Lagbanner
Inför Genoa – Napoli: Floccari och Crespo är tillbaka
Nästan fullsatt och folkfest väntas när Napoli besöker Marassi.

Inför Genoa – Napoli: Floccari och Crespo är tillbaka

Runt 30 000 väntas till Marassi på söndagskvällen när Genoa tar emot Napoli. Det kommer att bli offensivt och målrikt. Full fart framåt med andra ord direkt från avspark.

Genoa har börjat årets säsong överraskande bra med tanke på skadeläget och det täta matchandet. Gasperini har själv sagt att han är överraskad att laget har spelat så bra. Spelet kanske inte alltid har klickat hela matcher, men stundtals så har man spelat bländande fotboll. En annan styrka är bredden då man t.ex i borta matchen mot Atalanta bytte ut sex spelare (varav två var Serie A debutanter) som startade matchen mot Roma omgången innan, men gick ändå och vann. Starkt. Många spelare har varit skadade men nu börjar spelarna friskna till och imorgon saknas bara Jankovic, Bocchetti, Juric och Palladino. 

Genoas trupp:

PORTIERI: Amelia 32, Scarpi 73.

DIFENSORI: Biava 25, Criscito 4, Esposito 16, Moretti 24, Sokratis 15, Tomovic 40.

CENTROCAMPISTI: Fatic 13, Kharja 5, Mesto 20, Milanetto 77, Modesto 23, Rossi 7, Zapater 21.

ATTACCANTI: Crespo 9, Figueroa 30, Floccari 33, Palacio 8, Sculli 14.

Gasperini har sagt innan matchen att han har stor respekt för Lavezzi och Quagliarella. Men till hans glädje saknas troligen Jesus Datolo då han har strulat bort sitt pass efter landskamper i Sydamerika. Men ifall man tittar tillbaka kan Gasperini vara lugn då Genoa har fyra raka segrar sen klubbarna gick upp till Serie A. 

För Criscito blir det en känslosam match då Napoli är hans hemstad: ”Napoli är mitt hem, men jag är Genoa ända in till benet.” Criscito har börjat säsongen lysande med mål både i Serie A och i Europa League samt spel i landslaget.

Det kommer att bli en riktig publikfest då klubbarna är ”tvillingar” som vissa medier utrycker saken och supportrarna är mycket glada i varandra. Räkna med en STOR fest och härlig inramning på Marassi på söndagskvällen. 





Du kan se matchen på S24 för 19 kr med start kl 20.45.

BENVENUTO FRATELLO NAPOLETANO!

GRADINATANORD2009-09-12 22:22:00
Author

Fler artiklar om Genoa