Lagbanner
Genoa-notiser: Derby mitt i julhandeln? Nej tack!

Genoa-notiser: Derby mitt i julhandeln? Nej tack!

Här hittar ni de lite mindre nyheterna som rör Genoa CFC. Alltså de nyheter som inte får någon hel artikel men som ändå kan vara intressanta för Er läsare.

De senaste uppdateringarna i rött.

29/9 -10: Trots att Derby della Lanterna fortfarande ligger långt borta i framtiden, så orsakar den redan konflikter i Genua. I det här fallet handlar det dock inte om konflikter mellan supporterskarorna utan mellan fotbollen som sport och stadens handlare. Höstens derby är nämligen förlagd till 19 december som råkar vara sista söndagen före jul, en dag då många genuabor går ut och julshoppar. Nu är stadens handlare oroliga att derbyt ska vara viktigare för genuaborna än att köpa en ny porslinsfigur till svärmor, kanske blir det rent av så illa att någon väljer att spendera mindre pengar i julhandeln och istället köpa en biljett till derbyt. För att råda bot på detta har handelskammaren vädjat till stadsledningen samt fotbollsförbundet för att derbyt ska flyttas till annan tid än den klassiska 15.00 för att ge genuaborna möjlighet att både se fotboll och julhandla denna viktiga söndag. Återstår att se om ekonomin eller idrotten är en större maktfaktor i Genua.


8/8 -10:  Igår, 7 september, fyllde Genoa 117 år. Startskottet för firandet gick vid midnatt med ett fyrverkeri och följdes upp klockan 13.30 av en flash mob på Piazza De Ferrari i hjärtat av Genua. Inbjudan hade spridits via olika sociala medier och ungefär 450 personer slöt upp. Vid startsignalen från en visselpipa plockade höll alla upp en flagga, en halsduk eller någon annan Genoasouvenir i en minut och sedan lämnade alla platsen lika plötsligt som de hade kommit. På kvällen organiserade dessutom supporterklubben Figgi do Zena en fest till Genoas ära med presenter till alla som kunde bevisa att man delade födelsedag med klubben.

30/8 -10:
I våras presenterade Genoa sina planer för en träningsanläggning, Genoa Village, som skulle byggas i Cogoleto, strax väster om Genua. Byggstart var planerat till sommaren 2010. Hur har det då gått med bygget? Jo, i dagsläget har man fått gå tillbaka till ritbordet eftersom regionens miljökontor inte godkänt den ursprungliga planen. Åsikterna från tjänstemännen rör anläggningens storlek och placering men framförallt behovet av en ny väg som skulle knyta anläggningen till befintliga vägar i området. Under september månad ska Genoa lägga fram en ny version av planen, förhoppningsvis får den ett positivare bemötande från regionen. Cogoletos borgmästare Zanetti hoppas på samma sak, han är mycket vänligt inställd till Genoas byggplaner och hoppas att de ska få grönt ljus för dem så fort som möjligt. Förhoppningsvis blir det inte samma meningslösa långbänk kring dessa byggplaner som det blev runt det berömda stadionbygget i Genua, utan att man faktiskt kan få något gjort. I väntan på bättre tider och träningsanläggningar har klubben investerat pengar i en ny gräsmatta på Signorini, där planerna efter förra vintern var i så dåligt skick att man knappt vågat använda dem.

21/8-10: Genoa mötte som vanligt klubbens egna primaveralag under försäsongen i veckan. Lagen såg ut enligt följande:

GENOA: Eduardo, Chico, Moretti, Milanetto, Ranocchia, Mesto, Sculli, Rudolf, Tomovic, Destro, Veloso. Tränare: Gasperini

GENOA PRIMAVERA: Perin, Bertoncini, Guarco, Polenta, De Bode, Doninelli, Miracoli, Sturaro, Romero, Aleksic, Masahudu. Tränare: Corradi (ny för säsongen)

Matchen slutade med seger för Genoa med 7-1. Noterbart var att Zigoni var avbytare i Primaveralaget tillsammans med bland annat Boakye. Marco Rossi hade feber och saknades i Genoa.

MÅL: Sculli, Sculli, Destro, Destro, Polenta (straff),Toni, Milanetto, Bocchetti 


21/8-10: Imorgon möter Genoa Panathinaikos i Aten, vilket blir den sista matchen innan säsongspremiären borta mot Udinese. Lagen har möts två gånger tidigare 1999 och 1997 båda slutade med Genoasegrar. Panathinaikos har redan mött både Inter (vinst med 3-2) och Milan (0-0) på försäsongen så det blir ett bra test för Genoa. Gasperini har tagit ut följande trupp:

PORTIERI: Eduardo, Scarpi.

DIFENSORI: Bocchetti, Chico, Dainelli, Moretti, Polenta, Ranocchia, Tomovic.

CENTROCAMPISTI: Criscito, Mesto, Milanetto, Rafinha, Rossi, Sturaro, Veloso, Zuculini.

ATTACCANTI: Destro, Palacio, Palladino, Rudolf, Sculli, Toni



13/8-10: Idag presenterade Genoas hemsida nästa års spelarnummer och samtidigt den aktuella spelartruppen. Noterbart att Zigoni och Acquafresca saknas och att flera spelare är aktuella för andra lag. Destro gjorde som Diego Milito sa: "Ta nummer 22, det kommer ge dig tur"!

Portieri: 1 Eduardo, 73 Scarpi, 82 Perin.

