EL Genoa – Lille 3-2: Otroliga vändningar på Marassi
Sculli matchhjälte på Marassi

Genoa var tvungna att vinna på Marassi ikväll för att kunna avancera i Europa League. Segern kom på övertid.

Genoa har stora skadeproblem som gör truppen väldigt skör. Gasperini sa innan matchen att vi måste vinna och att det är ett annat Genoa nu än när lagen möttes i Lille.

Genoa ställde upp med:

Scarpi

Biava – Moretti - Bocchetti

Tomovic – Rossi – Zapater - Modesto

Palacio – Crespo – Palladino

Efter en lugn start tog Genoa ledningen genom Palacio. Genoa spelade hyfsat efter målet och var närmare 2-0 än Lille var en kvittering under den första halvleken.

Men det var i andra halvlek som matchen verkligen hettade till efter första halvlek som kändes som en transportsträcka efter den andra halvleken hade tagit slut. Genoa utökade sin ledning med ett riktigt kämpa mål efter hörna där flera spelare hjälpte till att forcera bollen över mållinjen. Crespo sparkade till slut liggandes upp bollen i nättaket. Lille replikerade direkt och nickade tätt utanför Scarpis högra kryss i drömläge. Genoa kontrade och Palacio som var på ett väldigt bra spelhumör dunkade ett volleyskott ur snävvinkel precis utanför stolpen. Mycket nära 3-0. Lille försöker anfalla mer och ett halvtamt skott tippas till hörna. Scarpi vågade inte limma bollen i ösregnet. På den efterföljande hörnan nickar en omarkerad Frau in reduceringen med viss hjälp av Scarpi som fumlar in bollen över mållinjen. Gasperini svarar med tre snabba byten inom fem minuter. Men det förvirrar bara spelet ännu mer och Lille gör 2-2 på ett fint anfall där till slut Tomovic vräker ut sitt ben för att täcka skottet. Bollen touchar Tomovics fot och bollen seglar i en båge över Scarpi. 2-2 och inget talade för att Genoa skulle lyckas att komma tillbaka. Jag trodde det var kört, det kan jag villigt erkänna. Jag började tänka på de positiva effekterna som en urslagning ur EL skulle få för Serie A spelet. Men Genoa malde på och på övertid skapade man tre vassa lägen under den sista övertidsminuten. Man gör mål på den sista efter ett fint förarbete av Palladino gör Sculli en snygg mottagning i straffområdet och dunkar in 3-2. Jag sitter och gapar och är helt tyst medans ett halvtomt Marassi exploderar. Sjukt, rättvist och underbart. Fotboll är världens mest fantastiska sport!

Nu väntar Slavia Prag borta som hämtade upp ett 0-2 underläge hemma mot Valencia idag. Vinner vi där väntar en avgörande match hemma mot Valencia. Det kan bli kul!