Lagbanner
Inför Genoa - Siena: Viktiga poäng på spel
Med rätt inställning ska Genoa kunna vinna helgens match

Inför Genoa - Siena: Viktiga poäng på spel

Några funderingar inför helgens match på Marassi:

Laget
som är uttaget till söndagens match har följande sammansättning: 

Målvakter: Russo, Scarpi 

Försvar: Bocchetti, Criscito, Esposito, Fatic, Moretti, Sokratis, Tomovic 

Mittfält: Mesto, Milanetto, Modesto, Rossi, Zapater 

Anfall: Crespo, Floccari, Palacio, Palladino, Sculli 

Motståndet
denna helg står Siena för. Laget befinner sig förvisso på sista plats i tabellen men man ska aldrig underskatta motståndaren. Samtidigt har Siena precis bytt tränare efter höstens inte alltför positiva resultat och det har talats om kris i laget. Återstår att se om den nye tränaren Baroni kan leva upp till de höga förväntningarna som ställs på honom och få laget på rätt köl. 

Veckan som varit
förde med sig en välbehövlig seger i Europa League för Genoas del och förhoppningsvis en självförtroendeinjektion för laget. Samtidigt visade den matchen att i fotboll kan vad som helst hända. Därför gäller det för Genoa-spelarna, som redan har en spelad match i benen den här veckan, att fokusera i söndagens match ända till slutet. 

Veckan som kommer
är det speluppehåll i Serie A och jag hoppas att det ska ge ny energi till de spelare som inte riktigt orkat med höstens hårda matchschema. Men en sak i taget, först är det helgens match som gäller. 

Resultatet
återstår att se. Jag hoppas på en seger och tror att det är möjligt men det förutsätter att laget kan spela ihop som ett lag och hålla koncentrationen hela matchen. Båda lagen ser fram emot att slåss om tre poäng som kan vara betydelsefulla. Genoa vill korta avståndet till lagen i den övre delen av tabellen och Siena vill naturligtvis klättra upp från jumboplatsen. Siena har i dagsläget inget att förlora och kommer inte att på något sätt göra söndagseftermiddagen lätt för Genoa.

Susann Silander2009-11-07 18:09:00
Author

Fler artiklar om Genoa