Lagbanner
Europa League: Ilska i Danmark över Preziosi uttalande

Europa League: Ilska i Danmark över Preziosi uttalande

Precis nyss lottades den fjärde omgången i Europa League och Genoa fick en drömlottning.

Senaste uppdateringar i rött

Undertecknad följde givetvis lottningen live och precis innan Genoa lottades Zenit mot Nacional. Istället för mardrömmen Zenit fick Genoa nu istället möta Odense, alltså ett Skandinvaiskt motstånd och på pappret ser det mycket bra/lätt ut. Ett lätt motstånd var nästan ett måste då Genoa har mängder av nya spelare i truppen. Just nu ifall man kollar på A-truppen har vi 15 nya spelare. 15 nya vilket tar tid att spela in, även för en mirakeltränare som Gasperini.

Matchen kommer att spelas i ett dubbelmöte som vanligt med start den 20 augusti då Genoa tar emot Odense hemma på Marassi.

Genoa valdes av ett av de sista lagen och följande lag fanns kvar när det var Genoas tur att få en motståndare: Valencia, AEK Aten, Benfica, Slavia Prag, Fenerbache, Hamburg, Dinamo Bukarest och Odense. Men det var bara Odense som var kvar i Genoas lottningsgrupp 6 så det blev automatiskt Odense. 

Ifall man fick välja ett lag av dessa så skulle nog de flesta valt Odense och tur att vi slapp Aston Villa och Zenit. Det hade blivit betydligt tuffare.

Andra intressanta lottningar: Lazio mot Elfsborg och Roma fick Kosice

EUROPA....YES WE GO!

Det är mycket glada miner i Genoalägret efter dagens lottning i Europa League då vi fick veta att vi kommer att ställas mot Odense från vårt grannland Danmark. Klubbens president Enrico Preziosi kommenterade lottningen så här: "Även ifall alla lag kan komma med överaskningar så är Odense den lättaste lottningen vi kunde få. De är det minst svåraste laget att möta, men vi ska inte underskatta dem för mycket."  

Gasperini: "Italienska lag har goda erfarenheter av den danska fotbollen men vi måste förbli ödmjuka och inte tro att det här kommer att bli för lätt. Precis så som vi alltid gör".

Den gamle italien bekantingen Tomas Helveg spelar i Odense som även har en äldre bror Troest (Jonas) i laguppställningen. Kanske kan lille bror Magnus komma med lite insider information? Odense ligger för närvarande på en tredjeplats i den danska SAS-ligan med fem inspelade poäng.

Genoa med Preziosi i spetsen var mycket nöjda med lottningen och var närmast arroganta i sin självsäkerhet. Nu slår den danska mittfältaren i Odense Esben Hansen tillbaka: 

"Ifall du frågar Genoas president hur mycket han verkligen vet om klubbarna som hans lag kunde lottas emot så är hans kunskaper rätt begränsade. Han har troligen bara sett att vi var det sämst rankade laget och utgått därefter. Han vet inget om oss, men det kommer han snart göra. Lottningen för vår det är inte perfekt men vi börjar på bortaplan. Italiensk fotboll är bra men det här är absolut ingen omöjlig uppgift för oss".

Hoppas att tränare Gasperini kan göra så spelarna inte underskattar Odense för då kan drömmen om ännu en semifinal gå i kras snabbare än väntat och säsongens stora mål borta innan ens gruppspelet har börjat.
 
Man kan även notera att Hammarbys gamla målgörare och jättebäbis Björn Runström spelar i Odense. Hur det går och hur mycket speltid mm han får vet inte undertecknad.


Källa: tv2sport.dk, Football Italia

GRADINATANORD2009-08-08 13:31:00
Author

Fler artiklar om Genoa