Difensori: 15 Bocchetti, 2 Chico, 3 Dainelli, 13 Fatic, 24 Moretti, 16 Ranocchia, 23 Modesto, 5 Tomovic.

Centrocampisti: 4 Criscito, 11 Kharja, 20 Mesto, 77 Milanetto, 18 Rafinha, 7 Rossi, 68 Vanden Borre, 42 Veloso, 36 Zuculini.

Attaccanti: 22 Destro, 71 Jankovic, 8 Palacio, 10 Palladino, 17 Rudolf, 14 Sculli, 9 Toni.



5/8-10: Genoa spelar två träningsmatcher på rad med två helt olika lag. Dagens match var mot Sestrese och Genoa vann med 12 - 0. Det roliga var att både, Veloso, Rafinha, Rudolf och Destro gjorde debut för klubben. Veloso blev tvåmålsskytt och Destro nätade också i debuten. 

Genoas målskyttar: Veloso 2, Toni, Mesto, Rudolf, Sculli, Toni, Mesto, Destro, Palladino, Rudolf,  Palladino 


 
4/8-10: Genoa spelade ikväll sin fjärde träningsmatch på försäsongen och det blev lagets fjärde raka seger. Valenzana var kvällens motståndare.

Genoa ställde upp med en B-betonad uppställning:

Eduardo, Chico, Ranocchia, Bocchetti, Vanden Borre, Milanetto, Rossi, Tomovic, Palacio, Acquafresca, Kharja. 

Avbytare: Scarpi, Moretti, Polenta, Zuculini, Modesto, Tachtsidis, Ragusa, Zigoni (Som alla fick speltid)

Palacio gjorde säsongsdebut och Kharja fick testa på att spela i tridenten. Även Acquas start förvånar då han är nära att lämna. Genoa vann matchen med 2-1 efter mål av Palacio efter fint förarbete av Vanden Borre. 2-0 målet gjordes av Chico på hörna.

2000 tittade nyfiket på.


3/8-10: Många har länge undrat vad som hände med Genoas första nyförvärv under säsongen Diego Ângelo? Flera Genoasidor på nätet har fortfarande kvar honom som ett av Genoas mercatoköp i sommar men så är faktiskt inte fallet. Trots tre spelade träningsmatcher med Genoa och lyckad läkarundersökning så väljer alltså Genoa att dra sig ur affären trots att man har betalat en sign on bonus, då Angelo stod utan kontrakt. Man var även extra elaka och meddelade inte detta till Diego direkt. Angelo blev som väntat ordentligt sur. Diego hade tidigare tackat nej till Benfica och som det ser ut nu får han fortsätta att harva runt i Naval i den portugisiska ligan där han var de bästa backarna förra säsongen. Anledningen var att det Italienska fotbollsförbundet helt plötsligt ändrade reglerna så att varje klubb bara fick värva en icke EU spelare. Angelo är brasse och blev därmed inte lika attraktiv över en natt.   

28/7 -10: Genoa åker till Udine i sin första match för säsongen 2010/11. En svår öppningsmatch då Udine är ett underskattat lag som i och för sig Genoa har haft relativt lätt för sedan återkomsten till Serie A. Hemma premiären blir mot Chievo. Derbyna spelas 19 december och 8 maj. Här är de två första omgångarna i Serie A:

Omgång 1 
Bari - Juventus
Chievo - Catania
Milan - Lecce
Parma - Brescia
Roma - Cesena
Sampdoria - Lazio
Udinese - Genoa
Palermo - Cagliari
Bologna - Inter
Fiorentina - Napoli

Omgång 2
Brescia - Palermo
Cagliari - Roma
Catania - Parma
Cesena - Milan
Genoa - Chievo
Inter - Udinese
Juventus - Sampdoria
Lazio - Bologna
Lecce - Fiorentina
Napoli - Bari


28/7 -10: Genoa spelade igår sin andra träningsmatch för säsongen mot ett betydligt tuffare motstånd. Laget hette Tirolo men trots det tuffare motståndet var det Genoasmatch då laget skapade mängder av målchanser men brända alla mot en storspelande hemmamålis. Palladino fick utgå efter sitt mål då han kände av en lite spänningar i låret. 

Genoa ställde upp som senast med två helt olika lag i varje halvlek. 

Tirolo - Genoa 1 - 11

FÖRSTA HALVLEK - Eduardo, Dainelli, Moretti, Chico, Mesto, Tomovic, Kharja, Zuculini, Sculli, Toni, Palladino (Ragusa)

ANDRA HALVLEK - Scarpi, Ranocchia, Bocchetti, Vanden Borre, Zapater, Rossi, Milanetto, Tachtsidis, Modesto, Zigoni, Acquafresca

Målskyttar första halvlek: (2-0) - Palladino, Moretti

Målskyttar andra halvlek: (1-0) - Rossi



18/7 -10: I en intervju publicerad i söndagens Genua-upplaga av La Repubblica säger Gasperini att laget inför den kommande säsongen har ett tydligt formulerat mål och det är att när säsongen 2010/2011 summeras ska man ha en placering högre upp i tabellen än kusinerna.Vidare berättar han att det inte är en slump att han nu inleder sin femte säsong i rödblått. Han trivs, för det händer mycket i klubben och det är inte av en händelse som de större klubbarna år efter år visar intresse för Genoas spelare under mercaton. Gasperini anser vidare att han i år har ett bredare spelarunderlag att arbeta med under försäsongen jämfört med i fjol, 28 spelare åker med till lägret i Neustift i Österrike och försäsongen ska användas till att testa spelarna i olika kombinationer för att plocka ut de 22-23 spelare som sedan ska utgöra den huvudsakliga truppen under säsongen. Om Boateng säger Gasperini att även om varje lag alltid kan bli bättre så är han en spelare av en typ som redan finns representerad i den trupp han har till sitt förfogande. Nytillkomna Gergely Rudolf ska bedömas under försäsongen, sedan får man se vad som händer. Den enda bland de nya spelarna som inte behöver utvärderas, enligt Gasperini, är Toni som redan bevisat sin kapacitet både på och utanför planen.

