Lagbanner
Inför Genoa - Parma: Våga vilja vinna!
Vill man, så kan man!

Inför Genoa - Parma: Våga vilja vinna!

Intressant helg i Serie A där de sex lagen i toppen av tabellen möts inbördes. Bland dessa finns även Genoa och Parma som möts på Marassi på söndagseftermiddagen. Gästande Parma har ett poäng till godo på Genoa.

Intressant är också veckan som Genoa har bakom sig. Lördagens derbyseger, som skrev in Gasperini i Genoas historieböcker, följdes upp av onsdagens Europa League-match som slutade oavgjort. Den matchen kommer inte att gå till historien men innebär ändå att Genoa har chansen att ta sig vidare ur sin grupp. Jag är fullständigt medveten om att det oavgjorda resultatet var tillräckligt, men jag är lite besviken över att laget visade så lite vilja. 

Så med vilken uppställning (och inställning?) kommer Genoa till helgens match? Det spekuleras i att Palacio ska vara tillbaka i spel efter att ha fått stå över onsdagsmatchen och att Gasperini då kanske satsar på PaScuPa-trion (dvs. Palacio, Sculli och Palladino) i anfallet igen, precis som för en vecka sedan. 

Helt klart är att Biava och Sokratis kommer att saknas i helgens trupp, eftersom båda är avstängda. Dessutom finns fortfarande stora frågetecken runt Floccari och just nämnda Palacio som har fått ägna veckan till träning utanför truppen. 

Också gästande Parma har en del skador i sina led och kommer till spel utan spelare som Mariga, eventuellt också Paloschi och Bojinov. Annars kommer laget från ett möte mot Napoli hemma, en match som Napoli länge ledde men där Parma lyckades komma ikapp och se till att Napoli inte fick åka hem med full pott. Laget, som förra säsongen spelade i serie B, har nu en imponerande femteplats i Serie A och tycks inte ha några som helst tankar på att släppa ifrån sig den utan kamp. 

Det finns alltså all anledning för Genoa att vara förberett på hårt motstånd. Laget siktar så klart på seger och på klättring i tabellen, men då måste man visa upp sitt bästa spel för att det ska hända. Förra helgen såg vi vilken kapacitet det rödblå laget har när det verkligen gäller och jag hoppas att lite av den andan ska visas upp i helgens match också. Jag har full förståelse för att det hårda matchschemat tär på truppen och att alla spelarna inte kan prestera 100% hela tiden, men det jag skulle vilja se är att de spelare som går ut på planen imorgon eftermiddag åtminstone visar att de är där för att kämpa om en seger. Med rätt inställning kan man komma långt. 

*Uppdatering*: Söndagens trupp består av följande spelare:

Målvakter: Amelia, Scarpi

Försvar: Bocchetti, Fatic, Modesto, Moretti, Polenta, Tomovic

Mittfält: Criscito, Juric, Mesto, Milanetto, Rossi, Sculli, Zapater

Anfall: Crespo, Floccari, Palacio, Palladino

Matchen visas i Kanal 9 och börjar klockan 15.00.

Susann Silander2009-12-05 11:14:00
Author

Fler artiklar om Genoa