Lagbanner
Sampdoria – Genoa 0 – 1: Militos klassmål avgjorde
Il Principe avgjorde derbyt!

Sampdoria – Genoa 0 – 1: Militos klassmål avgjorde

Äntligen en derbyseger, den första segern på sju år. Som förväntat blev det ett krig med 10 varningar, fysiskt spel och få målchanser. Skillnaden mellan lagen var Diego Milito som var strålande ikväll.

Gasperini överraskade alla med att ställa upp en 4-4-2 liknande uppställning från start. Enligt lokala tidningar ska det vara en 3-4-1-2 formation. Han satsade på ett rutinerat mittfält där den yngsta spelaren var 26 år (Motta) resten över 30 och två U21-landslagsspelare i försvaret i Bocchetti och Criscito.

                               Rubinho

           Biava. Ferrari, Bocchetti, Criscito

            Rossi, Milanetto, Motta, Juric

                          Sculli, Milito


Starten av matchen var extremt fysisk och det var mer spelavbrott än spel. Men Genoa skapar direkt den första farliga chansen då Diego Milito viker in från höger men dunkar bollen över. Matchen fortsätter att vara tät och tuff och domaren Farina verkar inte vilja varna några spelare i onödan trots flera situationer som skulle kunnat resultera i gula kort. Men Farina kunde inte hålla på kortleken längre när Cassano blir manglad från tre håll samtidigt i den 15:e matchminuten. Det var ljuvligt att se och Gasperinis instruktioner var uppenbara. Spela hårt och tätt på Cassano. Direkt efter kommer Milito fri men blir nerdragen och Genoa får en farlig frispark som Milito själv slår i muren och till hörna. Som ni märker handlar det mesta i offensiv väg om Diego Milito. Denna man som är i ständig rörelse, mottagare och avslutare i samma person. Han är mycket giftig både i spelet på plan och runt och i boxen. Samp fick ständigt ta till oschysta medel för att stoppa skyttekungen. Genoa avslutar halvleken med att pressa ner Sampdoria i deras egna straffområde och spelar snyggt bollen fram och tillbaka runt jagande Sampdoriaspelare. Samp då? Ja de skapade inga farliga chanser men spelet på planen var det jämt och matchen stod och vägde större delen av halvleken. Men Genoa vinner första akten på poäng.

I andra börjar men stream att lagga ut fullständigt, men jag vet att vi anfaller mot GradinataNord och vi är alltid starka när vi anfaller mot vår egna ”curva”. Det dröjer inte länge (5min) innan Milanetto skruvar in en frispark i boxen. Milito gör en fin löpning och blir helt fri och pricknickar in bollen i närmstakrysset. Du kan se målet HÄR. Mycket snyggt och ett äkta klassmål. Marassi exploderar och glädjen bland Genoaspelarna är total, nästan euforisk. Men efter målet börjar bortalaget bli mer och mer försiktiga. När Milito har sprungit färdigt med krampkänningar har Genoa absolut inget offensivt hot längre. Samtidigt som man omedvetet eller medvetet faller tillbaka och låter Sampdoria komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Men Genoa står upp bra och Sampdoria kommer inte till några stora farligheter. Det farligaste och det man antagligen kommer snacka om efter matchen är Fornarolis bortdömda mål. Jag har sett reprisen igen och jag tycker att han är i linje med Biava. Kanske 10-20 decimeter offside men det är omöjligt att avgöra på tv-bilderna och därmed omöjligt att blåsa för. Synd för det vore trevligt att vinna utan sådana här situationer.

När slutsignalen ljöd såg jag en sådan glädje hos Genoasspelare som jag inte ens såg när man gick upp i Serie A. Detta derby betyder allt. Fantastiskt. Det var nästan lite TV-puck känsla. Det var en känslofylld syn.

Hur som helst fick Genoa sin första bortavinst för säsongen och den var mot kusinerna Sampdoria i derbyt. Vilken härlig tajming! Men vi vann inte matchen p.g.a att vi var bra. Det var Sampdoria som var dåliga. Man har nu inte vunnit på tre raka matcher och man har även inte gjort något mål på dessa. Genoas spel ser inte perfekt ut. Det är för omständligt och för mycket spel i sidled. Sen förlitar man sig för mycket på Milito. Vad händer ifall han blir skadad?

Nu ska jag inte vara negativ, vi är nio poäng före cyklisterna, två poäng från en CL-plats och Diego Milito leder skytteligen.

Det är lätt att vara Grifoni ikväll!

FORZA GENOA

GRADINATANORD2008-12-07 23:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa