i marken och rensas bort av Inter försvare. Mästarna var chockade och Mourinho bekymrad.

Till den andra halvleken byter Mourinho ut Adriano och Quarersma mot Obinna och Balotelli för att blåsa liv i sitt anfallsspel. Genoa blir periodvis svårt pressade, men sticker upp gång på gång och ställer Inter mot väggen.

I den 59:e minuten fäller Juric nyinbytte Balotelli. Kroaten får sin andra varning i matchen och efter ett sportsligt handslag med domaren lämnar han planen utan att protestera och Genoa var nere på tio man.

Inter fortsätter att sätta press på Genoa, men lyckas aldrig komma till de riktigt farliga målchanserna. Istället kontrar Genoa och Milito får två farliga målchanser innan han byts ut mot Jankovic med tolv minuter kvar av ordinarie tid.

Genoa lyckas stå emot tiden ut och får dessutom matchen sista farliga chans i 96:e matchminuten när Julio Cesar testas med ett lågt hårt skott mot första stolpen. Bollen tippas ut till en hörna som aldrig kom att slås, domaren stoppar pipan i mun och blåser av. Genoa har tagit sin första poäng på bortaplan mot ett av ligans hemmastarkaste lag.

Jag tycker att Genoa gjorde en bra match idag. Milito tycker jag förtjänar mycket beröm för sitt fina anfallsspel som gång på gång resulterade i målchanser. En annan spelare vars insats också förtjänar att berömmas är debutanten Thiago Motta. På ett smart sätt sätter han Interanfallarna ur balans genom att ständigt flåsa dem i nacken på defensiv planhalva. Hans debut lovar gott inför den fortsatta säsongen.

Nästa vecka bjuds det på betydligt lättare motstånd i form av Cagliari och förhoppningsvis tre sköna poäng. För visst känns det som att Genoa har kommit igång på riktigt nu.

Emil Carlström2008-10-26 22:04:00
Author

Fler artiklar om Genoa