Lagbanner
Inför Lecce - Genoa: Europa inom räckhåll
Enrico vill se Genoa i Europa

Inför Lecce - Genoa: Europa inom räckhåll

Genoa åker söderut med en Champions Leagueplats i sikte. Men vägen ut till Europa är fortfarande lång och det kommer krävas en koncentrerad insats för att besegra ett Lecce med nyvunnet självförtroende.

2009 är igång och det har börjat svängigt. Genoa förlorade senast mot Inter i Coppa Italia på Giuseppe Meazza efter en kraftlös förlängning, men får vara nöjda med att ha kommit så långt efter att ha klarat nittio minuter av press, varav sjuttio med tio man på plan efter Biavas utvisning. Mycket hade man andremålvakten Scarpi att tacka för i den matchen, även om även hans superkrafter mot slutet tog slut.

Däremot inledde Genoa strongt i årspremiären hemma på Marassi i söndags då Torino avfärdades med 3-0 efter en stark insats av Bosko Jankovic som också fick bli målskytt. Tre nickmål sänkte Turinlaget när Genoa placerade sig på en fantastisk femteplats i ligan. Att Genoa dessutom lyckades göra tre mål utan storskytten Diego Milito visar att laget kan bli att räkna med även i det nya året.

Den första halvan av säsongen ska nu färdigspelas, i och med omgång 19. Genoa reser till Lecce för att möta ett lag som senast överraskade Fiorentina på Artemio Franchi efter att ha undvikit två dåligt genomförda offsidefällor av hemmalaget och lyckats få båda chanserna att resultera i mål. Med andra ord kan vi förvänta oss att Lecce är i bra form.

Lecces säsong har varit ganska medioker, men kanske inte sämre än väntat ändå. Laget har på arton matcher skrapat ihop sjutton poäng och ligger på sextonde plats. I höstas hade Genoa som bekant svårt att vinna på bortaplan, något Lecce också haft. Segern senast mot Fiorentina var faktiskt lagets första bortavinst för säsongen. I övrigt har laget endast lyckats besegra Cagliari och Chievo hemma på Via Del Mare.

Genoa kommer till spel utan ett antal spelare, däribland Diego Milito som fortfarande dras med sin skada. Anfallet saknar dessutom Rafa Palladino och får förlita sig på Ruben Olivera i hans ställe på topp. I mål kommer Rubinho att starta, i försvaret är Biava tillbaka tillsammans med Ferrari och Criscito. På mitten spelar Juric, som nyligen blivit tillagd i Kroatiens landslagstrupp, Motta, Rossi, som med ett kanonskott gjorde Genoas enda mål mot Inter i Coppan, och Modesto. I anfallet startar Olivera med Sculli och en formstark Jankovic.

Hoppet om tre fräscha poäng lever i allra högsta grad för gästerna, men det gäller att ha flyt framåt som mot Torino. Kanske kan vetskapen att en Champions Leagueplats är inom räckhåll sporra grabbarna lite extra inför Leccemötet under söndagseftermiddagen.

Carl Alexander Rosdahl2009-01-17 17:28:50
Author

Fler artiklar om Genoa