Lagbanner
Lazio – Genoa 1 – 1: Bortdömt mål, missad straff, målvaktstavla och förlorade poäng
Milito fortsätter näta

Lazio – Genoa 1 – 1: Bortdömt mål, missad straff, målvaktstavla och förlorade poäng

Det väntades en tuff match s ochå blev det också. Men det var något oväntat Genoa som var det bättre laget och skulle gått segrande ur striden. Men man fick nöjja sig med oavgjort som på förhand alla är nöjda med på bortaplan mot Lazio.

Genoa åkte till Rom utan bortaseger och fick åka hem med ännu en match som man inte kunnat knyta ihop säcken på bortaplan. Genoa var annarst närmast segern men Lazio var inte ofarliga. Genoa gick tillbaka till sitt lite mera defensiva borta system med en fyrbackslinje (4-3-3):

                    Rubinho

Sokratis, Biava, Ferrari, Criscito 

 Vanden Borre, Motta, Juric

       Sculli, Milito, Palladino

Lazio hade första chansen men långskottet strök Rubinhos vänstra stolpe. Sedan var det Diego Militos tur att avlossa kanonen men Carrizo kunde rädda direktskottet. Kolarov skruvade även en frispark på mål som Rubinho fick problem med och lämnade retur på men andraskottet från Lazio blev för tamt för att oroa. Sedan kommer matchens största blunder. Denna gång var det Genoa som blir bortdömda på ett skandalöst sätt. Men sådant här brukar alltid jämna ut sig. Vem glömmer inte Panuccis mål hemma på Marassi mot Roma t.ex? Hur som helst lyfter Motta fram en djupledsboll till Vanden Borre som kommer helt fri tillsammans med Milito. Han lägger över bollen till Milito som är klart (1 meter) bakom VDB. Milito lägger enkelt bollen i mål. Men till allas förvåning blir målet bortdömt p.g.a offside. Man ser på den assisterande domaren att han är osäker då han kliar sig obekvämt bakom örat efter att han vinkat. Milito sliter sitt år, Gasperini är galen på bänken och matchen går vidare.

Andra halvlek börjar med att Sculli blir ihakad bakifrån i straffområdet och Genoa får straff. Straffen ser lite billig ut men inte helt fel heller. Den annars säkra straffskytten Diego Milito stegar fram och skjuter bollen över målet. Efter det är det Lazios tur och inbytta Rocchi som direkt skjuter direkt likt Milito i första men Rubinho har inga större problem med skottet. Sen kommer Lazios bästa målchans då Zarate vänder bort halva Genoas försvar och spelar en delikat boll i djupet i Genoas straffområde. Brocchi kommer fri från kanten men Rubinho är ute och halvräddar och bollen går till Rocchi som har öppet mål men tre Genoaspelare slänger sig på målinjen och bollen touchar på Sokratis och ut till hörna. Turligt Genoa. Sen är det Genoa som tar ledningen genom Milito som på ett direktskott sätter 0-1 i Carrizos vänstra burgavel. Målet ser lite turligt ut då bollen studsar ut till Milito på ett Lazio ben och Milito verkar få en benskyddsträff. Men bra blev det. Sen kommer tavlan. Hoppas det blir Rubinhos enda i år. Dabo skjuter från distans och Rubinho ska bara gå ner och ta bollen i skopan då den förargligt slinker in under honom. Då känns det riktigt tungt. Men nu efter matchen så är jag nöjd. 1-1 borta mot Lazio som är mycket bättre än vad de flesta tror är bra. Riktigt bra då vi skulle ha vunnit ifall vi fått målet godkänt, satt straffen och ifall Rubinho skulle göra det han är bra på d.v.s. rädda bollar. Vi var värda segern helt enkelt.

Spelarbetyg (satta av Salk):

GENOA: Rubinho 5.5; Sokratis 7, Biava 6.5, Ferrari 6.5, Criscito 6; Vandenborre 6.5, Thiago Motta 6.5, Juric 6.5 (Gasbarroni 6.5); Sculli 6 (Mesto 6), Milito 7, Palladino 5 (Potenza IB)

LAZIO: Carrizo 6; Lichtsteiner 7, Cribari 6.5, Rozenhal 6.5, Kolarov 6; Brocchi 6, Dabo 6, Meghni 6 (Inzaghi IB); Pandev 5 (Rocchi 6.5), Zarate 7, Foggia 6.5 | DOMARE: Sig. Mazzoleni 5.5

GRADINATANORD2008-11-23 20:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa