Chievo – Genoa 3-1: Blek insats i Verona
Floccari stod för Genoas enda mål i söndagens match mot Chievo.

En blek första halvlek och en bara något bättre andra halvlek ledde till säsongens första förlust för Genoa.

Som Gasperini har påmint oss hela veckan, så har Genoa, trots alla segrar, en hel del kvar att förbättra. Efter dagens match mot Chievo kan vi väl bara konstatera att han har rätt.

Dagens lag:
Genoa: Amelia; Sokratis, Biava, Bocchetti; Tomovic, Milanetto, Kharja, Fatic; Mesto, Floccari, Palacio

Chievo: Sorrentino; Frey, Morero, Yepes, Mantovani; Marcolini, Rigoni, Luciano; Pinzi; Bogdani, Pellissier

Första halvlek:
Lika snabbt som Genoa gjorde mål i matchen mot Slavia Prag i torsdags, lika snabbt kom det första baklängesmålet idag. I fjärde minuten gick Biava hårt åt mot Bogdani med straffspark och 1-0 av Marcolini som följd. Medan Genoa fortfarande försökte hämta sig efter chocken, petade Bogdani in 2-0 i sjätte matchminuten. De två snabba målen fick luften att gå ur Genoa. Laget försökte kontra, men skapade inget alls. Halvvägs in i halvleken kallades Chievos målvakt Sorrentino ”ytterligare en åskådare till matchen” av radiokommentatorn jag lyssnade på. Inget farligt av rossoblu med andra ord. Chievo var faktiskt närmare 3-0 än Genoa var ett kvitteringsmål. I de sista minuterna innan paus ägnade sig Chievo åt ganska fult spel men de lyckades i alla fall med sin målsättning: att hålla Genoa långt borta från målet. I 43. minuten fick Sorrentino för första gången jobba lite när Floccari försökte nå en boll från Fatic, men det ledde inte till några problem i Chievos mål. Sammanfattningsvis var nog denna Genoas sämsta halvlek hittills denna säsong. Genoa var väldigt bleka och skapade egentligen inga farligheter framåt. Skärpning krävdes inför andra halvlek.

Andra halvlek:
Gasperini spelade ut ett par kort efter paus. In med Sculli (istället för Fatic) och Rossi (istället för Tomovic). Chievo började andra halvlek i samma anda som den första. Pinzi lyckades redan i inledningen lura ut Amelia från målet. Tredje målet för Chievo var då farligt nära, men Bocchetti var med och rensade undan. Genoa började se lite vaknare ut men Chievo hade fortfarande inga problem att försvara sig. I 53. spelminuten kom så äntligen Genoas första skott på mål av Sculli, men Sorrentino hade inga svårigheter att ta hand om det. I 57. minuten kom Palladino in, tillbaka efter fem månaders frånvaro (ut gick Palacio som inte gjorde mycket väsen av sig idag). Med en halvtimme kvar att spela såg det äntligen ut att lossna för Genoa. Efter 62 spelade minuter kom 2-1-målet på straff av Floccari efter att Yepes varit framme med händerna på bollen. Efter målet blev det lite liv i Genoa som började visa upp ett helt annat spel. Genoa kämpade och kämpade, kanske något förvirrat, men i alla fall mer framåt än tidigare i matchen. Ett försiktigt hopp om en kvittering började spira, men istället satte Pellissier 3-1 för Chievo i 77. minuten. Trots att matchen såg ut att vara avgjord gav Genoa inte upp, men lyckades å andra sidan inte skapa något heller. Tiden gick, men inget hände. Först i slutminuterna av matchen blev det fart på planen igen. Först en hörna av Chievo som Yepes försökte nicka in. Amelia räddade precis på mållinjen. Strax därefter var Milanetto framme i andra änden av planen. Han lyckades få till ett farligt läge som tyvärr bara resulterade i en hörna för Genoa och inget mer.

På övertid tilldömdes Genoa en tveksam straff efter att Sculli hamnat på marken i Chievos straffområde. Floccari klev fram och tog sikte rakt på målvakten Sorrentino som plockade bollen i famnen och faran var undanröjd. Strax efteråt blåstes matchen av och Chievo kunde fira en rättvis seger över Genoa.

Hur ska man sammanfatta en match som denna? Under matchen hann jag tänka att den blev exakt den katastrof jag var rädd för. Nu när besvikelsen hunnit svalna en aning kan jag väl nöja mig med att konstatera att förr eller senare kommer den första förlusten. För Genoas del kom den idag.