Lagbanner

-

Inför Genoa – Lazio: Två vinnarlag en vecka efter två mäktiga segrar

Både Genoa och Lazio vann två klassiska segrar förra veckan. Vilket lag kan ladda om bäst?

Genoa spelade en fantasisk fotboll mot Juventus och åt upp deras mittfält som om det vore en kladdkaka. Man hade t.ex. ett 57 procentigt bollinnehav och vann avlsuten mot mål med 20 – 8. Mycket imponerande siffror för en liten klubb som Genoa och utan sin klart bästa spelare i Diego Milito. Genoa får även klara sig utan Milito i mötet mot Lazio men man räknar med att han är tillbaka till matchen mot Bologna. Även Milanetto och Scarpi missar matchen p.g.a skador.

Genoa eller rättare sagt Gasperini har under senare tid laborerat mycket lite med laget. Han har numera en stomme av givna spelare med Rubinho i mål och hela backlinjen med Biava, Ferrari och Bocchetti. På Mittfältet är Criscito, Juric och Motta givna. Det är alltså endast framåt och till viss del Genoas högerkant som Gasperini inte har några givna val. Palladino får nog anses som rätt given som vänsterspringare i tridenten. Men i övrigt är det mycket öppet när Milito fortfarande är borta. Mycket talar dock att samma lag som startade mot Juve startar mot Lazio. Mesto är undantaget.

Genoa spelade 1-1 mot Lazio i Rom efter att Rubinho fumlat in Lazios segermål i slutet av matchen. I den matchen var vi värda segern med en missad straff, ett felaktigt bortdömt mål och sen Rubinhos tavla. Lazio kommer från en meriterande seger över Roma. Det ska bli mycket intressant vilket av lagen som kan glömma och ladda om snabbast. För Genoa är matchen mycket viktig, som alla matcher är nu på slutet. Men det ser mycket lovande ut för Genoa då man har det lättaste programmet kvar och med Roma åtta poäng bakom och Fiorentina två, med en decimerad spelartrupp.

GRIFONI OVUNQUE!


GRADINATANORD2009-04-17 15:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa