Lagbanner
Inför Napoli - Genoa: Det är nu eller aldrig
Mer av detta, tack!

Inför Napoli - Genoa: Det är nu eller aldrig

Genoa besöker på söndagseftermiddagen San Paolo i hopp om att utnyttja Napolitanarnas dåliga vinterform för att hänga på i toppen av tabellen och i jakten på Champions League.

San Paolo är ett av de tuffaste fästena i hela Serie A. Napoli har, likt Genoa, avancerat högt i tabellen i år och har gjort det med ett otroligt starkt hemmaspel. Hemma på San Paolo har man vunnit inte mer än åtta matcher av tolv möjliga och har endast förlorat en (mot Roma). Genoa som har haft problem tidigare med sitt bortaspel får alltså helt klart en tuff uppgift under söndagen, på pappret åtminstone.

Men även om Napoli gick som tåget i höstas har man nu börjat tappa mark. Efter nyår har laget bara lyckats ta en enda seger. Bortaspelet har lämnat mycket att önska. Senast fick man endast oavgjort mot Bologna och placerar sig inför omgång 25 på en tiondeplats.

Genoa kommer också från en oavgjord match, mot Fiorentina hemma. Detta efter att Adrian Mutu hämtat in 0-3 till 3-3 för Viola på Marassi. Surt för Genoa, men ändå visade man att de offensiva takterna fortfarande sitter i. Laget ligger på en stark femteplats inför helgens omgång och är därmed fortfarande med i jakten på den så åtråvärda Champions Leagueplatsen. En seger mot Napoli är mer eller mindre ett måste i detta skede för de rödblå.

Till start väntas Rubinho återfinnas i mål som vanligt. I försvaret finns Sokratis, Ferrari och nyblivne u21 landslagsmannen Salvatore Bocchetti. På mitten startar Rossi, Motta, Vanden Borre och Criscito. Och längst fram bildar Beppe Sculli och Rafa Palladino anfallstrident med Il Principe, Diego Milito.

Nyckelspelare i Genoa…
…Är förstås Milito. Femton mål hittills och en andraplats i skytteligan talar för sig självt. Han kan avgöra matcher på egen hand och kommer skapa stor oreda i Napoliförsvaret. Med Sculli och Palladino på hugget kan Genoas anfall bli en alltför svår uppgift för de ljusblå från Neapel.

Nyckelspelare i Napoli…
…Är Marek Hamsik. Den slovakiske mittfältstalangen som tagit alla med storm var ett frågetecken inför matchen på söndag men väntas kunna starta trots allt. Han är Napolis bäste målskytt med nio fullträffar och kommer ge Genoamittfältet en tuff match i nittio långa minuter.

Genoa måste plocka en ny seger för att hänga på i toppen. Lagets halvtaskiga bortaform har man lyckats skaka av sig så när. Frågan är om man kan plocka fram de extra krafterna på San Paolo. Napoli är som bekant ett väldigt starkt hemmalag, men samtidigt har man haft en väldigt tung vinter. Ska Genoa hänga på så har man en riktigt bra chans på söndag.

Det är nu eller aldrig.

Carl Alexander Rosdahl2009-02-21 15:58:45
Author

Fler artiklar om Genoa