18/7 -10:Bilder:

(Årets första lagbild.)

17/7 -10: Medan sommarvärmen tagit ett stadigt grepp om Genua valde Genoa att tillbringa en dag i lokaler med ordentlig luftkonditionering. På Palazzo Costa presenterade Genoa på fredagen sina nya sponsorer inför den stundande säsongen. Klubben har tecknat ett sponsoravtal med Infront, ett företag specialiserat på marknadsföring inom sportvärlden. Avtalet sträcker sig till och med säsongen 2015/2016. Ett första synligt resultat av samarbetet är Genoas tröjsponsor säsongen 2010/2011 är IziPlay, ett spelföretag inom Infront-gruppen. IziPlay är ett ungt företag som riktar in sig både på onlinespel och på betting på sportevenemang.
Samtidigt presenterades också en nygammal bekantskap. Bland de lag som rederiet Costa Crociere har valt att sponsra under kommande säsong finns återigen Genoa. Eftersom rederiet har en mycket stark anknytning till staden Genua anser man att det är naturligt att också vara med och synas i lokala sammanhang.


17/7-10: Genoas trupp till träningslägret, som vanligt hålls i Neustift, Österike presenterades på Genoas hemsida idag. Följande spelare är med och lägg märke till Destro och Chico.

PORTIERI: Eduardo (Sc Braga, 1982), *Perin (1992), Scarpi (1973), Stillo (1991). 

DIFENSORI: Bocchetti (1986), Chico (Almeria, 1987), Dainelli (1979), **Fatic (1988), Moretti (1981), Polenta (1992), Ranocchia (Bari, 1988), Tomovic (1987). 

CENTROCAMPISTI: Criscito (1986), Kharja (1982), Mesto (1982), Modesto (Bologna, 1982), Milanetto (1975), Rossi (1978), Tachtsidis (Aek Aten, 1991), Vanden Borre (Portsmouth, 1987), Zapater (1985). 

ATTACCANTI: Acquafresca (1987), *Destro (Inter, 1991), **Jankovic (1984), Palacio (1982), Palladino (1984), Rudolf (Debrecen, 1985), Sculli (1981), Toni (Roma, 1977). 

* Engagerad för EM Under-19
** Fortsatt rehabilitering i Ligurien (Genua).


7/7-10: Spelschemat för sommarens träningsmatcher börjar bli klart och ser ut så här:
24 juli: Stubaital-Genoa (spelas i Neustift, Österrike)
30 juli: Varese-Genoa
4 augusti: Savona-Genoa (spelas i Savona)
7 augusti: Miniturnering mellan Genoa, Viareggio och Livorno (spelas i Viareggio)
13 augusti: Genoa-Athletic Bilbao - trofeo Spagnolo, höstens första match på Luigi Ferraris
19 augusti: Genoa-Genoa Primavera (spelas i Mondovì)

Ytterligare matcher kan tillkomma i programmet, troligtvis blir det en match någonstans ute i Europa innan säsongsstarten.


6/7-10: De nya matchtröjorna har sålt som smör i solsken och är redan sålts i 5000 exemplar från Genoas nätshop. Mäktigt! Även säsongskortsförsäljningen går i ett rasande tempo. Hitills har nästan 10 000 årskort sålts. Värvningen av Luca Toni har gett försäljningen ett rejält lyft.

3/7-10: Genoas nya matchställ presenterades igår samtidigt som Luca Toni. Det är inga överaskningar förutom tredjestället som går i svart.



7/6 -10: Ivan Juric har tänkt lägga fotbollsskorna på hyllan. Efter en säsong som för hans del inneburit en hel del skadeproblem väntas han i dagarna offentliggöra sitt beslut att sluta sin karriär som fotbollsspelare. Han kommer dock varken lämna fotbollen eller Genoa, det verkar som att Juric i framtiden kommer att ses som tränare i Genoas ungdomssektion.

5/6 - 10: Genoa togs sig idag till final i "Campionato Primavera" efter att enkelt ha besegrat rivalerna Sampdoria med hela 4-1 efter propaganda fotboll i den moraliska finalen. Segern var väntad då Genoa har haft lätt för kusinerna i seriespelet. En 2-0 vinst under "hösten" och "vår" mötet slutade 1-1 efter att Samp kvitterat efter fem minuters övertid. 


(El Shaarawy till höger nätade mot kusinerna och efteråt fick vi se den berömda segerdansen)

Laguppställningarna:


GENOA - Perin, Grea, Terigi, Cofie, Bertoncini, Doninelli, Chinellato, El Shaarawy, Ragusa, Gucher, Polenta. Bänken: Stillo, Ferraro, Bettati, Carlini, Ymeri, Boakye, Miracoli. Tränare: Chiappino.

