Lagbanner
Derby della Lanterna: Pinsamt Kanal 9
Så här kan det se ut på Marassi när det nalkas derby, något vi lär gå misste om denna söndag

Derby della Lanterna: Pinsamt Kanal 9

Kanal 9 har köpt rättigheterna till flera mittenlag i Serie A 2008-2009, där ibland till Sampdorias matcher. Men trots att man sitter på rättigheten till en av världens mest passionsfyllda derby i världen väljer man att visa Chievo – Roma på lördagen och Sköna gröna hem på söndagen. Varför?

Jag som är en älskare av italienskfotboll har under hela säsongen längtat till matchen som verkligen betyder något. Matchen mot kusinerna från förorten. Första derbyt förra säsongen sändes av Canal+ och det var ett krig utan dess like. Fantastisk match trots att matchen slutade 0-0. Vilken inställning, vilken stämning och vilken passion. Fantastiskt helt enkelt. Genoa – Sampdoria rankas som en av världens absolut hetaste matcher. Det är ett krig. Det är på allvar och det skulle ha kunnat ses live på tv. Men inte. Den numera oseriösa kanalen ”Kanal 9” har valt att sända en match i helgen och det är den på lördagen mellan Chievo och Roma. En match med tabellens jumbolag Chievo mot ett Roma på 14:de plats och som är dekis, men i och för sig på väg uppåt. På söndagen på derbyts matchstart är det Golf på kanalen och sen sänds serien ”Sköna gröna hem”. En serie som beskrivs så här på Kanlalnios egna hemsida:

”Kanadensisk livsstilsserie från 2008. Serien Sköna gröna hem visar att ekologi och lyx inte behöver utesluta varandra när man ska skapa sitt drömhem. Emmanuel Belliveau tar med oss på en resa världen över, från Indien till Australien, och besöker hus som är designade att vara både miljövänliga och praktfulla. Vi möter människorna som bor i husen och de berättar hur de byggt sina hus på de mest energisparande sätt och hur de valt material och läge. Tempel av glas och stål och palats gjorda av pressad jord och återvunna blåjeans, de här hemmen liknar inte något du tidigare sett. 3/12. Avsnitt 13 av 26.”

Låter det spännande? Nä, jag tänkte väl det. Jag kan garantera att ett Genuaderby skulle locka 10 ggr mer tittare än "Sköna gröna rum". Och då är jag sparsam i min gissning. Kanalens val är ett hån mot alla oss fotbollsälskare och mot alla oss som betalar för skiten (kanalen).

Jag har försökt maila kanalen men har inte fått något svar. Flera med mig har mailat kanalen under säsongen och inför denna match men INGEN har fått något svar. Det är oförskämt att publicera en mailadress på hemsidan ifall den inte används. Ni som läser detta får gärna försöka själva att maila och påverka deras horribla beslut. Mailadressen lyder: info@kanalnio.se

Jag hittade ett citat från Kanal9 i tidningen Resume där Dan Panas säger:

”Vi har köpt rätten till mittenlagen och kan därmed visa topplagens bortamatcher mot de här lagen”.

Han menar alltså på allvar att Roma är ett topplag på en fjortonde placering. Genoa ligger sjua i tabellen och slog Roma när de möttes. Han menar alltså på allvar att Chievo – Roma skulle locka fler tittare än Sampdoria – Genoa. Snacka om okunnig. Snacka om arrogant.

På hemsidan har många läsare lämnat kommentarer om valet av match. Signaturen Testaccio (som är Romanista) skriver så här:

”… Att sitta på rättigheter till ett Genoa-derby, i mina ögon klart hetare än till exempel ett Derby i Milano. Att inte förstå att Sampdoria-Genoa är något alldeles speciellt är så infantilt dåligt och tyder på en brist på respekt och kunnande att man helt enkelt inte finner de rätta orden.”

Nu får man följa matchen via Stream eller på Bet365.

Fan så bitter jag är. Fan att man inte kan påverka. Fan för Kanal9.
(Ursäkta svordomarna, men jag är arg) 

EDIT: Såg precis efter artiklen publicerats att matchen har flyttats till att bli en kvällsmatch, så jämförelsen med  "Sköna gröna hem" spricker men poängen kvarstår.

GRADINATANORD2008-12-03 21:16:00
Author

Fler artiklar om Genoa