Lagbanner
Derby della Lanterna: Varför Du Ska Hålla På Genoa!

Derby della Lanterna: Varför Du Ska Hålla På Genoa!

På söndag stundar ett av årets hetaste möten, nämligen derby della lanterna; derbyt mellan Genoa och Sampdoria. En match som betyder mycket för supporterkulturen i Genua såväl som i övriga Italien. En drabbning som överträffar det mesta. Vilken sida står du på?

För den neutrale supportern är det förstås en fråga om vilken sorts fotboll som intresserar en mest. I detta fall är det ganska enkelt att urskilja. Gillar du att se på anfallsfotboll, där risker tas och underhållning och fart kommer i första hand? Eller uppskattar du mer det uråldriga och fega systemet där en ensam spelare ska göra allting framåt och där inga risker tas?

Båda lagen har såklart sina profiler. Men vem tycker du är den störste att se upp till? Den ödmjuke skyttekungen som lämnar storklubbarnas kontrakt åt sidan och skriver på för det lag han älskar. Eller den uppblåste och överskattade primadonnan som hellre skriver skvallerböcker om sig själv än vinner supportrarnas hjärtan.

Uppskattar du snygga lagtröjor? Vilken ska man egentligen föredra mellan den klassiska rödblå, och den blå tröjan som ser ut att vara hämtad från ett amatörstall inom cykelsporten?

Kanske tilltalas du mest av supporterkulturen? Än så länge ligger det rödblå laget före i publiksnittligan, precis som föregående säsong då samma lag hade mer än fyratusen fler åskådare per match i snitt. Vid ett tillfälle stod de på samma publiksnitt, men då låg det rödblå laget i Serie C, hur många andra Serie C lag kan du räkna upp som har ett publiksnitt som slår Serie A klubbars?

Så, sammanfattningsvis har vi ett färgstarkt, offensivt, elegant och underhållande lag med god smak när det gäller tröjfärger och en stor och stöttande supporterskara med en profil med stort hjärta för klubben. Och på andra sidan ett grått och tråkigt lag som egentligen borde satsa mer på Vätternrundan än på fotbollen.

Det är inte svårare än så.


Även om det mesta i artikeln förstås är sant ber vi er ha överseende med att artikeln är skriven med glimten i ögat.

Carl Alexander Rosdahl2008-12-04 17:25:20
Author

Fler artiklar om Genoa