SAMPDORIA - Costantino, Regini, Blondett, Soriano, Scepovic, Rizzo, Buono, Testardi, Messina, Obiang, Rabiu. Bänken: Negretti, Kilerich, Krsticic, Grieco, Elnseg, Muratore, Di Leva. Tränare: Aglietti.

Genoa kom alltså till start med succémannen från kvartsfinalen Ragusa som ersatte Boakye. Även Gucher var tillbaka i laget vilket gav mer kraft till mittfältet. Genoa började matchen klart bäst och gjorde 1-0 redan i den nionde spelminuten genom El Shaarawy. Samp kvitterade i mitten av halvleken genom Šcepovic. I andra halvlek var det bara ett lag på planen då Ragusa gav Genoa ledningen och Fiorentina förvärvet Chinellato avgjorde tillställningen med två mål. Som sagt det finns bara ett lag i Genua och det är Rossoblu!

I finalen möter man Empoli som man hamnade före i seriespelet. Men nu är det helt nya förutsättningar även ifall Genoa är favoriter. Nu är vi nära, mycket nära!

Matchfakta:

Genoa - Sampdoria 4 - 1
Stadio Helvia Recina
Domare: Claudio Bietolini 

9 min - El Shaarawy
27 min - Šcepovic 
60 min - Ragusa
66 min - Chinellato
71 min - Chinellato 

HÄR kan du se bilder från matchen.

Finalen är den 8 Juni mot Empoli på samma arena kl 21.00.

FORZA GENOA!


2/6 - 10: Genoa mötte ikväll Chievo i kvartsfinal i "Campionato Primavera". Genoa ställde upp med följande lag: 

Perin, Terigi, De Bode, Polenta, Doninelli, Bertoncini, Cofie, Lazarevic, Chinellato, El Shaarawy, Boakye.

Matchen började blytungt för Genoa som snabbt släppte in två snabba mål. Ett på straff och ett självmål av Polenta. Sedan började jakten. Men det skulle dröja ända tills den 70 minuten innan Genoa kunde reducera på straff genom Polenta. Nu började killarna tro på allvar att detta gick att vända och startade en enorm forcering. 14 minuter senare tryckte Cofie in kvitteringen efter slarv i Chievo försvaret. Nu var Genoas grabbar riktigt heta och på övertid avgjorde laget då Polenta satte ännu en straffspark. 


Genoa är nu vidare till semifinal där man får möta kusinerna Sampdoria som slog ut Milan efter förlängning. Vilket derby så här sent in på säsongen! Förhoppningsvis kan Genoa toppa laget med Guscher och Aleksic tills dess. Ikväll var de upptagna med landslagsspel.

Semifinalen
Plats: Macerata
5 Juni 2010 
Kl: 18:00...smäller det!


I den andra semifinalen möts Empoli och Brescia som i sin tur slog ut Lazio respektive Palermo, förra årets mästare.


9/5 -10: Sent på lördagskvällen beslutades det att matchen mellan Genoa och Milan spelas utan publik. Ingen, varken Genoas eller MIlans supprotrar, får komma in på Luigi Ferraris-stadion idag. Matchen har under veckan varit föremål för diskussioner ända upp på hög politisk nivå i Italien och kommunledningen samt polisen i Genua har uttryckt stor oro efter att myndigheten som är ansvarig för idrottsevenemang på torsdagskvällen bestämde att matchen skulle spelas som planerat. Efter kontakter mellan representanter för den lokala polisen, fotbollsförbundet och inrikesministeriet har man alltså beslutat att spela matchen inför en tom stadion för att värna om den allmänna säkerheten. Genoafansen får alltså finna sig i att inte få se säsongens sista hemmamatch på plats på stadion.

6/5 -10: Ikväll vid 20-tiden kom beslutet: Helgens match mellan Genoa och Milan spelas som planerat. Beslutet att låta milansupportrarna komma in på stadion kvarstår. Extraåtgärder för att garantera den allmänna säkerheten kommer att vidtas.

6/5 -10: Just nu finns det en risk att helgens match mot Milan blir inställd/framskjuten. Genoafansen har reagerat kraftigt mot beslutet att släppa in milanfansen på stadion, det är planerat en protestaktion på söndag vars syfte är att hindra milanisti att komma in på stadion. Enligt uttalanden från de rödblå supportrarna handlar det om en fredlig protest, men ordningsmakten är tveksam och utreder frågan. Alternativen är att spela som planerat (vilket förutsätter omfattande polisinsatser), dra tillbaka milanfansens tillstånd (svårt att driva igenom i praktiken) eller spela ett annat datum på neutral plan. Beslut väntas senast på fredag. Genoaredaktionen bevakar händelsernas utveckling.

3/5 -10:
Trots att matchen mellan Genoa och Milan fortfarande betraktas som en högriskmatch, har ansvariga myndigheter bestämt sig för att lätta på reglerna för vilka som får se matchen den här gången. Bortasektionen öppnas för de Milanfans som skaffat sig den omtalade "tessera del tifoso" (dvs. ett slags identitetskort för supportrar), de får köpa en biljett var. Hemmaläktarna är öppna för personer folkbokförda i Ligurien, också de får köpa en biljett per person. Biljetterna får denna gång inte överlåtas till andra. För första gången på 15 år får alltså milanfansen följa matchen mot Genoa på plats.

