Lagbanner
Gasperini Italiens framtid?

Gasperini Italiens framtid?

Genoas tränare Giampiero Gasperini har gjort succé och spelare, ledare och publik älskar han. Rykten säger även att flera storklubbar skulle vara intresserade.

Giampiero Gasperini har ett långtidskontrakt med Genoa men tidningar spekulerar vilt vart han kommer att hamna för i Genoa är för litet för demontränaren som startade sin tränar karriär i Juventus ungdomsakademi. Jag tror garanterat att han kommer återvända någon dag, men inte än. Nu är det Genoa som gäller. Men Enligt tidningarna är han redan nu aktuell som ersättare till Ranieri, men det var på tiden då det fanns grus i maskineriet i Juventus. Gasperini själv säger:

”Gå till en storklubb?? Jag är redan i Genoa! Jag lever i nuet och det är Genoa. Jag tycker där vi startade för två och ett halvt år sedan har vi gått ett stort kliv framåt. Vi har en president med en grym entusiasm som investerar mycket. Klubben brinner för fotboll och personalen är perfekt och truppen följer mig. Det här är mitt stora lag och jag har stor tillfredställelse här i Genoa. Låt oss njuta av nuet”.

Alessandro Potenza som kom från Fiorentina i år och gjorde debut i matchen mot Udinese i helgen där han fick spela alla 90 minuter. Trots sin ringa speltid under säsongen hyllar han Gasperini:

”Våran grupp är otrolig och det finns inga ”prima donnas” i vårt omklädningsrum. Det är fantastiskt att få vara en del i den här truppen och Gasperini är en sann ledare. Han kommer alltid med värdefulla tips som är mycket användbara, och det kan man tydligt se vår stabila defensiva linje".

Det är uppenbart att Gasperini är en MYCKET omtyckt ledare och person i Genoa och jag tror han går en stor framtid till mötes i en storklubb i Italien och kanske även i landslaget. Mycket för sin offensiva trevliga och tekniska spelsystem. 

Källor:
www.goal.com
www.genoacfc.it

GRADINATANORD2008-11-06 20:45:00
Author

Fler artiklar om Genoa