Lagbanner
Genoa Mercato: Mourinho och Inter vill ha Milito
De storadrakarna drar i Milito

Genoa Mercato: Mourinho och Inter vill ha Milito

Här kommer några av de hetaste mercato ryktena med Genoa anknytning.

Senaste uppdatering i rött - 2 jan

Klara In: -


Rykten In:

Pelé, mittfältare – Porto
21 åriga Pelé lämnade Inter i Ricardo Quaresma affären men livet har inte fungerat i Portugal utan sin flickvänn och sin saknaden av Italien blev för stor. Han vill nu återvända och Genoa sägs vara det lag som står först i kön. Pelé värderas till minst 6 milj euro.

Giuseppe Greco, anfallare – Pisa
Greco som tidigere spelat i Genoa då han fungerat mycket bra i den centrala rollen i anfallet i Genoa. Han är budgetalternativet som Militos reserv.

Silvano Raggio Garibaldi, mittfältere – Pisa
Stortalangen har fått mycket lite speltid i Pisa under sin utlåning och går troligen tillbaka till Genoa för att få tillbaka lite självförtroende under Gasperinis ledning.


Klara Ut: -

Rykten Ut: -

Diego Milito, anfallare – Till Inter, Juventus mm
El Principe har varit vinterns mest attraktiva spelare efter hans succéhöst i Genoa tröjan. Väldigt mycket spekulationer och rykten har förekommit. Först ut var Real Madrid där Diego Milito var Real Madrids första val av anfallare. Men efter man fått nobben av Genoa föll valet senare på Huntelaar från Ajax. Diego Milito var för några veckor sedan ihopkopplad med Inter i en bytesaffär där man skulle få välja tre av dessa spelare i utbyte mot Milito: Dacourt, Obinna, Santon eller Balotelli. Sedan var det Juventus tur som enligt flera medier redan hade ett avtal med Genoa och Milito, mycket tack vare det fina kontakten som klubbarna skaffat sig i Criscito och Palladino övergångarna. Vilket skämt!

Nu är det Inter som drar i Milito igen och denna gång bekräftar Genoa att det har förts samtal om Diego Militos vara och icke vara i Genoa.

Så här säger Genoas president Enrico Preziosi till La Gazzetta dello Sport om det senaste Interryktet:

”Det har förts samtal mellan (Inters sportdirektör Marco) Branca och vår sportdirektör. Men jag har rekommenderat honom (Genoas sportdirektör) att inte gå till någon form av förhandling. Det kommer inte att hända, vi är inte villiga att förhandla ens. Jag betalade 12 milj euro för Milito i somras och jag kommer inte att ändra mig, även ifall det skulle komma bud på 25 eller 30 euro. Jag gillar heller inga lånebud, och då tänker jag inte på Balotelli, då jag verkligen gillar honom. Jag skulle gärna se Balotelli som partner till Miltio i Genoa, ifall nu Inter vill sälja, utan att Milito ingår i affären”.

Även Mourinho har framfört att han gärna skulle se Milito i Inter: ”Alla Serie A tränare vill ha honom, men jag tror inte Genoa har råd att förlora honom”.

Man kan nog sammanfatta ALLA Milito rykten med att Diego ”El Principe” Milito kommer stanna i Genoa vad än alla rykten säger.

Davide Brivio, ytterback – Till Vicenza
Brivio har inte fått någon speltid och det är mycket troligt att han återvänder till Vicenza i januari.

Marcel Roman, mittfältare – Till Serie B
Roman har haft en problemfylld höst med skador och anpassningssvårigheter men han potential. En kö av Serie B klubbar är intresserade och Roman kommer med all sannolikhet att lämna klubben. 

Källor: 
Il Secolo XIX 
La Gazzetta dello Sport
www.goal.com
Channel4
Tutto Mercato Web
www.genoacfc.it

GRADINATANORD2009-01-02 15:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa