Genoa - Parma: Två mål och en poäng
Palladino fick upprepa sin omdiskuterade målgest efter 2-2-målet mot Parma

Oavgjort för Genoa för andra gången den här veckan, men idag visade laget upp en helt annan inställning i sitt spel. Oavgjort är därför helt godkänt i dagens match.

En hockeyälskande vän till mig undrade en gång hur jag orkar intressera mig för fotboll. Tjugotvå gubbar springer omkring i 90 minuter efter en boll och sedan slutar det med oavgjort, analyserade han. Personligen tycker jag att även en match som slutar oavgjort kan vara underhållande. Dagens match mellan Genoa och Parma är ett exempel på det.

Genoa kom till spel med en laguppställning som såg ut så här:
Målvakt: Scarpi
Försvar: Rossi, Moretti, Bocchetti
Mittfält: Mesto, Milanetto, Juric, Criscito
Anfall: Palacio, Sculli, Palladino

Som förväntat ställde Gasperini upp med förra helgens framgångsrika trio i anfallet.

Båda lagen inledde spelet väldigt offensivt, vilket lovade gott för eftermiddagens match. Efter att lagen hade känt på varann i ungefär en kvart lyckades Palacio lura sig förbi Lucarelli i Parmaförsvaret och peta in 1-0 i Mirantes mål. Glädjevrålen från läktarna ekade på Marassi medan spelet fortsatte. Hela första halvlek höll spelet ett väldigt högt tempo, det var riktigt rolig fotboll som det bjöds på. Palladino var framme flera gånger och försökte utöka ledningen för Genoas del, men ibland var det avblåst för offside och ibland var Mirante med alldeles för bra. Parma pressade också och lyckades få med sig flera frisparkar alldeles på tok för nära Genoas mål, men i det här läget stod sig Genoas ledning fortfarande. Spelet fortsatte på det här sättet och minuterna tickade iväg. Med ungefär tio minuter kvar av första halvlek kom Parmas Biabiany stormande mot Genoas mål, lurade Scarpi fullständigt och utjämnade till 1-1. Efter det hände det inte så mycket mer innan domare Brighi blåste av för paus. Sammantaget tycker jag att det var en underhållande första halvlek med två spelglada lag som verkligen kämpade. Lite trist med de missade målchanserna, men än fanns det tid kvar att råda bot på saken. Jag tyckte också att Brighi blåste i sin visselpipa lite väl ofta, men han var i alla fall rättvis i sitt blåsande.

Efter paus fick Palacio stanna utanför planen, han ersattes av Floccari. Parma inledde spelet farligt genom Antonelli som tog sig fram till Scarpis mål redan i första spelminuten. Jag vet inte varför han inte valde att skjuta själv, istället sökte han efter lagkamrater som inte fanns där och därmed hann Genoas försvar reda ut situationen. Spelet i andra halvlek började inte alls lika energiskt som i första men Palladino hade i alla fall bestämt sig för att göra mål den här eftermiddagen. Han fortsatte envist att hålla Parmaförsvaret i arbete och hade ett fint skott på mål efter en kvarts spel som Mirante dock räddade. Bollen blev kvar i spel och passerade snabbt över hela planen från spelare till spelare. Biabiany avslutade anfallet genom att göra 1-2. Nu gällde det för Genoa att snabbt komma på något. Efter några försök att få till ett bra anfall fick så äntligen Palladino utdelning för sitt slit och fick skjuta in 2-2. Målet gav Genoa lite nya krafter, en stund senare samarbetade Sculli och Milanetto fint framför Parmas mål, men Milanetto fick se sitt mål bortdömt för offside. Det domslutet lär ge upphov till många diskussioner i italiensk media (och varför inte även på andra håll) då offsiden i så fall var hårfin och väldigt svårbedömd. Domaren valde att fälla hellre än fria och resultatet stod sig. Mesto fick gå av planen och lämna plats för Tomovic. Sculli hann försöka sig på ett skott på mål som tyvärr gick över målet istället, innan han också fick lämna planen. In kom istället Crespo som fick spela tiotalet minuter mot sitt gamla lag. Strax innan matchens slut hade Zaccardo ett riktigt farligt läge som var nära att ge Parma ledningen igen, men resultatet stod sig. Hela fem minuter övertid spelades, men under dem hände inget som förändrade resultatet. När matchen blåstes av kunde båda lagen bege sig till omklädningsrummen med varsin poäng.

För Parmas del innebar resultatet ett kliv uppåt i tabellen till en fjärdeplats, medan Genoa får nöja sig med att behålla sin sjätteplats. Jag kan tycka att resultatet känns helt okej. Visst, vi hade kunnat förvalta våra chanser lite bättre än vad vi gjorde. Samtidigt är jag väldigt glad åt att Genoaspelarna tydligt visade att de ville något med sitt spel idag. En helt godkänd insats av Genoa idag i mitt tycke.