EL Genoa - Slavia Prag: Aggressivt Genoa fixade tre poäng på Marassi
Zapater och Sculli gjorde varsitt mål i torsdagens match mot Slavia Prag.

Ett laddat Genoa tog sig an första motståndaren i Europa League på torsdagskvällen. En mycket bra laginsats gav en välförtjänt seger.

Drygt 20.000 åskådare hade valt att komma och se Genoa ta sig an Slavia Prag i torsdagens match i Europa League.

Genoa kom till spel med följande laguppställning (3 - 4 - 3):
                          Amelia

Tomovic – Moretti - Bocchetti

Rossi – Kharja – Zapater - Criscito

Palacio – Crespo –Sculli

Med andra ord, en del rotation i laget nu när matcherna spelas så tätt.

Första halvlek:
Genoa gick in i matchen väldigt offensivt och redan efter tre minuter fick laget sitt första farliga läge då Bocchetti fick en frispark med sig ett tjugotal meter från målet. Zapater förvaltade läget strålande och 1-0-målet var ett faktum. Genoa slappnade inte av efter målet utan fortsatte i högt tempo och Slavia Prag hade problem med att kontrollera motståndet. Palacio var farlig i Slavia Prags straffområde men även flera andra spelade visade att viljan att göra fler mål fanns. I åttonde minuten begick Tomovic en grov miss som tillät Senkerik att komma fri med bollen och skjuta på praktiskt taget öppet mål, men han missade.
Såväl Sculli, Rossi, Palacio som Crespo turades om att störa framför Slavias mål, men nästa målchans skulle faktiskt komma från tjeckerna. I 25. matchminuten provade Belaid ett skott på mål, som Amelia dock kunde ta hand om. Strax efteråt följde Sculli upp med ett farligt skott på Slavias mål. Även om tempot inte var lika högt som mot Napoli i söndags så märktes det ändå att Genoa hade bestämt sig för att koppla greppet om matchen. Zapater hann försöka på mål nummer två, innan Sculli fick göra 2-0 i 38. minuten. Genoa fortsatte sedan att pressa och Slavia försökte svara, men lyckades inte skapa några större farligheter. Just innan paus fick Slavia en hörna med sig men inte heller den ledde till några problem för Amelia i målet. Efter 45 spelade minuter blåste domaren av första halvlek och Genoa kunde gå till paus med en skön 2-0-ledning.

Andra halvlek:
Inför andra halvlek gjordes inga ändringar i det rödblå laget. Slavia Prag inledde oväntat starkt och fixade en hörna redan efter ett par minuter. Amelia missbedömde skottet, men försvaret rensade undan. Janda fortsatte hålla bollen för tjeckerna, men Bocchetti tog elegant hand om honom och visade att han inte lider av fotledsskadan längre. Genoa spelade nu ett mycket taktiskt spel i lägre tempo än tidigare och tillät inga öppna ytor för Slavia. Tomovic visade mycket vilja på sin högerkant och deltog även aktivt i anfallsspelet. Efter flera försök från Genoa att skapa något blev Rossi framspelad av Crespo och fick till ett riktigt bra skott som tyvärr inte gick in. Bara några minuter senare fick Slavia chans till kontring genom Naumov som kom fri framför Amelias mål. Amelia lyckades kontrollera situationen men blev träffad av en spark från Naumov. Det var dock ingen fara med honom och spelet kunde fortsätta.
Genoa fortsatte att anfalla. Zapater visade skicklighet på att återta boll från motståndarna och framförallt Sculli och Crespo fortsatte att synas framför mål. Också Palacio gjorde en imponerande insats bland annat genom att servera Crespo med ett bra, men lite för långt, skott från hörnflaggan.
I 73. matchminuten skapade Slavia Prag kanske sin farligaste chans i hela matchen när Amelia rensade undan en hörna och Naumov tog hand om returen. Criscito hann mellan och situationen var löst. I slutet av matchen gjorde Gasperini sina byten. Kharja gick ut och in kom Milanetto. Dessutom byttes Crespo ut mot Figueroa. Strax efteråt fick också Zapater kliva av och in kom Mesto. En stund såg det ut som att Slavia Prag hittat nya krafter, men under de tre minuter övertid som spelades hade Genoa tagit över kontrollen av spelet igen. Slavia hade gjort slut på krafterna och Genoa drog ner tempot och nöjde sig med att hålla bollen tills domaren blåste av spelet.

Strax efter matchen uttalade Gasperini trots segern ett visst missnöje med hur laget skött matchen. Han var nöjd med första halvlek men tyckte att laget borde ha kontrollerat matchen bättre i andra halvlek och gjort ytterligare ett mål för att definitivt stänga matchen. På det hela taget måste det dock sägas att Genoa ikväll stod för en bra insats som gav en välförtjänt seger.