Lagbanner
Endast en Genoa spelare avstängd, Torino sju!
Ingen avstängning för Rubinhos nacksving!

Endast en Genoa spelare avstängd, Torino sju!

Många antydde att det var Genoa som bråkade mest i Turin i söndags, men inte ifall man ska tolka de avstängningar som spelarna fått.

Många menade att det var Motta startade allting och att Rubino gjorde ett nacksving, men ingen blev avstängd. Den enda spelaren som Genoa fick avstängd var Olivera som fick tre matcher vilket var lindrigt då han slog till en Torinospelare med knytnäven så blodvita uppstod. Torino däremot fick hela sju spelare avstängda och två av dem fick fyra matcher. Allt framgick nog inte av tv-bilderna utan det hela började långt tidigare då Torinos spelare var frustrerade för att Genoa kämpade för mycket och att vara så oförskämda att nicka in segermålet på övertid. Bland annat blev då Abate så rasande att han i ren frustration och aggression  nästan sparkade av benen på Juric som flög högt upp i luften. Abate fick se det röda kortet direkt.

Rosina sa efter matchen att Genoa spelade som om de kämpade om Scudetton och antydde att han hade förväntat sig ett lugnare Genoa bröder emellan då lagen har en stor vänskap sedan 70-talet. Motta är en retsticka, men vad jag vet så är det inte förbjudet att munhuggas i fotboll vilket han är en mästare på. Torino ska dock överklaga avstängningarna.

Jag är stolt att se mitt lag kämpa och inte falla in i den Italienska mentaliteten och fisa runt i matcher som visa andra lag är bra på. Förbundet gav nog Genoa lindrigare straff då de spelade fair play och kämpade som vilken match som helst.

Grande Genoa!

GRADINATANORD2009-05-26 22:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa