Lagbanner
Genoa - Bologna 1-1: Di Vaio förstörde Genoas hemmafacit
Sculli gjorde Genoas enda mål i matchen

Genoa - Bologna 1-1: Di Vaio förstörde Genoas hemmafacit

Ett formstarkt Genoa tog emot Bologna med forne Genoaspelaren Marco di Vaio i startelvan. Efter ett ledningsmål i början av andra halvlek såg Genoa ut att gå mot sjunde raka hemmasegern, men…ja, ni förstår själva. Släkten är ju värst.

Genoas laguppställning genomgick ett antal förändringar jämfört med bortamatchen mot Lazio. Förutom att Thiago Motta liksom Criscito var avstängda samt att Paro, Mesto och Modesto var skadade så ställde man återigen upp med en 3-4-3 formation, istället för den 4-4-3 uppställning som användes i Rom. 

Rubinho
Papastathopoulos, Ferrari, Bocchetti;
Rossi, Milanetto, Vanden Borre, Juric;
Sculli, Milito, Palladino
 

Bolognamittfältaren Emiliano skapade den första målchansen med ett skott från 40 meter som gick hårt mot Rubinhos vänstra stolpe, men vår brasse var på tårna och tippade ut till hörna. Strax därpå kommer Genoa runt på vänsterkanten och i straffområdet lyckas Milito sånär peta in ett ledningsmål men missar hårt trängd av två Bologna försvarare.

Bologna slår tillbaka via ett lurigt skott från di Vaio som tar en oberäknelig bollbana och Rubinho, som står helt ställd i målet, får bollen i magen innan den sedan renas bort av Genoa försvarare.

Senare är det återigen di Vaio som ställer till besvär för Genoa. Bologna väggspelar sig fram längs högerkanten och slår tillslut ett inlägg som hittar di Vaio tre meter från mål, men hans volley går högt över Rubinhos ribba.

Gasperini inser att matchen håller på att rinna Genoa ur händerna och byter in Gasbarroni mot Palladino under halvtid - något som skulle visa sig vara ett mycket lyckat byte. Gasbarroni sätter omedelbart sin prägel på matchen. Han ser pigg och rapp ut och kommer till flera avslut på mål innan han i den 54:e minuten får god tid på sig att måtta ett inlägg från vänster och hittar en fri Sculli som pricknickar in 1-0.

Tio minuter efter ledningsmålet är Genoa tillbaka på ruta ett. Bologna rinner igenom alldeles för enkelt och helt plötslig uppstår en situation där den förra Genoaspelaren Adailton får slå ett inlägg med tre Genoaspelare emot sig. Inne i boxen är det helt tomt sånär som på en Marco di Vaio som nickar in kvitteringsmålet. Att han väljer att inte fira målet är inte så mycket till tröst.

Genoa kan tacka fru Fortuna att man överhuvudtaget får med sig poäng i den här matchen. Innan matchen är slut hinner en boll rensas på mållinjen efter en hörnsituation och di Vaio är nära att göra sitt andra mål efter att med en tvåfotare gjort bort sin markering och testat Rubinho med ett hårt skott mot första krysset. Genoa hade dock inte bara tur i slutet utan även otur. Med bara sekunder kvar får Milito ett friläge, men tajmar sista touchen fel och Bolognamålvakten Antonioli kommer ut och täcker undan.

Genoa vann inte den här matchen, men man kunde lika gärna ha förlorat. Lite oturligt var det i alla fall att di Vaio skulle visa sig från sin bästa sida efter att ha floppat förra säsongen i Genoa-tröjan. Sedan tycker jag att Gasbarroni ska ha mycket beröm för det fina inhopp som han gjorde. Han vände totalt på matchbilden i början av andra och hade vi vunnit så hade det nog varit tack vare honom.

Nästa helg är det Genua-derby, då gäller det att hålla i hatten! Hoppas att lillebror är beredd!
FORZA GENOA


Emil Carlström2008-12-01 19:29:00
Author

Fler artiklar om Genoa