Lagbanner
Inför Genoa-Inter: Ofokuserat Inter bäddar för Genoa-vinst
Milito visar vägen mot CL!

Inför Genoa-Inter: Ofokuserat Inter bäddar för Genoa-vinst

Ett Inter, som föll pladask i Coppa Italia-mötet med Sampdoria i veckan, står för motståndet när lördagens tidiga match i Serie A ska spelas. Genoa spelar om Champions League-kval och Inter har tankarna i Manchester - faller jätten på Marassi för andra gången den här veckan?

Idag spelar Genoa en av säsongens viktigaste matcher. Om det ska bli CL-kval är det viktigt att inte låta Fiorentina rycka ifrån och Roma köra om. Inter tappar sällan poäng, men har gått ner sig rejält den senaste veckan, vilket storförlusten i Coppan tydlig visar på, och dessutom har de inte vunnit mot Genoa på Marassi sedan 1992. Man kan nog lugnt säga att matchen inte kunde ha spelats vid någon bättre tidpunkt.
Såhär ser tabelläget ut inför matchen:
3.Milan-48-p
4. Fiorentina-46p

5.Genoa-45p
6.Roma-44p
7.Cagliari-38p
 
Genoa kan i och med vinst ligga jämsides med Milan om de förlorar mot Atlanta imorgon. Laget har inte imponerat på sistone och efter utslagningen i Uefa-cupen förlorade man i ligan senast mot Sampdoria. Fiorentina har en knepig match mot Palermo och Roma ställs mot Udinese. Detta mina damer och herrar är en ytterst intressant ligaomgång!

Gasperini har få skador i truppen och kan i princip ställa upp med bästa möjliga startelva. Inter kommer förmodligen att låta Zlatan, som satt på bänken i matchen mot Roma senast, att vila och han kommer därför inte att ställa till bekymmer för Genoa-försvararna.

Biljettförsäljningen den senaste veckan har slagit alla tidigare förväntningar. Idag finns endast ett hundratal biljetter kvar att sälja och det blir därför slutsålt på Marassi ikväll. Det kommer förmodligen att bli högt tryck på läktarplats och publiken kommer att göra allt för att ge Genoa en hjälpande hand. Jag hoppas verkligen att ljudupptagningen från denna match kan återge publikens jubel om Milito trycker dit ett vinstmål i slutminuterna!

Angående Milito så har det varit mycket snack om att Inter förbereder ett jättebud för att locka över honom till Milano, vilket har skapat oro bland Genoa-fans. Milito själv säger att han är lycklig I Genoa och har siktet inställt på att sänka Inter, som har släppt in hela sex mål på de senaste två matcherna, och avancera i skytteligan. Milito ligger just nu på femton gjorda mål och har endast ett mål upp skytteligaledaren Di Vaio.

Matchen visas på Canalplus sport 2 med start kl 18:00. Detta är en match som man bara inte får missa!

FORA GENOA

Emil Carlström2009-03-07 14:32:21
Author

Fler artiklar om Genoa