Lagbanner
Inför Cagliari - Genoa: Poäng ska hämtas
Jankovic kan spela en huvudroll mot Cagliari

Inför Cagliari - Genoa: Poäng ska hämtas

Genoa reser söderut, med båt, till Sardinien för att möta Cagliari på Sant'Elia under lördagskvällen. Ligurerna hoppas givetvis få hänga kvar i jakten på fjärdeplatsen, men då måste de rödblå sardinerna besegras.

Genoa räckte inte till mot Inter, men ligger trots det kvar i toppen av tabellen och har fortfarande goda förhoppningar om Champions League. Numera skiljer det endast en poäng mellan fjärdeplacerade Fiorentina och Genoa. Även Roma ligger nu på jämn poäng med Ligurerna och inte nog med det är även de ljusblå från Rom på väg uppåt i tabellen, numera bara fyra poäng efter. Kampen om fjärdeplatsen ser ut att bli hård in i det sista.

Läget i Genoa
Genoas säsong har varit mer eller mindre helt fantastisk. Laget har överskridit förväntningarna med stor stil, och även om bortaspelet vissa gånger lämnat en del att önska har man lyckats placera sig i toppstriden. Dock har man fortfarande haft vissa problem med de absolut största lagen, bortsett från segrarna mot Roma och Milan då förstås. Senast förlorade man på Marassi mot serieledande Inter i en match man, om man haft turen på sin sida, vunnit. Senaste segern kom mot Napoli, på San Paolo, för tre veckor sedan. Lagets stabilitet öppnar för att en bortaseger inte alls torde vara omöjlig.

Läget på Sardinien
Cagliari vände mardrömmen från i höstas och lämnade bottenträsket med raska steg och tog sig, helt otippat, till den övre tabellhalvan efter ett par skalpsegrar. Framgångarna har många gånger varit Robert Aquafresca och Jedas förtjänster. Tillsammans har dessa herrar gjort sjutton mål (två fler än Milito gjort på egen hand för er som är intresserade). Men på sista tiden har de goda resultaten uteblivit och man har endast lyckats vinna en på de senaste fem matcherna.

Preliminär Startelva
Rubinho får förtroendet i mål efter fortsatta stabila insatser. I backlinjen ryktas det att ett mycket ungt manskap ska få starta, frågan är om det inte är den yngsta backlinjen som någonsin startat i Serie A. Tjugoåriga Sokratis, tjugotvååriga Bocchetti och jämnårige Criscito väntas få startplatser i trebackslinjen. På mitten spelar Marco Rossi, Milanetto och Juric tillsammans med Mesto. I anfallet finns, som alltid, Milito. I kompani med Sculli och succémannen Bosko Jankovic.

Tre poäng är förstås målet för Gasperini och de rödblå, ett mål som inte bör vara ouppnåeligt. Cagliari är ett bra lag, man är starka hemma, men Genoa är både starkare på pappret och formmässigt. Genoa saknar visserligen sin viktige mittfältskämpe Motta, som är avstängd, men ingenting är omöjligt. Dessutom finns det faktiskt en liten chans att långtidsskadade Matteo Paro på plan.

Det är något att se fram emot imorgon.

Mot tre poäng!

Carl Alexander Rosdahl2009-03-13 21:41:07
Author

Fler artiklar om Genoa