Lagbanner
Mercato Genoa: Kaladze till Genoa
Far och son Preziosi har fullt upp som vanligt.

Mercato Genoa: Kaladze till Genoa

Genoa har haft en dålig säsong med dåliga värvningar i både sommar mercaton och i januari mercaton. Nu tar Genoa nya tag med far och son Preziosi i spetsen inför 2010/11.

Preziosi har redan deklarerat att man ska förstärka Genoas mittfält och anfall inför nästa säsong. Även en ny målvakt ska inhandlas. Räkna med full aktivitet som vanligt. Artikeln kommer uppdateras succesivt med nyheter, rykten och övergångar. 



Uppdateringar i rött - 31 augusti


iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  iiiiiiiiiiiiiiiKlara in    iiiiii   iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Luca Toni
anfallare - Bayern München (utlånad till Roma)

En separat artikel om Luca Toni finner du HÄR.

______________________________________________________ 


Gergely Rudolf 
anfallare - Debrecen

Debrecen som slog ut Kalmar FF och spelade jämt med Liverpool och Fiorentina där bl.a Rudolf gjorde två mål mot är nu klar för Genoa enligt Debrecens officiella hemsida. Fiorentinas-red skriver så här om ett av målen:
"En Debrecen-spelare med det svensk/tyskklingande namnet ”Rudolf” fick nästa chans i matchen då han avlossade bössan men Frey lyckades parera skottet till en hörna. Rudolf hade dock inte gjort sitt för matchen utan lyckades kort därefter ta sig förbi två försvarare innan han mästerligt placerade bollen i Freys vänstra kryss. Magnifikt mål och reducering".

Rudolf anländer till Genoa i sommar och han är 24 år gamal och har även hunnit med spel i den franska andradivitionen. En spännande värvning men det luktar chansning lång väg!
Preziosi: "Min son Fabrizio lyckades ta honom till Genoa. Anfallaren är redan vår och han har gått igenom en läkarundersökning. Rudolf kommer att spela för Genoa från och med i juni och det kommer bli mycket tillfredställande". Rudolf togs av Genoa framför näsan av Ajax som inte kunde nå ett avtal med spelaren som kommer till Genoa på free transfer.


Rudolfs mål mot Viola ser du HÄR

__________________________________________________________


Panagiotis Tachtsidis
mittfältare - AEK Aten
Ung mittfältstalang. Grekland-redaktionens beskrivning av spelaren: "Tachtsidis är ett av de större grekiska löftena. Född 1991 och har en väldigt fin, känslig vänsterfot. Spelar oftast central offensiv innermittfältare men är användbar även ute till vänster. Bra teknik också för sin längd, han är över190 cm lång."

Tachtsidis verkar komma som Bosman i juni då hans kontrakt går ut. Tidningen Il Secolo XIX skriver att Tachtsidis är klar och kommer som Bosman i sommar. Flera Genoarelaterade hemsidor har uppdaterat sina mercatosidor med att Tachtsidis är en Genoaspelare till sommaren. Man ännu inget på den officiella sidan. Enligt den lokala tidningen Il Secolo ska Tachtsidis vara i Genoa för kontraktskrivning och medicinskundersökning. Tachtsidis är på plats i Genua och har spelat sin första träningsmatch med laget. Greken gjorde ett mål i debuten. Tachtsidis är den yngsta spelaren någonsin i AEK Aten då han gjorde debut redan som 16 åring, en match som han själv  avgjorde på övertid. Han har enligt uppgift skrivit på ett femårsavtal med Genoa värt € 400, 000. € 200, 000 mer än vad AEK Aten erbjöd. 
Se även Rykten ut.

__________________________________________________________

Mimmo Criscito
mitfältare/försvarare - Juventus
Genoa har köpt Juventus delägarskap för 6 milj euro och nu är Criscito helägd av Genoa. Läs mer om Criscito
HÄR.

