Lagbanner
Europa... vi är tillbaka!
Vi är tillbaka!

Europa... vi är tillbaka!

Efter 17 års frånvaro är vi nu tillbaka i Europa där vi nästa säsong kommer att spela i Uefacupen efter att ha säkrat en poäng hemma mot Chievo.

Säsongens stora målsättning blev igår nådd då Genoa C.F.C blev klara för Europacupspel nästa säsong då man gjorde det som krävdes. Det vill säga tog en poäng i matchen mot Chievo. Efter slutsignalen blev det fest bland både spelare, ledare och publik. Festen fortsatte hela natten lång på Genuas gator och torg. Det var 17 år sist och även då i Uefacupen. I kvartsfinalen 1992 hade man lekstuga med storlaget Liverpool. Man vinner med 2-0 hemma och tar en 2-1 seger på Anfield Road som första Italienska lag någonsin. I semifinalen ställs man mot Ajax (med Stefan Pettersson i laget) som blev för svåra och vann sammanlagt med 4-3. Genoas största internationella framgång var ett faktum. Nu får vi möjligheten igen att erövra Europa!

I slutet av matchen mot Chievo blev det känslosamt då Gasperini släppte in Andrea Signorini, son till Genoas gamla lagkapten och ikon/legend Gianluca Signorini. Den enda spelartröjan av alla som inte någon får bära. Den eviga nummret...6! Ett mäktigt ögonblick för alla på Marassi. Historien om Gianluca Signorini kan du läsa här. 



17 ANNI DOPO... E' DI NUOVO EUROPA!

GRADINATANORD2009-05-18 19:57:00
Author

Fler artiklar om Genoa