1/5 -10: I veckan har en bit av Genoas historia gått upp i rök. I samband med att en byggnadsarbetare svetsade i närheten av förvaringsutrymmena på arenan orsakade en av gnistorna en brand i förråden. Branden förstörde ett förråd där flera av de stora supporterklubbarna förvarar sina banderoller och flaggor. Det handlar inte om några små supporterattiraljer utan flera av flaggorna har funnits på arenan sedan en lång tid tillbaka i samband med Genoas hemmamatcher och har blivit viktiga symboler för hemmapubliken. Det talas om att 70% av materialet totalförstördes i branden. Enligt vissa uppgifter handlar det om material som tillhörde klubbarna som följer matcherna från sittplatsläktarna och Gradinata Sud, klubbarna som håller till på Gradinata Nord lär förvara sitt material i ett annat förråd som inte berördes av branden.
För att visa solidaritet med klubbarna som fått sitt material förstört kommer materialet som klarade sig i branden inte att hängas upp på sittplatsläktarna eller på Gradinata Sud i samband med matchen mot Milan nästa helg.


23/4-10: Genoa ägda Andrea Ranocchia har gjort succé i årets upplaga av Serie A med Bari. Stor klubbarna dreglar och han har varit "klar" för Inter vid ett flertal tillfällen redan. Men nu dementerar han alla rykten och säger: 

"Jag vill bli Genoas nya Allesandro Nesta, ifall de vill behålla mig. Preziosi har investerat 4,5 milj euro i mig och jag hoppas att jag kan återbetala honom."

Fantastiska nyheter för Genoa och Criscito ville bli Genoas nya Maldini tidigare i år! Tänk Er ett Genoa med Sokratis, Criscito, Bocchetti, Bonucci, Tomovic, Signorini Jr och Ranocchia till nästa säsong vilket vore riktigt smaskigt. Vilken framtid Genoa sitter på defensivt!!



25/3-10: Statistik: I de senaste 24 matcherna på Marassi har Genoa gjort mål i alla förutom i en match och det var i 0-5 förlusten mot Inter. Genoa är väldigt målglada i sitt hemmatempel. På dessa 24 matcher har man öst in 58 mål.

Genoa har som bekant ingen skyttekung i år. Vi har varit bortskämda med Marco Borriello och Diego Milito men i år är det kollektivet som gör målen. I gårdagens match gjorde Bocchetti mål och blev den 16:e spelaren i år att göra mål för Genoa i Serie A? Finns det något annat lag som har en sådan bredd framåt? Genoas offensiv är trubbig men bred.

Inget lag i Serie A har heller fått så många straffsparkar som Genoa har fått i år. Genoa har fått tio stycken. En mer än Bari och Roma som har nio vardera. Detta är egentligen inte så konstigt då Genoa spelar mycket fotboll i motståndarnas straffområde med sin extremt offensiva taktik. Många löpningar och in i boxen vilket resulterar i många situationer som kan resultera i straffar.

Allt tyder på att Mimmo Criscito köps loss helt av Genoa. Juve tar tillbaka Palladino som man redan var ute efter i januari. Men Preziosi är inte nöjd med det. Han vill även ha en bit av Giovinco på lån. Och vore det inte fantastiskt att se lille Giovinco i Genoa. Gasperinis spelstil är som klippt och skuren för den lille bolltrollaren. Går han till Genoa kan jag nästan lova att han kommer slå igenom på riktigt. 

Ni som även vill se hur man INTE spelar försvarspel kan spana in Palermos ledningsmål igår. Vad håller Tomovic (och Criscito) på med? Se målet HÄR. När man ser målet så kan man förstå varför Genoa har släppt in 51 mål, snart sämst av alla lag i ligan!

16/3-10: Ungerska och Drebecens anfallare Gergely Rudolf (25 år) har igår skrivit under ett fyraårskontrakt med Genoa. Han har under året gjort flera imponerande insatser i CL, där han bl.a hans lag slog ut Kalmar FF. Han gjorde även mål mot Fiorentina. Han kommer på free transfer till Genoa.

I övrigt sitter Genoa på mercatons två hetaste spelare i Bonucci (delägd med Bari) och Ranocchia (utlånad till Bari). Båda värderas till 15 milj euro vilket skulle ge Genoa ifall man sålde spelarna rakt av cirka 22-23 milj euro. Men troligtvis kommer någon av spelarna gå till Inter och att Genoa i sin tur kommer få en mängd spelare från Inter. Santon, Detro och Kharin har nämnts som tänkbara bytesobjekt. Men även Grossetos Chilianske striker Mauricio Pinilla som öst in mål i Serie B kan komma inkluderas i affären. Näst intill alla Italienska lag är intresserade men det verkar som Inter köper spelaren för runt 5 milj euro för att sedan byta till sig någon av Bonucci/Ranocchia.

Genoa sitter med två ess under sommarens mercato. Hoppas Preziosi förvaltar dem väl.



20/2-10: På torsdag flyttar halva Genoas redaktion här på Svenskafans till Italien och Genua. Det är Susann Silander som har fått jobb i staden. Detta kommer givetvis vara ett stort tillskott till vår redaktion då Susann fortfarande kommer att skriva för Genoa här på SF. Nu får vi en person som kan granska laget under lupp. Kanske några spelarintevjuver, tränings besök och pressleg på matcherna på Marassi? Ja, det finns inga begränsningar för Susann. Vi får se hur mycket tid hon kan avvara för stadens finaste färger Russoblu.