Cristito till Genoas hemsida: "Det är en underbar känsla att vara en Genoaspelare i alla avseenden. Det är en ära och samtidigt ökar ansvarsskyldighet. Jag kommer att ge maximalt för att återbetala förtroendet för min president och mitt lag, som gjorde en bra investering. Jag kommer tillbaka från semester mer fokuserad än någonsin, det kan du vara säker på. -Ifall jag vill säga något till supportrarna? Jag kommer krama om er en och en på träningslägret"

__________________________________________________________
 
Eduardo dos Reis Carvalho
målvakt - Sporting Braga
Då var målvaktsjakten slut och efter segdragna förhandlingar så är det nu officiellt att Portugals landslagsmålvakt i VM Eduardo är klar för Genoa. Han sägs ha accepterat ett fyraårskontrakt på lite under en milj euro per år. Detta är ännu en meriterande värvning av Preziosi och Co. Eduardo har internationell erfarenhet med spel i ungdomslandslag och A-landslaget och han är född den 19 september 1982 och är 187 cm lång och väger  84 kg.

__________________________________________________________

José Manuel Flores Moreno
"Chico"
försvarare - Almeira

Chico är född 1987 och har representerat Spanien på U-21 nivå. Han har även ett förflutet som ungdomsspelare i Barcelona. Priset verkar ha varit 5,5 milj euro och Chico är tänkt som Sokratis ersättare. Chico har redan anlänt till Österrike.
Har idag
 genomgått den medicinska undersökningen.

__________________________________________________________ 

Nnamdi Oduamadi 
anfallare - Milan
Kommer till Genoa på ett delägarskap i Sokratis affären men spelar fortfarande kvar i Milan.
__________________________________________________________ 

Rodney Strasser
mittfältare - Milan
Kommer till Genoa på ett delägarskap i Sokratis affären men spelar fortfarande kvar i Milan.
__________________________________________________________

Gianmarco Zigoni
anfallare - Milan
Kommer till Genoa på ett delägarskap i Sokratis affären men spelar fortfarande kvar i Milan. Har idag genomgått den medicinska undersökningen i Genua och han kommer därmed att spela för Genoa och inget annat.
__________________________________________________________ 

Mattia Destro
anfallare - Inter
Stor anfallstalang som lånas av Inter under säsongen med en köpklasul på ett delägarskap på 3 milj euro. Tanken är att Destro ska agera "Vice Toni" som central anfallare i tridenten.

__________________________________________________________

Franco Zuculini
mittfältare - Hoffenheim

Det argentinska underbarnet Franco Zuculini är i Italien för att skriva på kontraktet med Preziosi och hans Genoa inför nästa säsong. Han kommer från Hoffenheim där han inte har hittat helt rätt. Zuculini är född 1990 men har trots sin unga ålder redan blivit uppkallad av Maradona till det Argentinska landslaget. Maradona om Zuca: "Han kommer vara en av nästa VM:s största sjärnor ifall han får utvecklas i en bra liga, för han har fortfarande mycket att lära".  Hoffenheim köpte Zuculini för 5,2 milj euro + 15 % av nästa försäljning av Racing där han då 17 år och redan en startspelare och en stor publik favorit med sitt uppoffrande spel och sin kämparanda. Det är få uppgifter vad som kommit fram, men det verkar som Genoa lånar Zuculini för en kostnad på 1 milj euro samt med en köpklasuI på 6 milj euro. Man erbjöd därmed vad Hoffenheim begärde och slog Napoli som endast bjöd hälften och som var mycket intresserade. Enligt Il Secolo är Zuculini så bra så han krigar om en startplats i Genoa och jämförs med Javier Mascherano i spelstilen.
HÄR kan ni se ett youtube klipp på Zuculini. Spana in den berömda tacklingen med huvudet före som resulterar i varning samt "målet". Zuculini har även ett Italienskt pass vilket underlättar. I football Manager spelen är Zuculini ett underbarn och vi får se ifall datavärlden blir verklighet. Har idag genomgått den medicinska undersökningen och är på väg till träningslägret i Österrike. Rapporter från Argentina  säger att Zuca är den nya Diego Simeone, men i Genoa blir han den nya Ivan Juric, som för övrigt är med på träningslägret som ledare. Zuculini har redan efter tre träningsmatcher blivit Genoas nya publikfavorit med sitt uppoffrande och riviga spel blandat med fin teknik.

