Genoa Catania 1-1: Milito räddade poäng
Milito gjorde sitt trettonde mål för säsongen

Genoa hade en hård dag på jobbet i söndags när Catania kom på besök. Matchen, som på förhand såg ut att bli enkel, kunde lika väl ha slutat med en förlust. Men som så många gånger tidigare denna säsong kom Diego Milito till Genoas undsättning.

Med ett antal skador i truppen hade Gasperini svårt att göra stora förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Lecce. Milito fick trotsallt spela från start tillsammans med Jankovic och Sculli i anfallet. Milanetto, Mesto, Juric och Criscito, som spelade back förra söndagen, startade på mittfältet. Biava, Ferrari och Bocchetti bildade backlinjen och i mål stod som alltid Rubinho.

Catania fick den första chansen i matchen när Capuano når först på ett inlägg från Giuseppe Mascara och bollen går tätt utanför. Genoa är också nära att göra mål när först Motto når högst på en hörna och sedan när Jankovic klipper till, men skottet går rakt på Catania-målvakten Bizzarri.

Milito visar att han är tillbaka när han går på en soloräd och dribblar först förbi Terlizzi och skjuter därefter i burgaveln. Halvlekens riktigt stora chans kom när Bocchetti nickar i ribban på ett inlägg från Mesto.

I den 60:e minuten drar Ferrari på sig sitt andra gula kort och Genoa blir tvungna att spela färdigt matchen med tio man. Detta blev en riktig moralinjektion för Catania som genast skapar en farlig chans genom Martinez.

I matchens 67:e minut kommer det första målet. Det är Catania som tar ledningen via skallen på nyss nämnde Martinez som dök upp på ett inlägg från Baiocco. Underläge för Genoa alltså med drygt en kvart kvar att spela. Skulle Genoa bli besegrade på hemmaplan för första gången den här säsongen av helt otippade Catania? Svaret på den frågan fick vi i den 73:e matchminuten när Genoa är inne i Catania straffområdet. Mitt i tumultet söker sig bollen som alltid till Militos fötter, som enkelt kan skjuta förbi Bizzarri i Catania-målet.

Milito fick matchens sista farliga chans när han på egen hand tar sig för tre försvarare i slutminuterna, men får inte till avslutet.

Nära förslut för Genoa alltså, men det är ändå mycket starkt resa sig efter att han gått igenom en svår period i andra halvlek med både utvisningen och underläget. Den här matchen hade kunnat gå bättre men för kampen av fjärdeplatsen spelade resultatet mindre roll. Napoli förlorade nämligen sin match mot Roma med 3-0 vilket innebär att Genoa nu har tre poäng ner till femteplatsen - inte illa!