Lagbanner
Inför Inter – Genoa: Kaxigt Genoa möter formsvagt Inter
Är Gasperini lyckligast på Giuseppe Meazza imorrn?

Inför Inter – Genoa: Kaxigt Genoa möter formsvagt Inter

Sextondelsfinal i Coppa Italia och Genoa kunde inte ha prickat in storformen bättre. I Milano väntar nämligen ett Inter som inte imponerade mot Cagliari i helgen. Visst känns det som att en skräll är på gång?

Inför morgondagens match är allt frid och fröjd i Genoa-lägret. Efter en imponerande uppvisning mot Torino, tre nya sköna poäng och en femteplats i tabellen kan man inte vara annat uppspelt inför nästa stora uppgift: sextondelsfinal i Coppa Italia mot Inter på Giuseppe Meazza. Vi kommer väl ihåg hur Genoa kom till denna arena i höstas och fick med sig en poäng i en match där Milito glänste av energi och kreativitet. Till morgondagens match får vi istället lita på att andra spelare gör det lilla extra då Milito fortfarande är skadad. Visserligen är det mycket svårt att ersätta Milito, killen är ju kung, men efter helgens match så visade Jankovic och Sculli prov på ett mycket fint samarbete. Visar de upp samma fina samarbete imorgon så kommer Genoa nog att kunna hota mästarna.

Inter är ett lag som har vissa bekymmer med skador och underpresterande spelare. Mourinho har sagt att Coppan är viktig för klubben trots stundande möten i CL mot suveräna Manchester United. Han säger dock att några spelare kommer att vilas, vilket är ett stort plus för Genoa. De två viktigaste spelarna som saknas i Mourinhos trupp är Stankovic, som är knäskadad, Cordoba, Materazzi och Julio Cruz. 

Med lite flyt kan nog Genoa få med sig ett bra resultat imorgon inför returen. Slipper vi ställas inför Zlatan så tror jag faktiskt att vi kan vinna – Cagliari var nära, men Genoa är bättre än Cagliari. Detta fullständigt logiska resonemang talar alltså för oss, hursomhelst kommer detta att bli en drabbning ni inte vill missa!

FORZA GENOA

*OBS! Matchen sänds på TV4sport med 25 minuters fördröjning och böjar alltså 21:25.

Emil Carlström2009-01-12 19:38:00
Author

Fler artiklar om Genoa