__________________________________________________________

Miguel Veloso
mittfältare - Sporting
 

En separat artikel om Miguel Veloso finner du  HÄR

Prezios hintade att Velosos sejour i Genoa kan bli kortvarig: "Tyvärr så är det så i dagens fotboll att man måste ge upp sina idoler. Vi gjorde det med Diego Milito och vi är tvungna att  göra det med Veloso också ifall han gör en bra säsong". Preziosi säger att man valde mellan Veloso och Aquilani. Man valde som bekant Veloso och Juve fick ta andra sorteringen.

__________________________________________________________

Rafinha
försvarare/mittfältare - Schalke 04
 

En separat artikel om Rafinha finner du
HÄR 

__________________________________________________________ 


Kevin Prince Boateng
mittfältare - Milan

Genoa värvar Boateng för 6.5 miljoner euro för att sedan låna ut honom direkt till Milan med en köpklasul på hela spelaren. Bara för att låna ut honom får Genoa runt 1 milj euro sen kan man alltså få in ytterligare pengar ifall Milan väljer att använda klasulen (8-10 milj euro?) Preziosi: "Vi gick ihop med våra gemensamma intressen och ifall han gör bra ifrån sig kommer vi göra en bra vinst med den här affären. Vår policy är att investera i ungdommar där några blir stjärnor direkt medans för andra tar det lite längre tid innan de betalar tillbaka sig."
  

Idag registrerades Boateng på Lega Calcio som Milanspelare. Men den stora nyheten är att han INTE lånas ut utan blir direkt delägd mellan klubbarna. En del av betalningen blir ännu en ung Milantalang nämligen Giacomo Beretta + (antagligen) pengar. Detta bekräftades även senare på Milans egna hemsida.

__________________________________________________________

Giacomo Beretta
anfallare - Milan
Genoa knyter till sig ännu en extremt lovande anfallstalang från Milan som delbetalning för Boateng. Så här skriver Milan Red själva om Beretta: "Ungt anfallslöfte med enorm talang...". "Giacomo är en fysiskt stark centerforward, trots sina 75 kg fördelade på 183 cm. Han har en näsa för målet och var föregående säsong dominant i Albinoleffes Primavera.)

Nu siktar vi in oss på Merkel och Verdi sen har vi dem alla i vår lilla ask.


__________________________________________________________

Kakhaber Kaladze
försvarare - Milan

Milan news skriver att Kaladze är bara en läkarundersökning från att bli en Genoaspelare. Ifall detta stämmer värvar Genoa en hatad spelare. Men som antagligen kommer gratis och får fortfarande betald lön av Milan. Annars hade han aldrig kommit. Vi får vänta och se. Preziosi var på San Siro igår och efter matchen pratade man om Kaladze. Han verkar komma på lån och ska göra den medicinska undersökningen idag.Il Secolo XIX rapporterar att Kaladze förvisso gjort den medicinska undersökningen och träffat Preziosi helgen som gick men av mötet framgick det att Kaladze inte är aktuell för Genoa.
Nu blev iallafall Kaladze officiellt klar för Genoa. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka då jag inte sett han spela på typ två år men han ska få en chans innan jag sågar(?) honom. Nä, men jag tror att han kan få en nytändning i Genoa. Sen är han nyttig med all sin rutin. Tanken är att Kaladze ska bli Bocchettis ersättare. Kaladze nekade länge en flytt då han inte ville sänka sin lön. Varför han ändrade sig är ännu oklart. Han skrev enligt Preziosi till tidningen Il Secolo på ett ettårskontrakt och priset är ännu okänt men han kan ha kommit t.om gratis bara för att Milan ska slippa hans höga lön?


iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 
Spelare tillbaka från lån iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii    
 


Andrea Ranocchia 
försvarare - Bari
__________________________________________________________ 

Anthony Vanden Borre
mittfältere - Portsmouth 
__________________________________________________________ 

Francesco Modesto
mittfältare - Bologna
__________________________________________________________ 

+ mängder av ungdomsspelare.

