Lagbanner
Inför Chievo - Genoa: Årets sista batalj
Vi hoppas det blir tummen upp på söndag, Biava!

Inför Chievo - Genoa: Årets sista batalj

Med derbysegern i fortfarande färskt minne reser ett sjätteplacerat Genoa till tabelljumbon Chievos hemtrakter i Verona för att spela hem säsongens blott andra bortaseger. Trots den otur som tycks ha förföljt laget under de senaste omgångarna förväntas inget annat än tre poäng tas av Gianpieri Gasperinis mannar.

Genoa ligger på sjätteplats i Serie A efter sexton omgångar, detta trots att laget misslyckats att bibehålla sin fina svit på hemmaplan efter att man spelat oavgjort mot både Bologna och Atalanta. Men å andra sidan har man lyckats ta sin första bortaseger för säsongen då Sampdoria fick se sig besegrade i ett hett derby som hemvändande Diego Milito avgjorde med skallen. Tabelläget inför omgång sjutton är stabilt för Genoas del, man har två poäng ned till Lazio och Atalanta, samt tre upp till Fiorentina och fyra till fjärdeplacerade Milan.

Chievo är sist i Serie A efter sexton omgångar. Laget har endast lyckats skrapa ihop nio poäng i sin comebacksäsong hittills och ser ut att få det tufft att hålla sig kvar i högsta ligan. Däremot stod laget för en stark insats borta mot serieledande Inter senast då man kämpa tillbaka ett 0-2 underläge till 2-2 innan Zlatan Ibrahimovic vägde över för Inters fördel och sänkte Chievo med två mål och ordnade slutsiffrorna 4-2. Chievo bevisade ändå att laget kan åstadkomma något, bara viljan och flytet finns.

Skadeläget i Genoa är påtagligt. Hjälten från senast, Beppe Sculli, saknas tillsammans med Matteo Paro, Matteo Ferrari, Raffaele Palladino, Giandomenico Mesto och Omar Milanetto som blev utvisad mot Atalanta och är därmed avstängd från spel. Även skyttekungen Diego Milito är tveksam, men finns med i truppen och kan förhoppningsvis starta på söndag.

Gasperini kan tänkas välja ett 4-3-3 system till matchen. Rubinho; Sokratis, Biava, Bocchetti, Crisctio; Rossi, Vanden Borre, Motta; Jankovic, Milito, Modesto

Trots de många frånvarande spelarna bör Genoa klara av att ta en ny triumf på söndag på Chievos bekostnad, för det finns väl inget annat att vänta så länge Milito finns på planen?

2008 har varit ett riktigt bra Genoaår som bör avslutas på bästa sätt med en topplacering i Serie A och en välförtjänt seger!

Carl Alexander Rosdahl2008-12-20 13:45:57
Author

Fler artiklar om Genoa