Lagbanner
Inför Chievo - Genoa: Framåt en match i taget
Gasperini är aldrig nöjd. Åtminstone inte offentligt.

Inför Chievo - Genoa: Framåt en match i taget

Ett par filosofier och ett par fakta inför söndagens match mot Chievo.

Inför denna match kan jag inte låta bli att filosofera lite över en sak. I alla intervjuer och uttalanden den senaste tiden har Gasperini gång på gång sagt att det inte är viktigt att laget leder serien utan man ska gå framåt en match i taget och andra liknande saker, precis som en tränare i detta läge ska säga. Vi vet nog alla vad som händer med ett lag som lutar sig tillbaka för mycket för att njuta av framgångarna. Men just för att Gasperini så intensivt fortsätter att säga att ”visst vann vi, men vi missade också en hel del” så kan jag inte låta bli att ställa mig frågan om inte till och med Gasperini någon gång, i hemlighet, när han är ensam tillåter sig att tänka ”Yes, vi leder serien, så bra vi är!” och dansar en liten segerdans bakom fördragna gardiner. 

Faktum är att säsongsinledningen har varit historisk för Genoa. Inte sedan början av 1930-talet har laget lett serien efter tre spelade omgångar. För varje vecka som går blir bedriften så klart större och större och tidningarna, framförallt de lokala, skriver euforiska rubriker om att Genua nu är den italienska fotbollens huvudstad eftersom kusinerna dessutom är med i tabelltoppen. Snart vet nog inte tidningarna hur de ska överträffa förra veckans rubriker om lagen fortsätter att vinna. 

Söndagens match mot Chievo är en match som på papperet inte borde vara så svår för Genoa. Just därför kan den bli en katastrof. Kanske är det en anledning till att Gasperini fortsätter att påminna sitt lag om att det inte är fullkomligt och fortfarande har mycket att förbättra i sitt spel, för att hålla nere killarna på jorden helt enkelt. Jag hoppas att han lyckas med det. 

Mitt i dessa funderingar nås jag av Preziosis uttalanden om att vi är ”bättre än Inter” och annat i samma stil. Varför kommer han med sådana uttalanden, tro? Troligtvis för att han kan. Det skulle låta illa om tränaren gjorde det, men för klubbpresidenten är det en annan sak. Han kan få dansa segerdanser offentligt. 

Som avslutning några snabba fakta: Juric och Jankovic är fortfarande skadade. Dessutom är Criscito avstängd efter utvisningen som han snackade till sig i matchen mot Napoli. Han har under veckan som gått förgäves försökt snacka sig ur situationen, men det har inte gett något resultat, avstängningen på två matcher kvarstår. 

En tänkbar startelva på söndagen skulle kunna se ut så här: 

Målvakt: Amelia
Försvarare: Sokratis, Moretti, Biava
Mittfält: Rossi, Milanetto, Zapater, Mesto
Anfallare: Palacio, Floccari, Sculli

Susann Silander2009-09-19 11:36:00
Author

Fler artiklar om Genoa