Lagbanner
Preziosi: "Militos mål mot Fiorentina kostade mig €1 miljon"
Diego Militos målproduktion är kostsam.

Preziosi: "Militos mål mot Fiorentina kostade mig €1 miljon"

Genoas 3-0 mål mot Fiorentina det vill säga Militos straffmål kostade klubben €1 miljon.

Diego Milito öser in mål i Rossoblu men hans sista mål mot Fiorentina var kostsamt. Enrico "The Joker" Preziosi berättade för La Gazzetta dello Sport att Militos mål var det dyraste någon gjort för klubben. Det hela handlar om att när Milito köptes från Zaragoza så skrev man en klasul som, efter 15 gjorda ligamål skulle Genoa få betala €1 miljon till Zaragoza. Men Preziosi fortsatte "men jag är glad att få betala, Milito förtjänar detta efter allt han har offrat för klubben och det vore mer upprörande ifall han bara har gjort fem mål". 

***

Igår firade nämde Enrico Preziosi 61 år och detta firade han med en smällfet presskonferans som mestadels handlade om den påkörda Genoasupportern Gabriele Amato och hans hälsa. Men även hur Genoas fans och spelare reagerade mot domaren och Fiorentinas spelare och buss efter matchen. Han pratade även om att domarna gör misstag precis som alla andra och att inte domarna gynnar de större lagen. Detta har varit en mycket het potatis efter Roma och nu Fiorentina matchen. Han avslutade dock hårt och motsägelsefullt: "Slutar inte domarnas missbedömningar mot Genoa och våldet av Genoas fans så slutar jag". Preziosi köpte Genoa i april 2003 av Luigi Dalla Costa precis före klubben och Costa han själv skulle gå i konkurs. Preziosi är officiellt avstängd 10 år från fotboll men det han gör för Genoa är fantastiskt. GRATTIS!

***

Diego Milito avslöjjar idag att Napoli försökte värva honom i sommar men som att alla vet hamnade han till slut i Genoa, hans hem.

*** 

GRANDE PREZIOSI

Källor: 
La Gazzetta dello Sport , Channel4, goal.com, Il Secolo XIX

GRADINATANORD2009-02-19 20:10:00
Author

Fler artiklar om Genoa