Bologna – Genoa 1 - 3: Äldst var bäst
Sculli firar sitt 0-2 mål.

100-års jubilerande Bologna tog emot Genoa med ett sprakande tifo och fula retrotröjor.

Genoa kommer från en mycket tuff Europa League match mot Valencia och har stora skadeproblem. Förutsättningarna kunde ha varit bättre. Stämningen i Bologna var magnifik då man firade klubbens 100 års jubileum. Men det är en bra bit kvar till Genoas ålder som firade 115 förra året. Bolognas flagg-tifot var underbart att se.

Båda lagen började likvärdigt med mycket spel på mittplan. I den tionde minuten fick Floccari en boll som han tog sig med in i straffområdet där han blev upphakad och Genoa fick straff. Kharja som har blivit Genoas första straffskytt lurade enkelt Viviano och en tidig 0-1 ledning för Genoa. Genoa tar nu över spelet lite, och spelar ibland riktigt fyndigt. Som i den 35 spelminuten då man iscensätter ett typiskt Genoa anfall. Ett väggspel på vänsterkanten mellan Modesto och Palladino gör så att Modesto för fri yta att löpa på. Han släpper vidare bollen till en framstormande Floccari som i sin tur lägger vidare bollen mot den bortre stolpen där Sculli dyker upp och lägger in bollen i öppet mål. Ett fantastiskt fint anfall och 0-2 till Genoa. Nu är det bara Genoa och man har haft chanser för ytligare mål. En mycket bra halvlek mot ett tamt Bologna där den enda som oroade lite var Zalayeta.

Börjar med att nämnda Zalayeta får ett jättläge för att reducera men Amelia gör en fin räddning på Zalayetas skott från nära håll. Direkt efter så åker Mesto sin andra varning och blir därmed utvisad. En mycket tveksam utvisning då han enligt domaren tar med bollen med handen. På reprisen ser man att han försöker hålla in armen intill krppen. Ett guldläge för Bologna att komma in i matchen. Di Vaio får nästan direkt ett kanonläge att näta. Men han chippar bollen i kryssribban när han kommer i ett friläge och Osvaldo dunkar returen högt över. Genoa försöker därefter att stänga igen alla ytor och backa hem och försvara sin ledning. Bologna skulle få chansen då man fick en straff. En straff som inte alls var lika solklar som Genoas. Men straff blir det. Men hur som helst sätter Di Vaio straffen i Amelias nättak. Reducerat till 1 – 2. Någon minut efter var det ännu en straffsituation där Bologna verkligen skulle haft straff när den klumpige Esposito flaxar till med sin arm i Di Vaios ansikte. Istället för Bolognastraff får vi se matchens prestation signerad Tomovic. Han får bollen nästan vid mittlinjen och gör sedan en sololöpning förbi flera Bologna försvarare ända ner till kortlinjen där han serverar Zapater öppet mål. Fint mål och en fantastisk prestation av Tomovic. Genoa är nära att göra ytligare ett mål på slutet då Zapater bränner ett friläge.

Analys
En bra match av Genoa. En stabil första halvlek där man stundtals spelade mycket bra. Den andra halvleken blev förstörd med Mestos utvisning men jag tycker Genoa redde ut det hela bra. Bologna spelade upp sig i andra och det blev match till slut. Men Genoa var klart det bättre laget och vann rättvist. Floccari börjar hitta formen och var inblandad i det mesta. Grym i spelet på plan men tam framför mål. Mestos storform håller i sig. Bäst på plan. Zapater blandar och ger med enkla misstag med fina prestationer. Esposito får gärna vara kvar på bänken. Jag saknar Biava och Sokratis.

Nu väntar Inter och förhoppnings vis får vi tillbaka några spelare till dess.