Lagbanner
Genoas mercato i januari - Sammanfattning
Landslagsmeriterande Gasbarroni lämnar Genoa för våra goda vänner Torino.

Genoas mercato i januari - Sammanfattning

Preziosi gick tidigt ut och meddelade att han inte kommer sälja någon ur startelvan för att istället satsa på de unga spelarna som spelar så bra förtillfället. Men några affärer blev det ändå.

Klara in: -

Klara ut:

Alessandro Potenza, försvarare – Catania
Potenza har fått mycket lite speltid i Genoa och när han väl har fått det har han inte imponerat tillräckligt för att peta hypade Biava eller den Grekiska stortalangen Sokratis. Potenza ägs fortfarande till hälften av Genoa.

Andrea Gasbarroni, mittfältare/anfallare – Torino
Gasbarroni som var mycket bra och helt ordinarie i början av säsongen har lånats ut till våra vänner Torino tillsammans med en delägarskapsklausul runt 2 milj euro. Han var dominant några matcher tills alla hans skador kom och han har nästan gått småskadad sedan dess. Ändå känns affären sådär, då jag hellre hade sett att Palladino lämnade.

Marcel Roman, mittfältare – Frosinone
Genoas unga mittfältare som kom från Penarol i somras lånas ut till Frosinone i Serie B föra att få mera speltid. Hans tid i Genoa har också störts av skador.

Davide Brivio, försvarare – Vicenza
Brivio har suttit på bänken några matcher men annars så har den unge ytterbacken inte får visa upp sig. Spel i Serie B är nog mera lämpligt. Han lånas ut till Vicenza.

Övriga affärer:

Salvatore Bocchetti, försvarare – Genoa
Enrico överraskade alla när han sammanfattade Genoas januari mercato med att man har köpt den andra halvan av Bocchetti av Frosinone. Affären kostar 2,5 milj euro men Romans utlåning kan ha sänkt det priset. Detta är en fantastiskt positiv nyhet då U21 landslagsmannen är numera ordinarie i Genoas försvar och har visat framfötterna rejält och måste ses som en kommande storback i alla fall i Serie A.

Martin Fernando Forestieri , anfallare – Siena
Den evigt unga supertalangen fick inte mycket speltid i Siena, mycket beroende på skadeproblem men nu har Genoa skickat honom till Serie B och Vicenza på lån. Genoa var mycket tydliga med att Forestieri måste få speltid för att fortsätta utvecklas. Han har hittills på två spelade matcher redan gjort mål för sin nya klubb.

Emmanuel Jorge Ledesma, mittfältare, anfallare – QPR
Ledesma gjorde stor succé i början i England. Han var dominant t.o.m. och gjorde även ett hattrick i en match. Men sen blev han skadad och efter det har han varit utanför startelvan. Genoa drar därmed tillbaka lånet och skickar Ledesma till Serie B och Salernitana även det på lån för att få mer speltid. Ledesma kan mycket väl bli riktigt bra det bevisade han i England och flera Serie A klubbar rykte i honom redan innan han skrev på för QPR.

GRADINATANORD2009-02-04 20:43:00
Author

Fler artiklar om Genoa