Lagbanner
Inför Genoa - Fiorentina: Strid om fjärdeplatsen
Rubinho står inte i mål i matchen mot Viola

Inför Genoa - Fiorentina: Strid om fjärdeplatsen

Söndagens stora eftermiddagsmatch utspelas mellan femteplacerade Genoa och fjärdeplacerade Fiorentina. Genoa delar femteplatsen med Roma på fyrtio poäng och har endast en poäng upp till nytända Viola. Vid förlust tappar man kontakten med fjärdeplatsen men vid vinst visar Genoa att man är med i loppet på allvar.

Mycket står alltså på spel när Genoa tar emot Fiorentina under söndagseftermiddagen. Viola, som varit i dålig form, har på sistone rest sig och har, mycket tack vare viktige Mutu som är tillbaka från skada, tre raka vinster. Förra helgen hade man lite tur när man lyckades slå Lazio efter ett mål från Gilardino på övertid. Genoa föll fritt senast borta mot Roma och hade, till skillnad från Viola, lite otur, men nu är det hemmamatch som gäller och då har man den tolfte spelaren på sin sida.

Det största bekymmret inför match är att Rubinho,  som skadade sig matchen mot Roma, inte kommer till spel i morgon. Andremålvakten Alessio Scarpi, som visade prov på fint målvaktsspel i cupmatchen mot Inter, ersätter. Giuseppe Sculli kommer inte heller till spel, då han är avstängd.

Matchen i matchen är mellan Gilardino och Milito. Båda spelarna har gjort 14 mål i Serie A hittills denna säsong och på sistone har de båda varit i bra form. De vore inte helt osannolikt om någon av spelarna kom att avgöra den här matchen.

Jag tippar att denna kamp slutar med en knapp Genoa-seger. Visserligen har Genoa inte haft lika bra resultat som Fiorentina den senaste tiden, men på hemmaplan är man mycket starka. Jag är inte särskild oroad för att Alessio Scarpi ska försvara Genoa målet då han som sagt har visat att han är en bra målvakt. Men jag skulle inte bli förvånad om ett Fiorentina-mål kommer till på ett misstag från Scarpi och förhoppningsvis är det inte avgörande misstag.

Forza Genoa! 

Källa: channel4.com

Emil Carlström2009-02-14 14:48:00
Author

Fler artiklar om Genoa