Lagbanner
Napoli-Genoa 0-1: Ännu ett hinder avklarat
Fjärdeplatsen är i sikte

Napoli-Genoa 0-1: Ännu ett hinder avklarat

Genoa följde upp förra helgens målkalas med en målsnål tillställning på San Paolo i Neapel. Tack vare Bosko Jankovic mål hänger Genoa fortfarande med i striden om Champions League.

Genoa kom från en traumatisk tillställning på Marassi senast då gästande Fiorentina hämtade in ett 0-3 underläge till 3-3 och stjälpte rossoblus chanser till att återerövra fjärdeplatsen av just viola. För att hålla ifrån Roma, som jagat ikapp toppen efter en ganska misslyckad höstsäsong, och för all del hålla jämna steg med Fiorentina, som för tillfället innehar den åtråvärda fjärdeplatsen, var man tvungna ta tre poäng av Napoli på San Paolo.

Genoa besegrade Napoli i motsvarande möte förra säsongen med 2-1 efter att Giuseppe Sculli avgjorde i slutminuterna. Men även om man lyckades segra förra året tycktes inte förhoppningarna vara alltför stora i de liguriska leden att upprepa den bedriften. Att vinna på San Paolo är inte något många lag lyckas med. Men frågan är om Genoa kunde få en bättre chans än just den här när det gäller att besegra Napoli då deras form sedan nyår varit tämligen usel.

Matchen
Matchbilden får man väl säga var ganska väntad. Napoli ville föra spelet medan Genoa försökte spela sitt spel samtidigt som kontringar förekom flitigt då Napoliförsvaret ibland agerade okoncentrerat och sömnigt. Det gällde även somliga rödblå också för den delen.

Ett orosmoment framåt för Napoli var argentinaren Denis som också fick första riktiga chansen då han på en hörna får fritt utrymme för nick men misslyckas med placeringen och får bollen över ribban istället för i nät.

Diego Milito fick sedan en gratischans efter att Napoliförsvaret fumlat bollen fram och tillbaka utan kontroll till Milito som försökte Navarro i Napolimålet med ett snabbt avslut men misslyckades den gången.

Spelet böljade fram och tillbaka och gav lägen för båda lagen. För Genoas del var Milito och Palladino på hugget och försökte utnyttja ytor bakom Maggio på Napolis högerkant. För Napoli försökte Hamsik och Lavezzi få igång anfallet för de ljusblå, men små misstag och starkt försvarsarbete från det Liguriska laget stoppade även dessa möjligheter.

Men Lavezzi fick fler chanser. Napoli kontrar och bollen går mot Lavezzi som först inte hinner ikapp Ferrari som petar bollen tillbaka mot Rubinho, men argentinaren är snabb och tvingar Rubinho till ett stressat beslut. Utsparken blir snedslagen och kunde blivit kolossalt ödesdiger. Men som tur var blev det inga mål den här gången heller då Lavezzis avslut tar i burgaveln.

Andra halvlek fortsatte på ungefär samma sätt. Hamsik försökte hitta ytor för anfallarna, medan Milito ständigt vållade oro i Napoliförsvaret på andra sidan planen.

Genoa mönstrar hård offensiv mot Napolimålet med en rad avslut på mål. Först är det Milanetto som avlossar ett skott som Navarro kan parera, men bara till retur där Milito försökte lobba över målvakten. Även det avslutet blev undanröjt, om än bara tillfälligt.

Han gör bara snygga mål känns det som, Bosko Jankovic. Ni minns säkert klackmålet han gjorde för ett par veckor sedan. Den här gången såg det lite annorlunda ut, men fortfarande riktigt snyggt. Milanetto fångar upp bollen på mittplan efter att Napoli försökt rensa den tidigare sekvensen skott på mål. Med en genomskärare hittar han nyinbytte serben Jankovic som med en lätt petning ställer sin försvarare och kommer fri med Navarro. Den här gången görs inga misstag. Den här gången är det mål. Jankovic bredsidar in 1-0 bredvid målvakten.

Napoli försöker förgäves komma tillbaka men har inte riktigt flytet. Lavezzi kämpade tappert men hade inte heller sin bästa dag på jobbet. Genoa skapade inte heller särskilt mycket mer efter målet och var nog nöjda med en hållen nolla och tre poäng från San Paolo.

Napoli - Genoa 0-1
0-1 Jankovic 69'

Man behåller en stark position i tabellen i och med segern, tyvärr blev det inget vidare avancemang den här gången då både Roma och Fiorentina också vann, men ändå har man klarat av ännu ett hinder på vägen mot Champions League.

Vågar man tippa att Jankovic blir helägd i sommar?

Carl Alexander Rosdahl2009-02-23 10:35:56
Author

Fler artiklar om Genoa