Lagbanner
Milito och Motta klara för Inter och Quaresma för Genoa? *UPPDATERAD*
Tack för allt Il Principe!

Milito och Motta klara för Inter och Quaresma för Genoa? *UPPDATERAD*

Förhandlingar har pågått ett tag, men nu är allt klart då båda lagens presidenter har muntligt bekräftat affären i medierna.

Diego Milito och Thiago Motta är numera Interspelare! Detta är kvällens stora nyhet i Italien. Flera medier bekräftar övergången som officiell, men inget är ännu bekräftat på någon officiell hemsida. Affären beräknas vara värd 30-35 milj euro enligt tidningen Il Secolo XIX.

Inters store man Massimo Moratti säger att man har ”skakat händer och att affären är tillfredställande” och Genoas dito Enrico Preziosi ” "Vi har nått en överenskommelse med presidenten Moratti. Det är officiellt och det var ett svårt beslut. Men vi tackar spelarna för deras insatser i år" Det verkar även som Robert Acquafresca går till Genoa som en delbetalning. Rykten säger att han inte vill till Genoa och det är därför som affären har dragit ut på tiden.

Hur som helst så får Inter ligans bästa målskytt i Diego Milito. Får han tillbaka sin höstsäsongsform då han var sjukt bra och utsågs av Svenskafans läsare till höstens bästa spelare i Serie A så har Inter en riktig klasspelare och han är givetvis given jämte Zlatan på topp i Inter. Milito valde bort flera stora klubbar och många feta sedelcheckar för att få återvända till sitt Genoa. Nu har han gjort det och det är nog knappast Milito själv som vill flytta utan Genoa som inte har råd med Militos lön på 2,5 milj euro, mer än dubbelt så mycket som den näst bästa betalda spelaren i Genoa. Sen har man även inte råd till att tacka nej till de runt 20 milj euro Inter betalar för en 30 åring. Men hade man kvalificerat sig till CL skulle chansen vara betydligt större att få se Il Principe” på Marassi även nästa säsong. Milito är hur som helt älskad av oss Genoani och ingen lär glömma hans fyra mål (hattrick) mot Rumente (Sampdoria) under den gångna säsongen.

I Thiago Motta har Genoa gjort en riktig kalasaffär då han kom gratis till Genoa efter stora skadeproblem. Genoa gjorde en stor chansning när man värvade Motta. Han har under mitten av säsongen varit Genoas nav på mitten. Han har allt en stor mittfältsherre ska ha: finess, teknik, styrka, bra huvudspel, djupledsspel och löpningar och målfarlighet. Han är även en ”pain in the ass” då han älskar att ge tjuvnyp och reta upp motståndarna. Som ni märker är han bra på det mesta och få svagheter. Svagheterna är hans humör och att han ibland fortfarande verkar har ett ömmande knä, speciellt nu på slutet då han inte har kommit upp i samma nivå som tidigare under säsongen. Båda är dock Genoas klart mest skinande stjärnor och två stora förluster. 


(Thiago Motta blir hyllad efter Genoasseger mot Juventus på Marassi)

Enrico Preziosi meddelar också att Genoa har gjort klart med Atalantas Sergio Floccari för 11 milj euro. Preziosi om Floccari: "han är inte längre en pojke, och han kommer ge oss mycket glädje"

Vi åter kommer med mer info inom kort… 

UPPDATERAT 2009-05-23:

Affären är klar men alla detaljer om Inters betalning kvarstår. Vi lär få vänta till säsongens slut då det blir "officiellt" på riktigt trots Preziosis ord. Enligt Genoas lokala tidnigar så förhåller det sig så här: 16-18 milj euro kontant + ett delägarskap på Acquafresca samt spelarena Leonardo Bonucci (utlånad till Pisa), Emiliano Viviano (målvakt i Brescia) Francesco Bolzoni (Ungdomsspelare i Inter). Exakt hur dessa spelare går till Genoa är okänt men det kan vara delägarskap eller 100%. Hur som helst verkar dealen vara värd runt 30-35 milj euro sammanlagt.  Acquafrescas framtid avgörs på måndag då Preziosi möter spelaren, som tidigare har nämnts att han inte vill spela för Genoa. Men flera klubbar står i kö för att få låna och Parma verkar stå först i denna kö. Hur som helst sitter Preziosi på en oslipad diamant.


UPPDATERAT 2009-05-24:

Den lokala tidningen Il Secolo XIX och La Gazzetta dello Sport  fortsätter att spekulera I vilka spelare som ingår I affären. Nu sägs det att Ricardo Quaresma ingår i dealen. Tidigare var det 16-18 milj kontant + halva Acquafresca (värde 6 milj euro) samt vissa unga spelare (värde 2-3 milj). Lägger man ihop det så blir affären värd endast 25-27 milj euro. Genoa sägs värdera sina spelare till 20 milj euro styck och det innebär att ett delägarskap på Quaresma (värde 10 milj euro) skulle kunna ingå. Quaresmas lön är inget som Genoa klarar av att betala men enligt tidningarna så skulle Inter hjälpa till med att betala en del av spelarens lön.  Den tidigare Brescia spelaren Viviano verkar numera inte ingå i affären. Spekulationerna lär fortsätta tills säsongen är slut och affären bli officiell på riktigt, vilka spelare Genoa får för sina två nyckelspelare. Hur som helst verkar Enrico Preziosi mer än nöjd med affären och han lovar att Genoa kommer vara ett starkare lag nästa år. Fortsättning följer…!
  


Källor:
Il Secolo XIX.
www.gazzetta.it 
www.goal.com

GRADINATANORD2009-05-24 12:03:00
Author

Fler artiklar om Genoa