20/2-10: Flera medier i Italien skriver att Inter är överens med Genoa om den kommande storbacken Andrea Ranocchia som för tillfället är utlånad och skadad i Bari. Priset sägs vara 15 milj euro och övergången kommer att ske tidigast 2011. Den exakta betalningen är inte bestämd då flera spelare lär gå åt motsatt håll likt Milito/motta affären. Nästa säsong spelara iallfall Ranocchia i Genoas färger ifall man frå tro media.

9/1-10: Genoas primavera lag mötte idag ett representations lag från Serie D i åttondelsfinal i Viareggio Coppa Carnevale. Genoa verkade ta lätt på matchen och vilade helt nyförvärven Aleksic och Gusher vilket resulterade i en svidande förlust med 2-1. Genoa ställde upp med:

Perin, Grea, Bertoncini, Terigi, Polenta, Ferraro, Doninelli, Cofie, El Shaarawy, Ragusa, Chinellato

Genoa låg under i halvlek med 1-0 mot de betydligt äldre och mera rutinerade laget. Genoa vaknade i andra och reducerade genom Fiorentina förvärvet Chinellato och brände sedan en mängd chanser. Men som en käftsmäll på stureplan åkte man på 2-1 på övertid. Enorm besvikelse i Genoa lägret då de hade siktet inställt på vinst i hela Coppa Carnevale. 


7/2-10: Genoas lag är klart för åttondelsfinal efter att ha vunnit tre raka matcher. I gårdagens match mot Club Sol De Campo Grande ställde man upp med en lite mera b-betonad uppställning då bl.a. Gucher och El Shaarawy är med i dagens trupp mot Chievo i Serie A. Men åt motsatt håll gick Daniel Aleksic och han presenterade sig direkt med att avgöra matchen med sitt 2-1 mål. Genoas första mål gjordes av Miracoli.

Genoa ställde upp med (4-3-3):

                           Stillo

    Grea, De Bode, Bertoncini, Lupu Gelu

                  Ferraro, Ymeri, Cofie

             Miracoli, Aleksic, Torres
  


Ni som följer laget kan se att detta är nästan ett helt nytt lag mot de föregående matcherna. I skrivande stund vet jag inte vilket lag Genoa kommer möta i åttondelsfinal.

Vi som är Grifoni är extra nöjda då kusinerna Sampdoria endast lyckades skrapa ihop en poäng på de tre gruppspelsmatcher som laget spelade och hamnade överlägset sist i sin tabell. GRANDE SAMP!

4/2-10: Efter några veckors strul med övergångspappren blev idag äntligen Daniel Aleksic klar för Genoa. Han valde tröja nummer 33, men hans debut i A-laget får vänta. Aleksic skickas direkt till primaveralaget, likt Gucher för att toppa laget inför slutspurten av tuneringen i Viareggio. Genoas lag på pappret ser riktigt vasst ut och med Gucher och Aleksic ser det ännu bättre ut. Flera spelare är även kvar från det lag som vann Coppa Italia Primavera förra säsongen. Ska Genoa gå mot ännu en seger i den anrika tuneringen?

 


3/2-10: Genoas talangfyllda Primaveralag tog idag sin andra raka seger i Viareggio Coppa Carnevale son tuneringen numera heter. Genoa vann tuneringen för två säsonger sedan och är nu ute efter en nu seger. Första matchen vanns med 2-0 mot FK Dukla Prag i grupp 10. Målen gjordes av Chinellato och Polenta. 

I andra matchen idag mötte Genoa Bari, gruppens klart svåraste match. Laget vann med 1-0 efter mål av inhopparen Boakye med ett långskott från 25 meter. 


Genoa ställde upp med:

Perin, Bertoncini, De Bode, Terigi, Polenta, Doninelli (Ferraro), Gucher, Cofie, El Shaarawy, Ragusa, Chinellato (Boakye). 

Utmärkande spelare i detta lag är Perin, Polenta, Gucher och El Shaarawy. Flera spelare i laget har suttit på bänken i Seria A och El Shaarawy debuterade i Serie A redan förra säsongen som 16 åring. Laget är så gott som klart för åttondelsfinal. Det var mycket intressant att Roberto Gucher som Genoa värvade under mercatons sista minuter fick direkt gå in och spela. Man toppar verkligen laget och tuneringen har hög prioritet.


En "rolig" detalj är att våra kära kusiner bara har en poäng efter två spelade matcher och ligger sist i sin tabell. Med ganska stor sannolikhet kommer kusinerna alltså att bli utslagna redan i gruppspelet. Härligt!

23/12-09: Genoas boss Enrico Preziosi medger att det finns ett stort intresse från Napoli för att värva Genoas vänsterytter Francesco Modesto som är andrahandsalternativet på kanten efter Mimmo Criscito. Napolis tränare Mazzari hade Modesto under sin tid i Reggina och verkar vilja ha honom igen. Modesto har inte det där lilla extra men gör inte heller bort sig när han får chansen. En bra reserv med andra ord men inte så mycket mer. Ett byte kan bli aktuellt? Rykten om Zuniga och Rinaudo har florerat.

Marco Amelia som har varit petad på slutet efter att ha kommit på kant med Gasperini verkar ni bli kvar i Genoa. Preziosi meddelade att Amelia skulle ha startat mot Bari och att han trivs på Marassi.

