Lagbanner
Inför Udine - Genoa: Två laddade lag i startgroparna

Inför Udine - Genoa: Två laddade lag i startgroparna

Genoa packar och drar till Udine för helgens match i Serie A. Ett taggat Udinese står för motståndet.

Efter mitt-i-veckan-matchen som fick känslorna att svalla är det dags för veckans andra match. Genoa lyckades, som bekant, plocka med sig en poäng från mötet med Juventus. Det lovar gott, det känns som att matchen mot Chievo inte var början på en trend utan mer ett skrämselskott. Så medan känslostormen så sakteliga har lagt sig bland supportrarna, har laget istället laddat om och är redo för nästa drabbning.

Nu har Genoa att ta sig an ett taggat Udinese som, precis som Genoa, endast har en förlust hittills den här säsongen. Senast blev det vinst mot Milan och nu hoppas laget så klart kunna upprepa bedriften. Siktet är inställt på seger på söndag, något som också skulle innebära att Udinese passerar just Genoa i tabellen.

Idag säger Gasperini på Genoas hemsida att det här är en mycket positiv period för laget som hittills har presterat över förväntningarna. Uttalandet stärker bara min tidigare teori om att när det går bra vill Gasp hålla nere alla på jorden. Nu är det läge att komma med lite positiva ord istället. Smart taktik. 

Till morgondagens match är Criscito tillbaka i truppen efter sin avstängning och spelar med all sannolikhet sin hundrade match i rossoblu. Förutom Juric och Jankovic får vi nu räkna in Rossi med två revbenssprickor och Fatic med en stukad vrist på skadelistan, men i deras fall handlar det om lindrigare skador som inte borde leda till någon längre frånvaro.

Laget som åker till Udine är sammansatt på detta sätt: 

Målvakter: Amelia, Russo, Scarpi 

Försvar: Biava, Bocchetti, Criscito, Esposito, Moretti, Sokratis 

Mittfält: Kharja, Mesto, Milanetto, Modesto, Tomovic, Zapater 

Anfall: Crespo, Figueroa, Floccari, Palacio, Palladino, Sculli

Susann Silander2009-09-26 16:56:00
Author

Fler artiklar om Genoa