-
-

Matchrapport Torino-Genoa 2-3: Sent vinstmål utlöste storbråk
Återigen matchhjälte för Genoa

Ett Genoa somCL-plats att spela för mötte nedflyttningshotade Torino på söndagseftermiddagen. Publiken bjöds på en svängig match och länge såg det ut som om lagen skulle dela på poängen, men efter ett mål i slutminuterna knep Genoa alla tre poängen. Dessvärre var det oroligheterna efter slutsignalen som stal alla rubriker.

Gasperini hade de flesta spelarna till sitt förfogande när han skulle ta ut startelvan som skulle möta Torino. Bland de skadade återfanns Paro, Palladino och Biava. I anfallet ersatte Jankovic den skadade Palladino och på mittfältet fick vi åter igen se Criscito som återvände efter avstängning.

Matchen blåstes igång inför en mycket förväntansfull hemmapublik på Stadio Communale. Första chansen i matchen gick Motta som testade Sereni med ett långskott men Torino-målvakten lyckades få en fot på bollen.

I den trettioförsta minuten lyckas Rossi komma loss och driver bollen ner mot kortlinjen längs straffområdesgränsen när han blir neddragen av Pisano. Domare Saccani gör helt rätt som pekar på straffpunkten och Milito gör vad han ska när han enkelt sätter sitt 21:a mål för säsongen.

Målet tvingade Torino att satsa ännu mera framåt och pressen ökade gradvis mot Genoa-målet. Satsningen gav resultat för hemmalaget när Ogbonna nickade ner till en fri Franceschini som stöter bollen förbi Rubinho och in i mål.

Efter många halvchanser för båda lagen går man till halvtid med ställningen 1-1. Under den första halvleken hade Genoa visat att man (tvärtemot vad många trodde) inte tänkte låta Torino få några gratispoäng.

Den andra halvleken hinner knappt började innan Ruben Olivera knorrar in en frispark från 20 meter och Genoa tar återigen ledning i matchen. Men Torino var inte sena med att svara. Endast 80 sekunder senare kunde en friställd Bianchi lobba bollen över Rubinho och Torino hade tagit sig tillbaka.

Det var tydligt att inget av lagen var nöjda med en poäng. Genoa var mycket nära att ta tillbaka ledningen genom Milito som testade Sereni med både en frispark och ett farligt skott. Torino var också nära att peta in ett ledningsmål. Ventolas avslut rensades bort från mållinjen och Rosinas avslut efter ett utsökt dribblingsnummer räddades ut till hörna.

Då Bologna bara hade en poäng borta mot Chievo så låg Torino i detta nu fortfarande på säker mark. Men i den 89:e minuten når Milito först på ett inlägg från vänster och nickar bollen snyggt upp i närmsta krysset – hans 22:a mål för säsongen. Torino var nu mycket illa ute och frustrationen rann över för Abate som mycket fult drog ner Juric bakifrån och fick rött kort direkt.

Efter slutsignalen utbryter ett storbråk på planen. Såväl avbytare som utespelare deltar i bråket och bland annat ses Olivera svinga ett slag mot en Torino-spelare. Vad som låg bakom bråket framgår inte från höjdpunkterna, men det man kan vara säker på är att båda lagen kommer bestraffas. För Torinos del gör det bara matchen i Rom ännu svårare och mycket ska till om de ska lyckas hänga kvar.

Kul för Milito att han gör två mål och därmed har en mycket god chans att vinna skytteligan då han bara ligger ett mål efter di Vaio och Zlatan. Chansen får han i allra sista matchen för säsongen nästa vecka. Det skulle minsann bli kröningen på hans säsong i Genoa.