Bordeauxs Fernando Menegazzo kommer med alla sannolikhet bli Genoas första nyförvärv 2010 då förhandlingarna med Bordeaux är så gott som klara. Runt 5 milj euro kommer den rutinerade mittfältaren att kosta. Han sänkte nyligen Juventus i CL med sitt nickmål och möjligheten är nog stor att han kommer att få chansen att göra det igen i Rossoblu. Menegazzo vill till Genoa vilket har sänkt priset på honom rejält. Han är enligt hans agent närmast desperat att få spela för Genoa och delar deras ambitioner om framtiden. Agenten trodde att det skulle bli svårt att komma överens om Menegazzos personliga kontrakt men spelaren har redan godkänt Genoas kontraktsförslag. En ny brassemittfältare i Genoa efter nyår alltså!

Genoa vill även ha tillbaka Leonardo Bonucci från Bari. Men Bari är inte lika pigga på det förslaget utan vill förhandla till somamren om delägarskapetsframtid. Genoa ångrar att man inte lånade ut Bonucci till Bari som man gjorde med Ranocchia. Men Genoa har en ljus framtid på försvarssidan med Bonucci, Ranocchia, Sokratis, Bocchetti, Criscito och Polenta med flera.      


9/12-09: Det är Tuttosport som kommer med denna sensationella nyhet om att Genoas tränare Gian Piero Gasperini skulle vara aktuell som assistent till Sir Alex Ferguson i Man United. Ferguson ska vara imponerad av Genoas hårt arbetande men samtidigt tekniska och offensiva spelsätt med sitt unika 3-4-3 system i dagens elitfotboll. Tanken är att Ferguson ska hjälpa Gasperini in i det Engelskaspelet för att han senare ska kunna ta över helt och hållet efter Ferguson. Gasperini skulle också vara aktuell som Prandellis ersättare i Fiorentina ifall Prandelli tog över det Italienska landslaget och till Ferrara i Juventus. Men allt detta är nog bara spekulationer då Gasperini sitter på ett kontrakt över 2012.

Genoa sägs vara i pole position för den 20 åriga U-21 landslagsspelaren och högeryttern Ezequiel Matias Schelotto som spelar för Cesena i Serie B. Han är dock delägd med Atalanta. En rad klubbar står i kö för att knyta till sig spelaren i januari bl.a Milan, Juventus, Fiorentina och Udinese men Genoa sägs ligga bäst till efter ett sent drag av Preziosi.


2/12-09: Det är ett stort bortafölje som följer med Genoa till Prag. Över 5000 fans väntas åka till Prag trots att det är över 1007 kilometer att färdas. Enligt Enrico Preziosi kommer man satsa allt på EL och då är en hyffsad placering i ligan helt okej ifall man går långt i EL. Men då är en seger mot Prag ett måste.

Det är även ett mycket stort intresse för Genoas och Italiens U-21 landslagsspelare Andrea Ranocchia som är för tillfället utlånad till Bari. Flera storklubbar i Europa har observerat spelaren under den senaste tidan och väntas komma med bud innom kort. Priset stiger även också då intresset är så gigiantiskt. Nu skriver tuttomercatoweb att priset är 15 milj euro.

Även förhandlingarna med Bordeauxs Fernando Menegazzo sägs vara så gott som klara och priset är på drygt 4 milj euro för brassemittfältaren. Ett kontrakt på 4 år väntar på att bli påskrivet värt 800 000 euro per år.


29/11-09: Dagen efter derbyt bekräftade Genoas president Enrico Preziosi att man är i förhandlingar med Bordeaux om deras mittfältare Fernando Menegazzo som senast gjorde mål mot Juventus i CL. Preziosi: "Vi är i förhandlingar. Gasperini gillar honom och vill ha honom och Menegazzo vill till Genoa. Vi ska föröka värva honom i januari" Det blir alltså mycket troligt att vi får en till brassemittfältare efter Thiago Mottas succé ifjol.

Det har även funnits rykten om att värva Inters bänkvärmare och rebell Marco Materazzi i januari för att stärka upp defensiven. 36 åringen vore ett intressant tillskott i truppen.
 
18/11-09: Många transferrykten florerar nu i och omkring Genoa och dess spelare. En spelare som är väldigt het är Andrea Ranocchia som är utlånad till Bari men som har gjort en braksuccé där. Enligt Gazzetta dello Sport har Genoa satt en utrops pris på 10 milj euro för Italiens kommande(?) storback. Flera klubbar sägs stå i kö i januari bl.a Juventus och Palermo. Juventus sportdirektör Alessio Secco säger så här: "Ranocchia är en bra spelare, ung och stark och i  en ständig utveckling, men han har bara spelat 10 Serie A matcher. Han är som sin lagkamrat Bonucci, som är också väldigt lovande"  Bonucci är delägd mellan Bari och Genoa.

Genoa i sin tur har nu tagit kontakt med Bordeaux 28 åriga mittfältare Fernando Menegazzos agent. Men ännu har Genoa inte kommit med något officiellt bud. Genoa är Menegazzos första val och det är dit han vill komma. Detta har han gjort mycket tydligt i flera intervjuer.

Joaquin från Valencia som redan var aktuell i somras och Lazios Cristian Ledesma och Moussa Sissoko från Toulouse är tre andra rykten.



17/11 -09: Uppladdningen inför derbyt 28 november har börjat. I måndags släpptes biljetterna till matchen och imorse såldes de sista. Som väntat är det alltså fullsatt på läktarna när det är dags för Derby della Lanterna. Endast elva dagar kvar...