__________________________________________________________ 



iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii       Rykten in iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii              
 

Emiliano Insua 
försvarare - Liverpool

Enligt Sky ska Insua vara mycket nära en övergång till Genoa och lokal tidiningen Il Secolo skriver som om spelaren redan är klar. Insua har varit mycket nära Fiorentina innan men klubben kom inte överens med Insua om hans personliga kontrakt. Preziosi verkar vara mer givmild och enligt Sky så kommer han bli klar i dom de närmaste dagarna. Prislappen sägs vara runt 5 milj euro för den 21 åriga argentinaren med spanskt pass.
Affären har stannat upp då Insua fortfarande kräver 2 milj euro per säsong. Fiorentinas Corvino erbjöd 800 000 och Genoa verkar heller inte matcha argentinarens skyhöga lönekrav. Nu har Insua sänkt sina krav till 1,4 milj euro, men även det verkar vara för mycket för en spelare i hans kaliber. Fortsatta samtal förs.  

______________________________________________________

Lukas Podolski
anfallare - Köln

Podolski har varit en het potatis på Genoas forum och det surras om att han kommer bli Scullis ersättare i Genoa. Andreas Stops "Player of Management" i Köln säger att han inte vill kommentera Podolskis eventuella flytt till Genoa. Fortsättning följer!
Sky skriver ikväll att Podolski är Genoas dröm, en dröm som är svår att förverkliga men inte omöjlig. De skriver vidare att Podolski finns på Genoas lista och att Preziosi har visat tidigare att han kan gå över berg för att få igenom affärer. 

______________________________________________________

Giovani Dos Santos
anfallare - Tottenham
Då Podolski ser omöjlig ut att få loss ser Genoa på andra spelare och Dos Santos var tidigare under mercaton kopplad till oss. Nu är det dags igen och enligt Corriere dello Sport med flera så är Genoa i "pole position" för att vära Dos Santos. Dock är det många andra klubbar som är intresserade men Genoa är urstarka på mercaton. Kan detta vara en perfekt ersättare för Beppe Sculli?

______________________________________________________

Juan "Mystery man" Iturbe
mittfältare - Quilmes

Preziosi har idag sagt att mercaton inte är över för Genoa trots att man har spenderat runt 50 milj euro. Men klubben har trotts alla värvningar gått med vinst i och med försäljningen av Bonucci och den lyckade värderingen av Ranocchia. Preziosi:
"Jag är också övertygad över att jag kommer värva en extraodinär talang, som enligt mig kommer göra otroliga saker. Men jag vill inte avslöjja hans namn än...".

Idag skriver tidningen Il Secolo XIX att den mystiska fenomenet som Preziosi pratar om är Juan Manuel Iturbe, en 17 årig supertalang som kommer från Paraguay/Argentina. Ja, han har dubbla pass. Han har spelat för båda länderna men spelar numera i det Argentinska U-20 laget enligt Wikipedia Italia. Mängder av klubbar (Man U, Real Madrid, Tottenham, Napoli med flera) har varit ute efter Iturbe som jämförs med Cristiano Ronaldo i sin spelstil. Visst vore det mäktigt ifall det är Iturbe som är Preziosis "Mystery man". Hur som helst kommer Iturbe spela kvar ett år till i den Argentinska högstaligen innan han flyttar till Genoa.
 

__________________________________________________________

Gabriel Milito
försvarare - Barcelona
Jag trodde Milito skulle följa med Henry till USA men nu verkar han hamna i Genoa som länge har varit ute efter Milito Jr. Både Sky och Gazettan skriver att Milito kommer att bli Bocchettis ersättare i försvaret. En perfekt sådan isåfall även om Milito inte är lika bra som han en gång har varit.
Genoas förstaval verkar omöjligt att värva så man har fått rikta in sig på andra alternativ.

