Lagbanner

-

Inför Reggina-Genoa: Utan Milito i Kalabrien
Sculli måste fylla tomrummet efter skadade Milito

Inför Reggina-Genoa: Utan Milito i Kalabrien

Efter landslagsuppehållet är det dags för Serie A igen. Jakten på Champions League fortsätter och Genoa har chansen att ta tre nya viktiga poäng. Tabelljumbon Reggina är ett av Serie A:s formsvagaste lag och har inte vunnit sedan i november.

Utan Milito, Motta, Vanden Borre, Scarpi och Rossi reser Gasperinis Genoa ner till södern för att ta tre nya poäng. Laget har varit vunnit tre av de senaste fem matcherna och skapat sig ett litet gap ner till jagande Fiorentina och Roma. Reggina har å andra sidan en bit upp till ytan och kämpar för sin överlevnad i Serie A. Jag skulle bli mycket förvånad om laget fanns med i nästa upplaga av Serie A, men vem vet? Reggina har ju gjort det omöjlig förr (se säsongen 05/06).

I horisonten går det nu faktiskt att skymta slutet på säsongen och vägen dit är fem hemmamatcher och fyra bortamatcher lång. Hemma har vi Juventus, Lazio, Sampdoria, Chievo och Lecce kvar att möta och borta återstår närmast Reggina, Bologna, Atalanta och Torino. Som vi ser står bottenlag för motståndet i ungefär hälften av matcherna och sen har vi några svåra matcher som tack och lov spelas på hemmaplan.

Jag tror att Genoa återigen kommer att visa att man är ett mycket stabilt lag när man möter Reggina imorgon. Även om Milito saknas så finns goda ersättare i form av Sculli, Palladino och Oliveira som kan mycket väl kan göra mål. Jag tippar att Genoa får med sig alla tre poängen hem till Ligurien och att vi tar ytterligare ett steg mot Europas finrum: Champions League.


Emil Carlström2009-04-04 21:21:00
Author

Fler artiklar om Genoa