Lagbanner

-

Inför Derby della Lanterna: Del Neri: "Är som en Champions League final"

Inför Derby della Lanterna: Del Neri: "Är som en Champions League final"

Då var det äntligen dags för match mellan två lag med en osäker formkurva och matchen känns på förhand som en helt öppen historia. Diego Milito blev derbykung förra året, men vilken spelare ska kliva fram ur "prinsens" skugga i år?

Genua eller Genova som staden heter på Italienska har uppladdningen varat hela veckan. Min kollega Susann Salinder har tagit tempen på stan och människorna och det är feberkänningar över hela staden. Genua är en fotbollsstad och när lagens två lag möts så finns det inget annat. Det finns bara Rossoblú och Blucerchiati. Staden färgas i lagens färger, olika laguppställningar dras i fikarummen, gamla derbykungar intervjuas i lokalpressen och t.o.m. hamburgarna färgas i lagens färger. Festen kan börja, en fest utan våld och bråk. En fest som heter Derby della Lanterna!

GENOA CFC

Genoa kommer till matchen med ett sviktande självförtroende. Spelet har inte velat infinna sig som under föregående år, men trots flera problem spelmässigt och resultatmässigt så ligger laget med bra i ligan. Genoa kommer även från två raka derbysegrar vilket måste ge självförtroende. Men nästan halva laget är utbytt sedan föregående år så frågan är hur mycket det spelar in.

Genoa saknar årets hittills bästa spelare i Giandomenico Mesto som är avstängd, och då lär vår Il Capitano Marco Rossi ersätta. Genoa har även en del skadeproblem då Bosko Jankovic, Houssine Kharja, Ivan Juric, Andres Esposito och Sokratis finns på skadelistan. Speciellt Ivan Juric saknas med sin bollkänsla, rutin och klokhet på mitten. (Edit: Juric har tagits ut i matchtruppen och kommer att testas på matchdagen.) 

Genoas coach Mr Gasperini säger så här om matchen: 

"Det är viktigt att det är det riktiga Genoa som spelar. Efter att ha vunnit de två senaste derbyna har vi fått självförtroende och vi vet nu att vi kan vinna dessa matcher. Men vi vet samtidigt att matchen börjar från noll. Det finns inga favoriter. Sampdoria är ett farligt lag med många duktiga individuella spelare som kan avgöra matchen. Vi vet om Cassanos kvaliteér men det är inte första gången som vi möter honom"


U.C SAMPDORIA

Hos cyklisterna, ja, de kallas så efter deras cykelliknande matchtröjor, kretsar allt som vanligt om Pazzini och Cassano på topp. Men glöm inte bort Mannini på kanten. Lyckas Genoa stoppa dessa tre herrar är nog mycket vunnet. En annan viktig duell är mittfältet där Genoa har varit rätt ihåliga hittills i år. Palombo vs Zapater känns inte som någon bra duell ur Genoa ögon sett då Zapater har varit lite väl ojämn för min smak.

Genoa startade säsongen strålande och har bara manglat på som ett ostoppbart lokomotiv. Men under den senaste tiden verkar det ha kommit lite grus i maskineriet och man har tappat ett par poäng som har varit tunnga att tappa. 

Sampdorias motsvarighet till Gasperini Luigi Del Neri säger så här om matchen: 

"Det är inte bara en match, det är ett derby. Det är som en Champions League final"

LAGUPPSTÄLLNINGAR


Som vanligt när Gasperini är i farten är det smått omöjligt att lista ut vilket lag han kommer att starta med. Men jag kan nästan garantera att dessa spelare startar: Amelia, Biava, Moretti, Bocchetti, Criscito, Rossi och Palladino. Alla övriga platser känns lite osäkra. Vem ska spela av Floccari och Crespo på topp? Hur kommer Gasperini formera lagets viktigaste lagdel innermittfältet? När det väl fungerar, fungerar hela Genoa. Palladino känns som gjuten efter hans fina inhopp senast. Genoas preliminära startelva ser du längst ner. Genoas trupp till matchen ser ut så här:

PORTIERI: 32 Amelia, 73 Scarpi. 

DIFENSORI:
25 Biava, 26 Bocchetti, 4 Criscito, 13 Fatic, 24 Moretti, 15 Sokratis. 

CENTROCAMPISTI:
28 Juric, 77 Milanetto, 23 Modesto, 7 Rossi, 14 Sculli, 40 Tomovic, 21 Zapater. 

ATTACCANTI:
9 Crespo, 30 Figueroa, 33 Floccari, 8 Palacio, 10 Palladino

I Samp lär det inte bli några överraskningar och den förväntande startelvan ser ut (4-4-2):

Castellazzi; Cacciatore, Gastaldello, Rossi, Ziegler; Mannini, Palombo, Poli, Padalino; Pazzini, Cassano. 

FORMGUIDE

Genoa

Nov 22 v Livorno (A) förlust 2-1 (Serie A)

Nov 08 v Siena (H) Vinst 4-2 (Serie A)

Nov 04 v Lille (H) Vinst 3-2 (Europa League)

Nov 01 v Palermo (A) Oavgjort 0-0 (Serie A)

Okt 28 v Fiorentina (H) Vinst 2-1 (Serie A)

Sampdoria

Nov 22 v Chievo (H) – Vinst 2-1 (Serie A)

Nov 8 v Cagliari (A) – Förlust 2-0 (Serie A)

Nov 1 v Bari (H) – Oavgjort 0-0 (Serie A)

Okt 28 v Juventus (A) – Förlust 5-1 (Serie A)

Okt 24 v Bologna (H) - Vinst 4-1 (Serie A) 

Du kan se matchen på Viasat Fotboll.
Med start kl: 20:40.

GRADINATANORD2009-11-27 21:25:00
Author

Fler artiklar om Genoa