__________________________________________________________ 

Thanasis Karagounis
mittfältare - Atromitos

Denna unga (1991) grek sägs också vara mycket nära Genoa och sägs bli klar imorgon. Han har redan gjort mål i den Grekiska ligan och spås en stor framtid.

__________________________________________________________ 

Danni Avdic
anfallare - Elfsborg

Även Avdics namn florerar. Elfsborg verkar vilja ha 5 milj euro för sin anfallare.

__________________________________________________________

Royston Drenthe
mittfältare - Real Madri

Preziosi kan även göra ett sent tillslag på holländaren i Real. Kan agera som backup till Criscito. Lån med köpklasul?

__________________________________________________________

Linus Hallenius
anfallare -  Hammarby

Genoa värvar från superettan vad det verkar. Det är Italienska Gazzetta dello Sport som  skriver att Genoa och Hammarby är överens och att Hallenius kommer att genomgå medicinsk undersökning och skriva kontrakt under dagen. De sista detaljerna i affären pratas igenom i skrivande stund då alla aktuella parter sitter i möte. Ett fyraårskontrakt väntar för den duktiga forwarden men frågan är ifall han håller i Serie A?
Il Secolo XIX skriver idag att Hallenius med allra största sannolikhet lånas ut till sin nuvarande klubb Hammarby fram till årsskiftet och kommer alltså till Genoa först i januari. Detta skulle bero på att man först och främst vill bereda plats i laget för Destro men också för att man vill se hur det går för Palladino och Gergely. Ingen Linus Hallenius ännu....spännande!


                                       Klara ut:                                      

Sergio Floccari
anfallare - Lazio

Ikväll bekräftade Lolito att man använder
sin köpoption på 8,5 milj euro som ska betalas under tre år för Floccari. 

__________________________________________________________

Marco Amelia
Målvakt - Milan

Det var nästan självklart att Amelia skulle lämna Genoa och Milan blir han nästa klubbadress. Han går på lån med rätt till inlösen av hälften. Jag tippar att Amelia kommer bli förstamålis i Milan.  

__________________________________________________________

Ivan Juric
mittfältare - slutar
Kan få jobb som hjälptränare för Genoas Primaveralag.

__________________________________________________________

David Suazo
anfallare - Inter
Genoa väljer med all rätt att inte använda sin köpklasul då Suazo har varit ruskigt dålig.

__________________________________________________________

Leonardo Bonucci
försvarare - Bari
Bari köpte Genoas delägarskap för 8 milj euro för att sedan direkt sälja honom vidare till Juventus.
Preziosi kommenterar affären med att det är en förlust, men att man inte ångrar något då han ännu inte har bevisat något i Juve och har endast en säsong bakom sig i Bari och landslaget.

__________________________________________________________ 

Stephan El Shaarawy
anfallare - Padova

Stortalangen El Shaarawy som var med och säkrade segern åt Primaveralaget nyligen har nu fått en ny klubbadress att utvecklas i. Hån lånas ut till Padova.

__________________________________________________________

Roberto Gucher
mittfältare - Frosinone
Även Gucher var med i det segrande primaveralaget och även han lånas ut, till Frosinone.
 

__________________________________________________________ 

Fyra primaveraspelare till Crotone
Spelarna Daniel Aleksic, Emmanuel Ledesma, Louis Parfait och Leonardo Terigi lämnar omedelbart Genoa för att spela i Crotone nästa säsong enligt lagets officiella hemsida. Alla spelara går på lån utom Ledesma som Crotone köper ett delägarskap i.

__________________________________________________________

Riccardo Meggiorini
anfallare - Bologna
Genoa vann den blinda budgivningen mot Bari och Meggiorini ägs numera helt av Genoa igen. Preziosi antydde att det är Meggiorini som kommer bli alternativet bakom Toni. Men så blev inte fallet då Gasparini inte verkar tro på spelaren. Han är nu klar för Bologna i ett delägarskap. Lite oväntat. 