15/11-09:  Bosko Jankovics sades i ett tidigt stadium vara borta i minst sex månader men en svår knäskada men rehabiliteringen har gått bra och nu tror han att han kan vara tillbaka till spel redan i januari. "Jag har börjat springa och jag borde vara tillbaka i januari. Jag mår bra och jag har succesivt höjt träningsmängden". En mycket trevlig nyhet för oss Genoafans. Är bara att hoppas att Houssine Kharjas rehabilitering går lika bra.   

11/11 -09: Genoa har tre spelare i landslaget vilket inte har hänt på 70 år. Bocchetti, Criscito och Palladino är alla också väldigt utvecklingsbara och det bevisar Genoas projekt och framtidssatsning. Förra gången var 1939 då den dåvarande förbundskaptenen tog ut sju Genoaspelare till träningsmatchen mot Tyskland. Amelia, Floccari och Mesto knackar även alla på dörren.

Enrico Preziosi meddelar även att han har höga mål och visioner för sitt Genoa. Han anser att man släppte två fantastiska spelare (Milito och Motta) i somras men att värdet på truppenn har ökat med de spelarna man fick och köpt för pengarna. ”Jag vill just nu ha ett lag som är på den övre halvan av ligan för att senare under de närmaste åren bygga ett mycket starkt Genoa. Vi har en härligt anda i klubben men vi är ingen saga.”

Preziosi pratar även en hel del om sina utlånade spelare och att inte så många ägare skulle skicka så många spelare ut på lån som Preziosi gjorde. Aquafresca är den enda plumpen egentligen och kan återvända till Genoa i januari eller tillbaka till Cagliari. Även Juventus har nämnts i sammanhanget. Bonucci och Ranocchia gör succé i Bari. ”Ranocchia värvade jag för fem milj euro från Arezzo i Serie C och redan då var han mycket stark, nu talas det om landslaget”.  Ranocchia har varit en mindre sensation i år trots sin unga ålder dominerat kraftigt i Serie A och är gjuten som mittback i U21-landslaget. Ska bli spännande och se honom på Marassi nästa år.

Mercato fönstret närmar sig och Genoa lär värva minst en mittfältare när januarifönstret öppnar. Många spekulationer redan bl.a. Fernando Menegazzo från Bordeaux och Miguel Veloso från Sporting. Preziosi har lovat att satsa stora pengar och speciellt ifall vi ligger bra med både i ligan och ute i Europa.


21/9-09:  Genoa med Preziosi i spetsen har under de senaste åren spenderat stort och så även i år. Enligt Sportal.se så har Genoa spenderat nästan 70 milj euro på nya spelare i år, vilket är otroligt mycket för en klubb i Genoas storlek. Men man bör tänka på att Genoa har även sålt mycket. Preziosi är alltså ingen man som sitter och håller på pengarna utan att investera verkar vara Preziosis melodi. Inter, Juventus och Napoli finns även med på topp tio listan. Här är topp 20 listan på vilka klubbar har spenderat mest under 2009/2010 enligt Sportal.

(1 € = 9,89 SEK)

1. Real Madrid – 257.400.000 €
2. Manchester City – 139.300.000 €
3. FC Barcelona – 113.500.000 €
4. Inter – 90.500.000 €
5. Bayern München – 74.700.000 €
6. Olympique Lyon – 72.500.000 €
7. Genoa – 69.300.000 €
8. Juventus – 55.300.000 €
9. Napoli – 49.700.000 €
10. Aston Villa – 46.900.000 €
11. Liverpool – 43.500.000 €
12. Sunderland – 42.300.000 €
13. Olympique Marseille – 40.900.000 €
14. Manchester United – 36.900.000 €
15. Tottenham Hotspurs – 34.400.000 €
16. Bordeaux – 30.000.000 €
17. Hamburger SV – 28.900.000 €
18. Chelsea – 28.500.000 €
19. Fenerbahçe – 28.000.000 €
20. FC Sevilla – 27.000.000 €


5/9-09: Gazzetta dello Sport har som bekant publicerat samtliga spelares årslöner i Serie A. Uppgifterna är inte bekräftade men de bör vara i närheten av det rätta iallfall. Hela Genoas spelartrupp har en lönebudget på €38 milj (€14 milj mer än Samp). Anmärkningsvärt är Kharjas höga lön! Listan under börjar med Spelarnamn, årslön och kontraktslängd:

Crespo - €1,6 - 2011
Moretti - €1,3 - 2013
Zapater - €1,2 - 2013
Kharja - €1,1 - 2013
Floccari - €1,1 - 2013
Amelia - €1 - 2013
Palladino - €1 - 2013
Palacio - €0,9 - 2013
Jankovic - €0,8 - 2013
Sculli - €0,8 - 2010
Figueroa - €0,75 - 2010
Criscito - €0,7 - 2013
Juric - €0,7 -2010
Mesto - €0,7 - 2012
Modesto - €0,7 - 2011
Esposito - €0,6 - 2013
Sokratis - €0,6 - 2012
Milanetto - €0,6 - 2010
Rossi - €0,6 - 2011
Scarpi - €0,55 - 2010
Biava - €0,55 - 2010
Bocchetti - €0,5 - 2013
Tomovic - €0,4 - 2013
Fatic - €0,25 - 2014
Russo - €0,1 - 2014

Källa: Gazzetta dello Sport

GRADINATANORD2010-09-29 15:05:00
Author

Fler artiklar om Genoa