Handanovic räddade Udinese
Diego Milito är ständigt farlig

Genoa gästade serieledarna Udinese och visade att sin fina formkurva fortfarande pekar uppåt i en mycket underhållande och välspelad match som innehöll två tveksamma straffar.

Genoa åkte till Udine med ett stort självförtroende och siktet var inställt på seger. Men man fick direkt problem då Sokratis gick sönder på uppvärmningen och Potenza fick göra debut i Genoatröjan. Genoa ställde upp med sitt ”nya” system som Gasperini verkar vilja använda sig av på bortaplan (4-3-3):

Rubinho

Potenza, Ferrari, Criscito, Bocchetti

Vanden Borre, Motta, Juric

Gasbarroni, Milito, Jankovic

Matchen började med att en Udinesespelare mycket lätt faller i en löp duell med Criscito och vad jag kan se gör Criscito inget som ska resultera i straff. Men så blir fallet och D’Agostino sätter säkert 1-0 efter fyra minuter. Genoa spelar mycket trevligt och skapar mängder av chanser på serieledarna. Milito blir är helt ren några meter framför Handanovic men får inte till mottagningen och Handanovic hinner hänsynslöst slänga sig ut och parera. Motta nickar snyggt och Handanovic gör ännu en mycket kvalificerad parad. Sen är det Gasbarronis tur att avlossa kanonen men ännu denna gång så står Handanovic ivägen. Även Milito får en hand på axeln men han får ingen straff och Gasperini kokar på bänken. Milito avlossar en Del Piero frispark från 20 meter som Handanovic fantastiskt lyckas tippa över ribban. Genoa dominerar halvleken stort men får gå till halvtidsvila med ett mål i baken.

Andra halvlek börjar och Vanden Borre är i en 50 – 50 duell i boxen och nu är det Genoas tur att få en billig straff. Milito går fram och sätter säkert 1-1. Direkt efter nickar Milito ner en långboll till Sculli som klipper till direkt och Genoa har tagit ledningen och serieledarna Udinese är ordentligt skadade. Udinese lyckas spela upp sig och får iväg ett skott/skarvning av Quagliarella efter ett inlägg och det står 2-2. Genoa fortsätter att pumpa på och Milito blir igen helt fri framför Handanovic men denna lyckas han reflexrädda Militos skott. Udinese svarar med att skjuta Rubinho i bröstet efter en utstutsande andra boll. Det sista som händer är att Sculli gör en cykelspark över. En mycket händelserik match som Genoa borde ha vunnit.

Så här säger Genoastränare Gasperini efter matchen:

”Vi är mycket besvikna över att inte ha vunnit denna match. Vi hade många skott på mål men Handanovic gjorde några otroliga räddningar”.