________________________________________________________

Andrea Esposito
försvarare - Bologna (delägd med Lecce)
Även Esposito går till Bologna som en sen nyhet. Är nu officiellt bekräftat.

________________________________________________________

Francesco Bolzoni 
mittfältare - Siena

Bolzoni som förra året var utlånad till Frosinone blir igen utlånad. Siana lånar med en köpklasul på ett delägarskap.

________________________________________________________ 

Isaac Cofie
mittfältare - Torino
Genoa lånar ut sin Ghanianska mittfältstalang till Toro.
________________________________________________________ 

Dejan Lazarevic
anfallare - Torino

Genoa lånar ut sin anfallstalang till Toro.

________________________________________________________

Magnus Troest
försvarare - Atalanta
Efter återkomsten från utlånet till Recreativo Huelva verkar det som att även Troest får packa på en gång. Atalanta är nästa destination på lån med rätt till köp.

________________________________________________________

Andrea Ranocchia
försvarare - Inter
Genoa och Inter har kommit överens om Ranocchia om ett delägarskap på 6,5 milj euro. Ranocchia kommer att spela för Genoa iallafall tills januari enligt Stefano Capozucca.

________________________________________________________

Sokratis Papastathopoulos
försvarare - Milan

Sokratis går till milan för ca 5 milj euro + delägarskap på flera unga Milantalanger (Strasser, Oduamadi och Zigoni).  

________________________________________________________

Alberto Zapater
mittfältare - Sporting

Lämnar Genoa och går som delbetalning av Veloso till Sporting.

________________________________________________________

Panagiotis Tachtsidis
mittfältare - Cesena

Nyförvärvet från AEK Athen kommer troligtvis att spela nästa säsong i nyuppflyttade Cesena. Greken ar imponerat stort under träningslägret och i matcherna och verkar redan nu vara mogen för Serie A. Dock verkar han inte få plats i Genoa, men han har varit en mycket positiv överaskning. Nu är det klart att Tachtsidis lånas ut till Cesena.

________________________________________________________

Matteo Paro
mittfältare - Vicenza
Gamle Juve talangen Paro lånas återigen ut, denna gången till Vicenza.

________________________________________________________

Antonino Ragusa
anfallare - Salernitana

Ragusa som hade stora framgångar med Genoas primavera förra säsongen där han var mycket delaktig till segern lånas nu utt till Salernitana.

________________________________________________________

Kevin Prince Boateng
mittfältare - Milan

Genoa värvar Boateng för 6.5 miljoner euro för att sedan låna ut honom direkt till Milan med en köpklasul på hela spelaren. Bara för att låna honom får Genoa runt 1 milj euro sen kan man alltså få in ytterligare pengar ifall Milan väljer att använda klasulen (8-10 milj euro?) Preziosi: "Vi gick ihop med våra gemensamma intressen och ifall han gör bra ifrån sig kommer vi göra en bra vinst med den här affären. Vår policy är att investera i ungdommar där några blir stjärnor direkt medans för andra tar det lite längre tid innan de betalar tillbaka sig."
 

________________________________________________________


Robert Acquafresca
anfallare - Cagliari
Då är den förlorade sonen hemma. Preziosi jämför återkomsten med Diego Militos till Genoa. Acqua går på lån med en köpklasul som verkar ligga på hiskliga 9 milj euro.

__________________________________________________________

Salvatore Bocchetti
försvarare - Rubin Kazan


Nu verkar Bocchetti helt klar för Rubin Kazan efter att Genoa har accepterat ett bud på 15 milj euro. Jo tro det eller ej, men det är det senaste ryktet. Tidigare har man tackat nej till Zenit på ett bud runt 11 milj euro. Bocchetti ska ha skrivit på ett 3,5 års kontrakt värt 3 milj euro per säsong med de ryska mästarna. Bocchettis ersättare verkar redan vara på ingång. Gabriel Milito.
Är nu officiellt klar och priset verkar vara 11 milj euro och inte 15.

