EL: Odense - Genoa 1-1: Onödigt spännande i Danmark

Odense skapade knappt några farligheter, ändå blev det nervöst när Genoa tog sig vidare till gruppspelet i Europa League.

Genoa gjorde det man kom för att göra nämligen att avancera till gruppspelet i Europa League. Men det var inget skönspel som Italienarna visade upp i Danmark utan det var kamp, vilja och tuffhet.

Amelia

Biava - Moretti - Sokratis

Rossi - Zapater - Juric - Criscito

Mesto - Figueroa - Sculli

Som ni kan se som kom Genoa till start med bästa möjlig lag av dem som är friska. Matchen var en tuff tillställning med enormt många tuffa dueller. Påminde lite om ett Derby della Lanterna. Odense levde på sin fysik, medans Genoa spelade, när man hade bollen ett fint kortpassningsspel och med ett fint omställningspel. Odense hade en riktig oxe (Djemba-Djemba) på mitten där han plöjjde som en traktor. Han manglade bl.a. ner Juric i en nickduell (riktigt fult) där Juric såg ut att blev allvarligt skadad och fick byta. Det såg inte bra ut för vår rutinerade Kroat. Odense hade stundtals stort bollinnehav (ca 60-40%) men skapade ingenting. Det var istället Genoa som var giftiga framåt och speciellt Figueroa som var på ett lysande spelhumör. Hav var en bra bollmottagare och hade fina avslut och var mycket delaktig i Genoas offensiva spel. De danska kommentatorerna öste beröm över Argentinaren som även fick några minuters hyllningar av experten i den danska studion halvtid. Fortsätter han så här blir det svårt för Crespo och Floccari att ta tillbaka sin plats. Odense kom inte till några farligheter men ändå fick man in en boll i slutet av andra halvlek efter en hörna. Hörnan tar i huvudet på Figueroa som olyckligt ser bollen styras in i eget mål precis innan halvtidsvilan. Mycket tungt och direkt blev det onödigt spännande. Ett mål till så var danskarna vidare.

Andra halvlek började likt mot Roma i söndags med ett snabbt mål av Criscito som kom flygande i en andra våg på sin kant och dunkade in 1-1. Bollen touchade på en danska hand innan den letade sig in bakom Roy Carrol. Mycket mycket rättvist och mycket mycket skönt för nu släppte spänningen. Och att Odense skulle göra tre mål under de kommande 40 minuterna var helt ossananolikt. Genoa bevakade efter det matchen men var ypperligt nära att göra 1-2 flera gånger om. Främst genom Figueroa och Mesto. Odense hade endast lång skott utifrån som Amelia aldrig behövde ingripa på. Man hade även en nick på övertid som gick några meter utanför Amelias stolpe. Amelia gjorde nog inte en enda räddning på hela matchen. Så tama var Odense framåt eller var det Genoas försvar som var bra. Jag vet inte.

Men en RIKTIGT skön vinst och förhoppningsvis början på något stort.