Lagbanner
Inför Derby della Lanterna: Är Genoa favoriter?
Nu gäller det, nu börjar kriget!

Inför Derby della Lanterna: Är Genoa favoriter?

Nu äntligen börjar det närma sig. Det är bara timmar till kriget på Marassi börjar. Där det kommer bli en slag med två heltända lag och det kommer smälla direkt från start. Men vilket lag är starkast? Här har du förutsättningarna.

Timmar kvar och nedräkningen börjar närma sig sitt slut. Detta kommer bli den sista artikeln från Genoa-redaktionen efter våran storsatsning inför Derby della Lanterna. Det kommer bli oerhört spännande och jag vet att mina naglar kommer halveras under de 90 minuterna som matchen pågår. Genoa kommer till start med fyra spelare på skadelistan (Gasbarroni, Mesto, Paro och Roman). Det är Gasbarroni som saknas mest och ifall han skulle varit hel skulle han troligen ha startar i förmån för Palladino. Genoas troliga laguppställning (3-4-3):

                                 Rubinho

                   Biava, Ferrari, Criscito

           Rossi, Milanetto, Motta, Juric

                   Sculli, Milito, Palladino


Med denna uppställning innebär det att Milanetto och Motta gör sin första match tillsammans. Men Gasperini verkar inte se något hinder i det. Motta är liksom Criscito tillbaka från avstängning. Den andra tänkbara förändringen är att Vanden Borre spelar istället för Juric/Milanetto, då han har sett mycket pigg ut på sistone. Även Sokratis kan eventuellt starta i förmån för Biava, men jag tror att Gasperini startar med Biva som är betydligt mer rutinerad. Gazzettan däremot har en 4-3-3 uppställning med Sokratis från start på högerbacken och ingen Milanetto på plan. Vi får helt enkelt avvakta och se vad Gasperini hittar på.

Ifall man spanar in motståndet så imponerar laget knappast. Laget har en mängd resultat under säsongen som inte är smickrande t.ex. de två senaste matcherna mot Standard Liege (3-0) och Lecce (1-0), där man fått åka hem mållösa i båda matcherna. De enda två spelarna som jag ser det (och då är jag ärlig) som skulle platsa i Genoa är Cassano och Palombo. Dessa två är däremot riktigt bra. Något som är mycket glädjande för oss är att Palombo missar matchen efter inte hunnit rehabilitera sig efter sin skada. Under den tiden Palombo har varit borta har Samp varit allvarligt hämmade i sitt spel. Det är han som är motorn och spelgeniet i Sampdoriasmittfält och det är en stor försvagning att han inte spelar. Cassano är även han ett geni, ett boll geni. Förra derbyt var han fenomenalt bra och Sampdoria vann derbyt tack vara Cassanos bländande spel. Genoa måste få stopp på den lilla köttbullen. Fördelen är att han är ett ensamt hot och Genoas trebackslinje (eller fyrbackslinje) lär spela mycket fysiskt på Cassano och lär vara som klistrade i ryggen på honom. Mitt tips är att Ferarri plockar ner Cassano duell efter duell.

I Genoa är det Diego Milito som alla förlitar sig på. Det är han som alltid kommer till avslut ur alla vinklar och vrår. En äkta ”killer” i och runtom boxen. Han borde ha gjort ännu mer mål än de elva han gjort då han bränt väldigt många klara målchanser. Han har även fått två totalt regelrätta mål bortdömda för offside. Mitt tips är han kommer näta, men kommer det räcka till seger? Palladino vill så mycket men får ut så lite. Han har ännu inte levt upp till förväntningarna, men han lär få förnyat förtroende då Gasbarroni är skadad. Är detta den första derbymatchen på väldigt länge som Genoa är favoriter? Mycket talar för det.

Domaren Farina blev i fredags morse utsedd av Colina till att döma matchen vilket gör att Sampdoria fansen rasar då det ryktas om att Farina är en Genoasupporter och är samtidigt född i Genua, och när man är det, är man nästan  i alla normala fall född Genovese. Men vi får hoppas på en rättvis bedömning och att det bästa laget vinner. Och ifall man får tro Gasperini så är det Genoa: ”tabellen ljuger inte”.

FORZA VECCHIO CUORE ROSSOBLU

GRADINATANORD2008-12-06 22:26:00
Author

Fler artiklar om Genoa