 
                                      Rykten ut:                                    


Beppe Sculli
anfallare - Inter, Juventus, Milan, Roma
Sculli har ryktats på väg bort tidigare under mercaton och nu är han stekhet igen. Ikväll går Sky ut och säger att Inter och Genoa ska ha samtal om en eventuell övergång till Inter på onsdag eftermiddag. Benitez ser Sculli som en italiensk kopia av Dirk Kuyt och betydligt billigare. 5 milj euro skriver man att priset ligger på. Även Juventus är intresserade av sin gamla produkt och Roma tidigare under mercaton. Vad är det då som lockar storklubbarna? Jo, men vet att man får 100% jobb, alltid. En spelare som fansen tar direkt till sina hjärtan. Sculli kan spela överallt i anfallet och även som yttermittfältare. Att släppa ut Sculli på planen är samma sak som att släppa lös sin kamphund på en lekplats. Men Sculli är älskad av både Preziosi och av Genoafansen så han kommer inte lämna gratis...!
Sent ikväll efter Genoas vänskapsmatch mot Valenzana säger Genoas tränare att "Beppe" Sculli numera är en Interspelare. Spännande Italiensk värvning av mästarna och ingen jätteförlust för Genoa. Han är en medioker spelare men med ett elefanthjärta och en inställning som är fantastisk. En klar publikfavorits kandidat på Meazza! Är som gått klar för Inter. När Balotelli säljs presenteras Sculli.
Preziosi meddelar att det är 100% säkert att Beppe Sculli stannar i Genoa. Otur för Inter som verkar få dras med Kuyt istället.
__________________________________________________________
 
Francesco Modesto
mitfältare - ?
Är med i Österrike, men får troligen ingen plats i den slutliga truppen. Är garanterat inte med i planerna men nu när Criscito blev skadad så kanske det finns en öppning? Sägs vara nära Napoli, iallafall vill Genoa sälja honom dit.

__________________________________________________________

Anthony Vanden Borre
mittfältare - Köln, Borussia Dortmund
Är med i Österrike, men får troligen ingen plats i den slutliga truppen. Är fortfarande bara 22 år!
Allt talar för att han går till Köln för ett pris på 3 milj euro. Blir nog klart vilken dag som helst. Verkar återvända till Portsmouth då han verkar ingå i Boateng dealen. VDB är inte sugen att återvända till Portsmouth. Är på väg bort.

__________________________________________________________

Omar Milanetto
mittfältare - Torino, Livorno 
Då det börjar bli trångt på Genoas innermittfält och det verkar som om Milanetto ligger i farozonen för att lämna klubben. Men även han är älskad av alla då han har varit med "hela vägen". Svårt beslut säger Prez. Livorno är intresserade.

__________________________________________________________

Gianmarco Zigoni
anfallare - Grosetto

Det är tuff konkurrans i Genoas anfall och nu är Detro tillbaka som Genoa verkar prioritera och då kan Zigoni lämna. Grosetto har visat intresse. Stefano Capozucca säger att Zigoni inte är mogen för Serie A än och att han kommer troligtvis lånas ut till en Serie B klubb.



Så har skulle en eventuell startelva kunna se ut just nu:

Eduardo
(Scarpi)

      Ranocchia - Dainelli - Moretti)
(Tomovic) - (Chico) - (Polenta)

Rossi - ZuculiniVeloso - Criscito
(Rafinha) - (Milanetto) - (Karhja) - (Fatic)

Palacio - Toni - Sculli
(Palladino) - (Destro) (Zigoni)- ( Jankovic, Rudolf)

Källor:
genoacfc.it, ilsecoloxix.it, goal.com, channel 4, gazzetta.it
inter.it, La Repubblica, tuttomercatoweb.com, www.pianetagenoa1893.net/
www.lega-calcio.it



REDAKTIONEN2010-08-31 18:40:00
Author

Fler artiklar om Genoa