Lagbanner
EL: Valencia – Genoa: Mission Impossible?
Genoa far till Spanien igen. Bilden är från deras senaste besök då mot Villarreal.

EL: Valencia – Genoa: Mission Impossible?

Genoa är just nu ett lag med många frågetecken och som åker till Spanien för att försöka spela hem tre poäng till Genua. För motståndet står Europarutinerade och stjärnspäckade Valencia.

Genoa har efter en lysande start på säsongen sviktat lite spelmässigt på slutet. Gasperini säger att det beror på trötthet p.g.a. för mycket matchande. Jag tror andra faktorer ligger bakom det dåliga spelet, främst på bortaplan. Men de faktorerna går jag inte in på nu. Mot Valencia saknas flera viktiga aktörer som Biava, Criscito som båda blev skadade i matchen i helgen mot Udinese. Även Juric, vår lagkapten Marco Rossi och Jankovic är fortfarande skadade. Det är flera viktiga pjäser i Genoaslagbygge. Det har blivit så att Gasperini har fått gräva lite i ungdomslagen för att fylla truppen till Valencia. Över 3000 fans förväntas följa laget på Mestalla.  

Genoas trupp:

PORTIERI: 32 Amelia, 1 Russo, 73 Scarpi.

DIFENSORI: 26 Bocchetti, 16 Esposito, 41 Grea, 24 Moretti, 15 Sokratis, 40 Tomovic.

CENTROCAMPISTI: 5 Kharja, 20 Mesto, 77 Milanetto, 23 Modesto, 14 Sculli, 21 Zapater.

ATTACCANTI: 9 Crespo, 11 El Shaarawy, 30 Figueroa, 33 Floccari, 8 Palacio, 10 Palladino.

Motståndet:

Valencia har startat säsongen lite svajigt trots stundtals mycket bra spel. Man har redan tappat många poäng i ligan och fick ”bara” med sig ett oavgjort (1-1) resultat i den första cupmatchen mot Lille i EL. En grupp som Genoa leder efter den första omgången. Men laget ska inte underskattas utan snarare tvärt om då det finns flera spelare i truppen som man kan ha mardrömmar om. Den största stjärnan är givetvis David Villa som Genoa måste få stopp på. Är det kanske den gamla Valencia bekantingen Emiliano Moretti som ska få uppdraget att stoppa honom?

Jag tror på en chansrik match och med ett bollförande Valencia som möter ett aggressivt och lite defensivt Genoa. Men jag tror att Genoa kan störa Valencia med sitt fina kontringsspel även om det kommer bli oerhört svårt att åka hem med alla poängen. Det är nog mission impossible? En poäng så är jag mer än nöjd.

Matchen sänds på TV4 sport kl. 21.00. 

Spana även in Valencia-redaktionens intervjuv med Genoas dito HÄR.

GRADINATANORD2009-09-30 21:00:00
Author

Fler artiklar om Genoa