Lagbanner
Genoa – Inter 0 – 2: Genoa var bäst men Inter vann
Nej, hur kunde jag missa?

Genoa – Inter 0 – 2: Genoa var bäst men Inter vann

Det var en fantastisk stämning på ett fullsatt Marassi när Genoa tog emot gästande Inter. Genoa var spelmässigt mycket bättre än Inter men Inter åkte hem med alla poäng delvis tack vare ett 2-0 mål där inte bollen var över mållinjen.

Genoa hade höga förväntningar på denna match och var nästan favoriter till att vinna. Men man fick sig snabbt en smäll på käften redan efter två minuter. Genoa ställde upp med följande lag 3-4-3:

Rubinho

Biava, Ferrari, Bocchetti

Rossi, Motta, Juric, Criscito

Jankovic, Milito, Sculli


Motta hade ett drömläge direkt efter 30 sekunder men istället för en 1-0 ledning svarade Inter med att ta ledningen när Stankovic snarare rensar iväg bollen än spelar fram, och Zlatan som är onside p.g.a att Bocchetti var felplacerad får därmed fri gata mot Rubinho. Brassen kommer på mellanhand och Zlatan lobbar snyggt in bollen på halvvolley över en överspelad Rubinho. Genoa ägde matchen och var det klart bättre laget matchen igenom. Man hade 58 % i bollinnehav, 7-2 i hörnor, 16 – 8 i skott på mål. Mycket imponerande siffror mot serieledarna och de regerande mästarna Inter. Motta, Biava och Milito var de stora mål sumparna. Genoa hade iallafall fem stycken mycket klara målchanser men kunde inte överlista Cesar i Inters bur. Men man måste komma ihåg att Genoa spelade i Serie C-1 för tre säsonger sedan och att man nu spelar i toppen av Serie A och stundtals spelar ut Inter. Det är ruggigt bra gjort.

Flera Genoaledare och spelare tyckte att resultatet var oförtjänt, mycket beroende på Genoas spelövertag men också på Balotellis 2-0 mål som inte var mål. Repriserna och uppförstorade stillbilder visar (du kan se den HÄR) att HELA bollen inte är över mållinjen. Då det är mycket svårt att avgöra på förstorade stillbilder och hur ska då domaren kunna se ifall det är mål eller inte. Då får man inte blåsa för mål när man inte är helt säker på sin sak. Tråkigt att matchen ska avgöras på detta sätt. Lite typiskt Inter eller snarare typiskt för storlagen.

Men vi gratulerar Inter till segern och önskar er LYCKA TILL mot Man U. Vi eller iallafall jag står på Er sida mot de röda tomtarna.

GRADINATANORD2009-03-08 20:05:00
Author

Fler artiklar om Genoa