Genoa - Cagliari 2-1: Inte helt utan bekymmer
Tummen upp, men bättre kan ni.

Genoa fortsätter att imponera i hemmaspelet och behåller sina 100% i vinstprocent på Marassi efter 2-1 mot Cagliari under onsdagsaftonen. Helt ofarliga var dock inte gästerna och det fanns anledningar till oro för hemmafansen.

De senaste veckorna har varit mycket positiva ur rödblå ögon och i en mycket jämn tabell återfanns Genoa på en åttonde plats inför onsdagsmötet med Cagliari som också gjort bra ifrån sig på sistone. Många bekymmer har dock gjort sig kända då mittfältet är drabbat av många skador och avstängningar, och säkerligen gett Gasperini huvudbry när han gått igenom sin tillgängliga trupp.

Genoa kom till mötet på Marassi med sju poäng av nio möjliga från de senaste tre matcherna, och framförallt med en stark pinne från söndagsmatchen mot Inter på Giuseppe Meazza. Dessutom är det ju ett faktum att Genoa är starka med hemmapubliken i ryggen, tolv av tretton poäng hade man tagit på hemmaplan inför drabbningen med Cagliari. Det sardinska lagets ligafacit var inte vidare imponerande, mer än de tre senaste mötena där laget, precis som Genoa, kammat hem sju av nio poäng. Dessutom hade laget lyckats undgå att släppa in något mål under de matcherna. Det fanns anledningar till att undra om Genoa verkligen skulle klara av tre nya poäng mot ett så pass formstarkt Cagliari.

Matchen
Cagliari var laget som inledde bäst framåt med en hörna av Fini som höll på att ställa Rubinho i målet, men Biava, hjälten mot Siena, räddade Genoa med sin rensning från mållinjen. Strax efter det kom dock Genoas ledningsmål då den grekiske backtalangen Sokratis Papastathopoulos stod på rätt plats, visserligen misstänkt offisde, vid rätt tillfälle och satte till foten och gav Genoa utdelning till 1-0 inför ett jublande Marassi.

Matchen vägde ganska jämn ett tag och det var i stort sett endast Fini i Cagliari som hade den enda nämnvärda chansen till mål, bortsett från ett par skott utifrån från Genoas sida, som dock Marchetti i Cagliarimålet inte hade några större svårigheter med att mota undan. Denna gång var Rubinho med på noterna och höll nollan till paus för hemmalaget.

Efter paus drog Genoa igång en hårdare offensiv som snabbt gav resultat. Knappa tio minuter in i andra halvlek ökar det brasilianska nyförvärvet Thiago Motta på hemmalagets ledning till 2-0 efter att kallt ha chippat bollen över Marchetti i en situation som såg ut att rinna ut i sanden, innan Motta slängde sig fram och satte till foten och fixade en mer betryggande ledning.

Cagliari var inte sena med att svara och hade en boll i stolpen efter ett stenhårt skott av Conti. Det skulle dock inte dröja så länge innan Cagliari, mer eller mindre välförtjänt, fick in en reducering. Fini slår en frispark långt utifrån som till slut hamnar hos en omarkerad Paolo Bianco som stöter in bollen på volley bakom en chanslös Rubinho.

Cirka tio minuter efter målet kommer dock Genoas räddning, då Cagliaris bäste spelare, Fini, blir utvisad då han stoppat Militos anfall med en ful tackling. Trots detta fortsatte bortalaget anfalla, men resultatlöst. Rubinho och Genoaförsvaret lyckades reda ut situationen och tre nya poäng var klara.

Eftersnack
Genoa tog tre poäng och är numera sjua i tabellen, endast fyra poäng efter Udinese och Napoli. Tillsammans med Napoli är laget de enda som undgått att tappa poäng på hemmaplan än. Dock har laget endast tagit en poäng på bortaplan, vilket borde säga en del om hur jämn ligan är i år. Vill Genoa fortsätta att hänga kvar i toppen, och kanske ha chans på en UEFA cup placering, (eller varför inte Champions League?) så krävs det segrar på bortaplan också.

Cagliari hade många chanser, de flesta rätt tama, men Genoa sjönk, trots Finis utvisning, tillbaka och lyckades inte motverka Cagliaris anfall på mittplan. Ännu är det ju oklart vilka som ska vara ordinarie på mitten, men bättring krävs nog snarast.

Nästa match är mot serieledande Udinese, borta. Genoa fick med sig oavgjort mot Inter, klarar man den bedriften mot Udinese? Det kan nog krävas ett mål av Milito för att ordna det. Förhoppningarna finns, men Udinese får gälla som den självklara favoriten. Men man ska aldrig säga aldrig när det gäller Genoa, vadsomhelst kan hända.

Genoa - Cagliari 2-1
Papastathopoulos 1-0 25'