Lagbanner
EL Genoa - Slavia Prag: Dags för gruppspel

EL Genoa - Slavia Prag: Dags för gruppspel

Nu börjar allvaret i europaspelet. På torsdag tar Genoa emot Slavia Prag på hemmaplan i den första gruppspelsmatchen.

Fotbollsfebern härjar i Genua. Förutom det slagna rekordet i antalet sålda säsongskort, har Genoa sålt över 15.000 av de så kallade ”minisäsongskorten” som ger tillträde till lagets tre hemmamatcher i gruppspelsfasen i Europa League. Utöver dem har över 2000 biljetter sålts till torsdagens match mot Slavia Prag. 

Det är första gången de två lagen möter varandra. Slavia Prag har tagit sig till gruppspelsfasen av UEFA-cupen två gånger under 2000-talet men har dåligt facit mot italienska lag. Tjeckerna har faktiskt aldrig vunnit i Italien, en trend som Genoa så klart hoppas kunna förlänga. 

Positiva nyheter kommer lagom till denna match från Genoas sjukstuga. Bocchettis fotled har nu äntligen läkt och han är redo för spel. Floccari får däremot stå över matchen för att fortsätta med sitt personliga träningsprogram för att vara i form inför kommande matcher. 

Inför Europa League-starten presenterar UEFA ett nytt domarsystem. Förutom huvuddomare och linjemän ska matchen även bevakas av två måldomare vars uppgift är att hjälpa huvuddomaren genom att särskilt observera det som sker i straffområdet, till exempel i straffsituationer och vid tveksamma mål. Måldomarna ska kommunicera med huvuddomaren via headset och ska alltså inte själva fatta några domslut.

Gasperini har tagit ut följande trupp inför torsdagens match:
Målvakter: Amelia, Scarpi
Försvarare: Bocchetti, Criscito, Esposito, Moretti, Sokratis, Tomovic
Mittfältare: Kharja, Mesto, Milanetto, Modesto, Rossi, Zapater
Anfallare: Crespo, El Shaarawy, Figueroa, Palacio, Sculli 

I den andra matchen i grupp B tar Lille emot Valencia.

Susann Silander2009-09-16 20:32:00
Author

Fler artiklar om Genoa